Trei piloti se bat pentru victoria in Raliul Iordaniei

De Robert Gherghe
Publicat Sambata, 26.04.2008
Dani Sordo, Jari-Matti Latvala si Mikko Hirvonen pleaca maine cu sanse egale la victoria finala din Raliul Iordaniei.

A doua parte a zilei secunde din Raliul Iordaniei a fost marcata de absenta francezului Sebastien Loeb. Ultimele patru speciale ale zilei au fost jucate la nivel tactic de cei trei protagonisti aflati pe podium: Sordo, Latvala si Hirvonen.

Aceasta situatie a permis italianului Gigi Galli de la Stobart sa castige PS14, PS15 si PS16. Fiind despartiti de doar cateva secunde in clasamentul general, pilotii BP Ford, finlandezii Latvala si Hirvonen, au ales sa nu forteze pentru a nu fi nevoiti ca maine, in ziua decisiva, sa plece primii pe probele speciale si sa fie dezavantajati de suprafata de rulare.

Tanarul Jari-Matti Latvala a declarat dupa prima bucla a zilei ca nu va mai forta, sugerand ca va fi extrem de avantajat maine sa-l lase pe Dani Sordo sa-i "pregateasca" terenul. Nu trebuie uitat ca maine Raliul Iordaniei va gazdui o proba speciala de 41 de km, care se s-ar putea dovedi decisiva in configuratia finala a clasamentului.

Pana atunci, spaniolul de la Citroen, Dani Sordo, conduce raliul de la Marea Moarta, fiind urmat 8.5 secunde de Latvala si 10.4 secunde de Hirvonen.

In zona punctelor se mai gasesc Chris Atkinson (4), Urmo Aava (5), Matthew Wilson (6), Henning Solberg (7), Federico Villagra (8).

Castigatorul primei editii iordaniene din WRC se va alege, in cazul in care nu vor mai avea incidente majore, dintre cei trei piloti aflati pe podium, diferentele lor fata de ceilalti fiind practic irecuperabile.

Cea de-a doua zi din Iordania a fost marcata de abandonul liderului de la general, Sebastien Loeb. De asemenea, Petter Solberg de la Subaru a inregistrat din nou probleme si s-a retras definitiv din competitie.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru