Tunerul Gemballa îşi închide porţile după dispariţia fondatorului

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.05.2010
La mai bine de patru luni de dispariţia fondatorului său, casa de tuning Gemballa îşi închide porţile. Nemtii erau celebri pentru kiturile propuse pentru modele exotice din curtea Ferrari sau Porsche.

Esential

1.000.000 de dolari i-a cerut Uwe Gemballa fiului său, în noaptea dispariţiei misterioase.

După ce s-a zbătut vreme de câteva luni să reziste fără fondatorul său, casa de tuning Gemballa, specializată în modificarea modelelor exotice de sute de mii de euro, îşi va inchide porţile. Lucrurile au început să meargă prost pentru germani în luna februarie, când Uwe Gemballa, omul care a pus bazele casei de tuning, a fost dat dispărut de familia sa.

Uwe plecase într-o călătorie de afaceri de două zile, la Johannesburg, Africa de Sud, pentru a se întâlni cu o serie de potenţiali investitori. Următoarea destinaţie planificată era Dubai.

În dimineaţa zilei de 9 februarie însă, Uwe l-a sunat pe fiul său pentru a-i cere un transfer de un milion de dolari, pe motiv că suferise un accident. De atunci şi până în prezent, fondatorul Gemballa nu a mai fost de găsit.

Poliţia urmâăreşte acum două piste, privind dispariţia misterioasă. Prima ipoteză susţine ideea unei răpiri şi apoi solicitarea unei răscumpărări.

A doua însă are legătură cu situaţia financiară dificilă în care se afla casa de tuning, Gemballa înregistrând o scădere a vânzărilor de la 16.2 milioane de euro în 2007, la numai 8 milioane de euro în 2009.

Potrivit unor anchetatori, se ia în calcul varianta potrivit căreia Uwe a fugit de responsabilităţi şi de datoriile pe care le avea.

via | egm

Comentarii (6)

  • O veste foarte proasta pentru fanii auto,in special pentru fanii Porsche !!! Cine nu este fan Porsche ?
    16 3
  • Scorpion
    Johannesburg,nu estecapitala Africii de Sud... ci sediul Curţii Constituţionale si cel mai mare oras.
    Si da ,e o veste trista...
    10 1
  • prudentul
    aham
    Aşa se întâmplă când te apuci sa faci afaceri în ţări ca Africa de Sud, unde criminalitatea e pân-la cer. Tâlharii l-au răpit după ca au aflat cine este. Foarte probabil că l-au omorât deja.

    Bogdan Mirică, corectează, te rog, greşeala cu capitala Africii de Sud. Scorpion are dreptate
    3 1
  • @prudentul
    incurci africa de sud cu camerun poate...
    1 2
  • prudentul
    @Hadouken
    Ştiu foarte bine ce vorbesc. Africa de Sud, deşi cea mai dezvoltată de pe continent, are un mare nivel de criminalitate. Poate că marile oraşe arată bine din elicopter. Te asigur că nu ţi-ar place să locuieşti acolo.
    4 0
  • Opinii
    Din cate-mi aduc eu aminte capitala e Pretoria. Bad news!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru