Tunerul Gemballa ar putea renaşte fără fondatorul său

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.08.2010
Compania Gemballa îşi va anunţa luni întoarcerea pe piaţă. De data aceasta, acţionarul majoritar este mama lui Uwe Gemballa, iar celebrul tuner este încă dat dispărut în Africa de Sud.

Deşi celebrul Uwe Gemballa nu s-a întors încă acasă, acesta fiind dispărut de peste cinci luni, compania ce-i poartă numele s-ar putea întoarce pe piaţă în curând. Oficialii Gemballa au anunţat o conferinţă de presă pentru data de 23 august, iar subiectul principal de discuţie va fi renaşterea companiei sub conducerea lui Andreas Schwarz. Aparent, vechea companie Gemballa a fost preluată de soţia lui Uwe Gemballa care a declarat insolvenţa, în timp ce mama lui Uwe a devenit acţionarul unic al noii companii.

Există unele voci care anunţă sprijinul unei alte companii de tuning din Germania pentru revenirea numelui Gemballa pe piaţă, dar nu a fost anunţat niciunul potenţial partener. In orice caz, nu există nicio informaţie despre locul în care se află Uwe Gemballa şi nici dacă acesta mai trăieşte. În luna febuarie a acestui an, fondatorul Gemballa a dispărut în Africa de Sud după o întâlnire de afaceri în Johannesburg. În urma întâlnirii respective, acesta îşi sunase soţia pentru a-i cere un transfer de câteva milioane de dolari.

Poliţia anchetează dispariţia tunerului german încă din luna martie a acestui an.

Compania Gemballa a fost fondată în 1981 de Uwe Gemballa. Tunerul din Leonberg s-a specializat în modificarea modelelor Porsche. Ulterior, acesta a început să modifice şi modele Ferrari. Fabrica Gemballa a fost închisă în luna mai de autorităţile germane, la trei luni de la dispariţia fondatorului său.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru