Ultimul Bugatti Veyron a fost vândut

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 26.06.2011
Oficialii Bugatti au anunţat că ultimul exemplar al lui Veyron a fost comandat. Fericitul client cu numărul 300 este din Europa şi se va putea bucura de cei 1001 cai putere în această toamnă.

În anul 2005 începea era de dominaţie a lui Bugatti Veyron. Supercar-ul constructorului din Molsheim a fost produs în doar 300 de unităţi, iar comanda pentru ultimul exemplar a sosit la uzinele franceze în cursul acestei săptămâni. Ultimul client care va deţine această piesă de colecţie este din Europa şi va putea face prima plimbare la volanul supercar-ului la toamnă.

Pentru a da naştere celor 300 de exemplare, inginerii Bugatti au avut nevoie de şapte ani. Sub capota lui Veyron regăsim propulsorul W16 de 8.0 litri quad-turbo care livrează 1001 cai şi 1250 Nm. Puterea este transmisă celor patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze automată cu dublu-ambreiaj şi şapte rapoarte.

În versiunea Super Sport, supercar-ul din Molsheim dezvoltă 1.200 de cai şi 1.500 Nm. Pentru cei care încă îşi dorescu un Veyron nou, Bugatti va continua să asambleze versiunea Grand Sport până când va atinge target-ul de 150 de unităţi.

Via | WCF

Comentarii (8)

  • greenhouse
    unul dintre cele mai urate supercar-uri produse vreodata
    24 29
  • urat esti tu!
    25 6
  • pacat
    tocmai cand vroiam sa comand si eu unul; acum sa vad daca-mi ajung banii pentru un supersport...
    7 7
  • BaditzaEx
    !!!
    o minunatie inginereasca si o masina superba cu un design f original
    11 4
  • BaditzaEx
    prin prisma Bugatti-ului
    VAG isi merita primul loc in ierarhia constructorilor de masini
    5 11
  • ce c'/rva -i lumea asta... accepta inversarea valorilor fara remuscare... adica nu mai avem Mercedes-Benz ca lider avangardist in industria de automobile, avem Volkswagen AG - taranul parvenit si idolatrizat doar ptr ca-i dispus sa arunce saci de bani pe proiecte monstruoase menite sa satisfaca megalomania pandemica a unora...
    10 5
  • Piererile?
    De ce nu scrieti si cati bani au pierdut pt fiecare model realizat?
    4 2
  • Hahalelelor
    Bai voi va dati seama ca cea ma scumpa masina din lume poate prinde 417 km/h?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru