Un Corvette din 1963 este cel mai rapid automobil din lume

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.02.2009
Un american detine cel mai rapid Corvette cu drept de circulatie din lume. Acesta poate parcurge 402 metri cu start de pe loc in doar 6.95 secunde.

Esential

6.95 secunde ii sunt necesare acestui Corvette sa parcurga 402 metri.
2.400 cai putere sunt dezvoltati de catre motorul V8 de provenienta Chevrolet, care a fost supraalimentat cu doua turbine.

Rod Saboury a reusit sa treaca de bariera dintre automobil pregatit pentru curse si automobil cu drept de circulatie pe drumurile publice. Americanul si-a construit un Corvette din 1963 echipat cu un motor V8 care dezvolta 2.400 CP. Acest Corvette este cu atat mai impresionant prin faptul ca are drept de circulatie in Statele Unite ale Americii, si ca dezvolta aceasta putere folosind carburant de la pompa si cauciucuri standard pentru sosea.

Corvette-ul parcurge sfertul de mila in 6.95 secunde, si trece linia de sosire cu viteza de 337 km/h. Timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h este mentionat ca fiind mai mic de o secunda. Motorul a fost supraalimentat cu doua turbine si a fost construit de o companie de tuning din Statele Unite ale Americii. Cauciucurile de 22 inch ale acestui model sunt omologate pentru a fi folosite pe strada, si reusesc sa tina monstrul de 2.400 CP sub control.

Via | Jalopnik

Comentarii (38)

  • Veyron
    Veyron
    si cu cei 407 km/h pe care ii atinge Bugatti Veyron cum ramane?

    cel mai rapid din lume pe dracu.
    0 0
  • Pai tu ce nu pricepi Veyron ? Masina asta atinge 100 km/h sub o secunda si parcurge 400 de metri in 6.95 secunde , la capatul acestei distante are viteza de 337 km/h. Aceea nu este viteza maxima a acestei masini !
    0 0
  • @Veyron
    Este vorba de cursele pe 402 metri, pe piste special amenajate.
    Acest Corvette atinge 337 km/h in 6.95 secunde!

    Confunzi viteza maxima cu viteza atinsa pe 402 metri, sunt 2 lucruri diferite.

    Veyron este automobil de productie. Corvette-ul in cauza este un automobil iesit din productie, care a fost modificat substantial, si totusi are drept de circulatie in SUA.

    Nu orice automobil modificat la acest nivel poate circula legal pe sosea. Tocmai de aceea este atat de remarcabil.
    0 0
  • veyron
    cine confunda si ce?
    Titlul este urmatorul si este pus de tine Sebastian:

    Un Corvette din 1963 este cel mai rapid automobil din lume

    cel mai rapid automobil din lume
    cel mai rapid automobil din lume
    cel mai rapid automobil din lume

    Nu confund nimic - m-am referit de titlu de 2 lei pus de tine!

    si care este viteza maxima atinsa de acest Corvette? Sau dupa 400 de metri ia foc? :))
    0 0
  • mircea
    @Veyron
    Daca imi permiti, o sa preiau legatura :)

    Nu e titlu de doi lei, este perfect corect.

    Diferentele pe quarter mile dintre cele doua modele sunt imense. Iata:

    Corvette '63 (402 m): 6.95 secunde, viteza de iesire 337 km/h.
    Bugatti Veyron (402 m): 10 secunde, viteza de iesire 232 km/h.

    Easy as pie.

    Mircea.
    0 0
  • Veyron
    titlu
    asadar este cel mai rapid automobil din lume pe 400 de metri, asta nu scrie in titlu.

    uite ce spune Pete Epple, editor la Muscle Mustangs & Fast Fords magazine, despre masina

    "Cars like Saboury's are pretty much built for extreme acceleration, and zero to 60 in a second is pretty much the norm".


    cel mai rapid automobil din lume, unde, cand si in ce fel?
    0 0
  • Veyron
    cea mai rapida pe naiba!
    Auto racing experts say that going from zero to 60 mph in a second is nothing new. Indeed, an August 2002 issue of Car and Driver magazine highlighted vehicles in the funny car class of drag racing that have been clocked going from zero to 100 mph in 1.2 seconds and in less than 100 feet.

    documentati-va corespunzator si nu mai folositi titluri spectaculoase ca dati in cancanuri.
    0 0
  • mircea
    @veyron
    Corvette-ul despre care vorbim bate Veyron si de la 0 la 100, si de la 0 la 200, si de la 0 la 300. Si de la 0 la cati metri vrei tu.

    Ideea e ca am impresia ca nu stapanesti foarte bine semantica termenului "rapid". "Rapid" inseamna un timp redus pentru a ajunge de la un punct A la un punct B, nu are absolut nicio legatura cu viteza maxima atinsa.

    Rapiditate=acceleratie, in termeni fizici.
    0 0
  • Veyron
    Rapid
    Ideea e ca ai multe impresii, mai documenteaza-te si apoi da lectii de semantica!

    un pic de scoala pe la facultatea de jurnalism n-ar strica.
    0 0
  • mircea
    @veyron
    DEX si revino. Am mai multa scoala de jurnalism decat ai tu scoala in general, probabil. Asta ca sa ma cobor la un nivel aflat extrem de jos in vitrina de "omenii". Dar am fost provocat de un tip care vorbeste fara a avea habar despre cine.

    Sporuri. Ne mai vedem pe aici cand ai opinii pertinente.
    0 0
  • veyron
    corvette
    gentleman
    0 0
  • 402
    Are perfecta dreptate veyron, acel Corvette nu atinge 407 km/h , aici intervine coeficientul de aerodinamica al masinii pentru a putea atinge acea viteza. Dupa 350km/h este foarte greu pentru o masina sa mai accelereze, aerul opunand multa rezistena. A doua chestie, rapiditate niciodata nu va isnemna acceleratie
    0 0
  • George
    Rapid
    Rapid este egal cu acceleratie, asa cum Rapid Bucuresti va castiga anul acesta campionatul.


    Acceleratia este cresterea vitezei unui mobil in raport cu unitatea de timp.
    0 0
  • mircea
    @all
    Corect. Adica, "tradus" in limbaj colocvial, rapiditatea cu care creste viteza. Iar Corvette-ul reuseste sa bata Veyronul la acest capitol. Nu inteleg de unde atata polemica pe marginea unui subiect extrem de clar.
    0 0
  • zmarandescu
    rapid pe dreacu`
    ati cautat mult subiectul asta? chiar nu era nimic spectaculos cu masina asta. o dam in drugstere sau in droghereala. auziti-l si pe corsicanu asta de george cu Rapidu lui care o sa ia campionatul la Pastele Ciorilor....
    corvette-ul asta n-o sa prinda niciodata mai mult de 350 km/h pentru ca i-ar sari culbutorii si volantul prin capota. de ce credeti ca e prevazut cu gaurile alea? :))
    concluzia: nu vad performanta americanilor. si ma indoiesc ca au reusit babalaii aia de tuneri americani ceva mai bun ca veyron, proiect in fundul caruia au fost bagati bani grei.
    hehehe! v-am salutat!
    0 0
  • rapid nerapid...arata ca dracu'
    0 0
  • ricky martin
    livin la vida loca
    ce naiba ba mestere, confunzi rapidu cu acceleratu.... de aia te-au dat afara de la CFR...
    0 0
  • mircea
    @ricky martin
    :)
    0 0
  • @veyron
    veyron . . .





    ne plictisesti
    0 0
  • Tiberius
    Vai de voi!
    Nu ma gandeam ca in Romania ai atata prostie pe m2. Din cate vad eu majoritatea comentariilor de aici sunt facute de uni din cei 10 mii de specialisti pe care ai promitea cineva acu ceva ani. Aveti si voi un site in limba romana care incearca sa va tina la zi cu anumite stiri din domeniu auto si voi singurul lucru pe care al vedeti sunt greselile celorlalti. Am vizitat Romania acu vreo 10 ani dar din cate vad eu a-ti ramas acelasi popor incult. Ma mira faptu ca va mai considerati europeni. Scuze pentru Mircea Mester, comentariu nu are de a face cu subiectu si scuze daca am omis vreo greseala gramaticala, romana pentru mine e a doua limba.
    0 0
  • veyron
    Sunt un bou pentru ce am scris mai sus :)
    0 0
  • @Mester
    Aici is multe comentarii puse aiurea, si poate mai bine nu te bagai in polemici cu rapiditatea. Daca ai zis ca a fi rapid inseamna a ajunge primul de la pct A la pct B atunci explicami tu mie cum ajungi primu de la A la B daca mergi cu o viteza mai mica (in articol nu e precizat faptul ca ar avea o viteza maxima mai mare decat a Veyron-ului, si viteza maxima nu tine neaparat de putere ci si de rapoartele din cutia de viteze si alte rapoarte care cunt pe acolo) cum ajungi primu. Putea-ti scapa de polemicile aste atasand la titlu cuvinte ca : dragster, cea mai buna acceleratie.
    0 0
  • Prejudecati...
    1.Foarte amuzant cum unii raman abonati doar ca sa critice tot ce vad;
    2. Sunteti jenibili cand incepeti cu "babalaii aia de tuneri americani". Americanii au inventat tuningul si modificarile la scara larga, cum au inventat si automombilul modern. Se jucau cu V8uri modificate pe cand la noi se puneau borcane pe post de vas de expansiune ca element de tuning la dacie.
    3. Articolul vrea sa spuna ca este cea mai rapida masina DE STRADA din lume. Ce prostii vorbiti voi de dragstere si alte chestii care sunt mai rapide? Si sa fim seriosi, veyronul nu e cea mai rapida si nu o sa fie niciodata pentru ca NU ESTE VIOLENTA! Cum ziceau si la top gear, si mama poate sa-l conduca...
    4. Redactorii Automarket, raspundeti si voi mai des la commenturi in stilul asta caterincos ca e amuzant :D
    0 0
  • rapid
    unul din sinonimele cuvantului rapid este accelerat. Atunci cand nisan gt-r a batut recordul pe nurburgring, se spunea ca e cel mai rapid automobil pe acel circuit. Rapid nu are nici o legatura cu viteza maxima. daca faceau timpul de acceleratie de la 350 la 407 km/h, bugati era clar mai rapid. Deci in titlu trebuia specificat ca este cel mai rapid automobil pe 1/4 de mila. Dar probabil stirea a fost luata de pe un site american unde nu se specifica acest lucru, sfertul de mila fiind standardul pe la ei.
    0 0
  • aXinte
    Veyron... who?
    Veyron... who? Pentru fan(aticii) acestui model (frumos si reusit de altfel), sa ne aducem aminte cat tin cauciucurile in zona de viteza maxima: 15 minute. Atunci ar fi interesant de vazut care ajunge mai repede de la A la B cand A si B sunt la, sa zicem, 200km distanta... Ce face Veyron-ul, merge cu viteza maxima si la fiecare 15 minute schimba gumele? Daca ar merge constant cu 400km/h, i-ar trebui 30 de minute sa parcurga cei 200km. Deci schimba macar 1 data gumele. Daca Corvette-ul merge cu gume standard pentru sosea (nu se specifica durata lor de viata, presupunem totusi ca tin mai mult) si ar merge constant cu 337km/h macar, oare care ar ajunge primul? Poate tot Veyron-ul. Ah, dar am uitat, mai trebuie si alimentate... La viteza maxima Veyron-ul papa gazul in 10 minute (inca o data scuze daca incurc minutele de la gume cu cele de la gaz, dar cam acolo sunt din teste).

    Cat despre polemica rapid - viteza maxima, peste tot in datele tehnice ale unei masini este trecuta acceleratia de la 0 la 100km/h (0-62mile/h). Si a naibii, Corvette atinge suta in mai putin de 1 secunda, deci e cea mai RAPIDA.
    0 0
  • Bogdan
    vai de voi
    Salutare. Inca o data avem polemici pe site-ul asta despre exprimari de kkt facute in graba de redactorii AM. Si tot ca de obicei se gaseste Mesteru sa ne spuna cat e el de destept. Daca am lua articolele scrise de tine, Mestere, pana acum am observa ca de nenumarate ori ai dat cu bata-n balta (exprimare neadecvata, stiri invechite, extrapolarea parerilor personale etc.). Dar noi iti mai dam mereu o sansa pt ca speram ca pana la urma sa iasa un redactor bun din tine si sa fim si noi mandri de site-ul asta.
    Oricum, cine a reusit sa treaca peste orice nelamurire legata de titlu sau de exprimare a putut sa citeasca singurul lucru care merita mentionat: masina aceasta este cea mai rapida masina"street legal" pe sfert de mila; cu mentiunea de rigoare "doar in Statele Unite!". Cam asta a fost tot ce trebuia mentionat in acest articol. Nu este nici cea mai rapida masina pe sfert de mila, nu are nici cea mai mare viteza atinsa, nu... este nimic altceva de capul ei.
    In rest... as putea sa mai vorbesc despre Tiberius. Un om extraordinar de... mitocan. Tinere... daca asta este parerea ta despre romani atunci poate ar trebui sa vi mai des la noi in tara. Nu ne vom sfii sa ne comparam cu tine in orice privinta.

    Va doresc o zi buna.
    0 0
  • mircea
    @Bogdan
    Singura mea problema legata de ceea ce ai spus mai sus e elegata de faptul ca ma cam lasa memoria. Altfel spus, nu tin minte cand naiba ne-am tras de ciorapi amandoi in viata asta pentru a te adresa cu apelative de gen "Mestere".

    Revizuim, recalculam. De data asta ti-a trecut comentariul, alta data va fi sters pana cand il vei reface. Ca la scoala.
    0 0
  • nimeni nu are dreptate :))
    Daca e sa cautam nod in papura...

    Rapiditatea, la fel ca si viteza, are doua dimensiuni. Poti sa fii rapid la un anumit moment in timp sau pe o anumita perioada. Deci, cand zici rapid te poti referi atat la acceleratie cat si la viteza maxima. Cand zici ca A este mai rapid ca B fara sa specifici dimensiunea, lasi loc la ambiguitate.
    Daca mai adaugi gradul de comparatie si cuvantul automobil in ecuatie (http://dexonline.ro/search.php?cuv=automobil) ajungi la un titlu care e normal sa induca in eroare.

    @veyron - din cate stiu eu Thrust SSC e cel mai rapid (in sensul viteza maxima) automobil din lume - vezi DEX pt definitia automobilului - dar e posibil sa ma insel.

    @Mircea Mester - ca un studiu statistic, iti sugerez sa faci o cautare pe google "fastest vehicle" sau "fastest car"; primele 10 rezultate, ce iti arata? acceleratia sau viteza maxima? e greu sa faci o clasificare a masinilor pe acceleratie fara sa definesti un interval clar pt ca una poate sa fie mai rapida de la 0-100, alta pe reprize, alta de la 0-200 samd, de unde rezulta ca atunci cand zici ca A e mai rapid ca B, te referi la viteza maxima.

    Ca sa te convingi, poti consulta si o sursa mai "oficiala" - http://en.wikipedia.org/wiki/Fastest_production_car.

    Si ca un ultim fapt divers, automobil nu e tot una cu "street legal car". Poate mai degraba autovehicul omologat.
    0 0
  • bogdan
    mesteru'
    Mda. Ma asteptam la comentariul asta al tau. De altfel am vazut ca mi-ai taiat comentul din articolul cu BMW Z10.
    Singurele comentarii care ar trebui scoase sunt ale tale!
    Tu, prietene, nu stii sa accepti critica. iar faptul ca nu ne-am trasde sireturi pana acumnu inseamna ca nu imi pot exprima parerea personal despre tine.
    Oricum, se poate sa ne intalnim vreodata si poti sa-mi spui atunci cat de destept esti tu si cat de bun jurnalist. Asta ca sa nu mai ocupi forumul degeaba.
    0 0
  • ...
    ^^ WTF...??? ^^
    0 0
  • mircea
    @bogdan
    Bogdane... Nu, nu ai voie sa iti exprimi parerea personala despre cineva, oricine, in comentariile unei stiri legate de cu totul altceva. Poti insa sa le tii pentru tine si sa defulezi cu proxima ocazie.

    P.S. Asta nu e un forum.
    0 0
  • Ce aveti ma? S-a umflat tarata-n voi? Offtopic la greu!
    0 0
  • ce cretin...si ce face cu acesti 2400 de cai si faptul k are asa performante? mai mult de 200 oricum nu iti tre si nici nu ai unde sa ii folosesti( cel putin la noi ) si oricum nu inteleg la ce iti tre atatia cai k sa nici nu ii folosesti sau eventual pana in primul stalp sau pom :)) sau cum stau toti "smekerii" in parcari si se uita la motor sau accelereaza :))
    0 0
  • ramdac
    chiar asa de greu ii?
    in loc sa observati ca masina aia detine tehnica de a atinge 100 sub o sec...sa admirati cum poate sa mai si schimbe treptele...ce ambreiaj trebuie sa aiva ca sa suporte atata forta...voi o luati cu articol de ''kkt'' si ce cretin ii ala ca are 2400 de cai. ii vai de capul ei???..ca nu-i mare lucru?...ii chiar ft mare (pariu ca toti astia care comenteaza 'contra' impreuna cu 'bolizii' lor adunati nu fac cat masina aia)
    Mircea...nu mai bine te ocupi de stiri si teste???(pierzi timpul cu astia ca sunt chiar grei)
    0 0
  • forum
    sa intelegem ca de asta nu exista forum pe site, pentru v-ar fi foarte greu sa-l gestionati. ar aparea prea multe pareri impotriva voastra. nu ati putea sa-l tineti in frau.
    0 0
  • andrei
    ha
    veyron tu esti prost sau facu pe prostu?. este cel mai rapid din lume. punct. pe orice distanta. l-am vazut pe discovery e belea masina, cica dupa fiecare tura care o face soferul sta 2 ore sa verifice motoru, asa ziceau aia
    0 0
  • maniaku
    chiar aiurea
    ma toti prostii se gasesc sa comenteze aiurea si sa corecteze pe altii sau sa ii contrazica.......... ma pun sa citesc comentariile k poate mai gasesc pareri in legatura cu performantele masinii, sau ceva in legatura cu acea masina, sau pur si simplu sa gasesc si altii care se mira ca si mine de performantele acesteia.

    dar pauza...........toti sunt ocupati sa se certe cu M.Mester, sa il contrazica sau sa il corecteze

    ce vina are omu ala in legatura cu masina....ca e mai buna sau mai slaba ca si bugatti? si dc a gresit amaratul ala de titlu ca nu s-a exprimat pt unii intr-un anume fel.....nu mai pot dormii noaptea din cauza asta?

    masina asta chiar iti da de gandit.....atinge 100km intr-o secunda sau chiar mai putin... cat ai zice "mester"....ce sa mai zic de 7 secunde in 400 m.......... de ce trebuie sa facem atatea comparatii cu alte masini?

    in stire e vorba doar de o masina si nu de o comparatie cu alta.....



    TOTAL AIUREA
    0 0
  • PorscheFAN
    Top 3
    Sva va spun cum e cu top 3 la cele mai rapide masini din lume de serie: 1 SSC Ultimate aero cu vreo 412 km/h
    2 Porsche GT 9 cu 409 km/h inca ;) dar cred k compania nu o sa mai investeasca in el prea curand deoarece este criza financiara si lucreaza la alte modele noi...
    3 Bugatti Veyron cu 407 km/h
    gasisem un site cu top 10 actualizat 2009 dar akm nu-l mai gasesc :( ...corvett-ul nu este in acest top deoarece nu este o masina de serie. Sa aveti o zi buna
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru