Un fost angajat GM a fost acuzat de furt al secretelor industriale

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 25.07.2010
Un fost angajat General Motors a fost acuzat de furtul unor informaţii despre tehnologia hibridă dezvoltată de constructorul american. Valoarea acestor informaţii a fost evaluată la 40 de milioane de dolari.

Shanshan Du, o fostă angajată în cadrul General Motors, împreună cu şoţul ei Yu Qin, au fost acuzaţi de furtul unor informaţii secrete despre tehnologia hibridă dezvoltată de constructorul american. În luna ianuarie 2005 Shanshan Du a copiat informaţiile secrete pe un hard disk, iar în luna mai a anului 2006 acesta împreună cu şotul ei au distus documentele furate.

În toată această perioadă de timp, soţul lui Shanshan Du a discutat cu producătorul de automobile chinez Chery pentru a-i oferi tehnologie hibridă. La scurt timp după distrugerea documentelor procurorii americani au demarat o ancheta şi i-au pus sub acuzare pe cei doi.

Conform declaraţiilor oficialilor GM, documentele furate de fosta angajată valorează aproximativ 40 de milioane de dolari. Până în acest moment oficialii constructorului chinez nu au declarat nimic referitor la această întmplare. Nu este pentru prima dată când vedem astfel de cazuri. Anul trecut, Xiang Dong Yu, un fost angajat Ford a fost acuzat şi arestat pentru furtul unor documente secrete din interiorul companiei pentru care lucra.

Via | Autoblog

Comentarii (6)

  • zarnesteanu
    Unde esti Lee?
    Unde e puishorul nostru indobidtocit de propaganda pro Asia?

    Unde sunt creierele chele, cumparatoare de masini asitice?

    Dati-le bani hotilor tineti-i langa voi, educati-i, aratati-le fisierele secrete si in cativa ani or sa vina sa va cumpere cu tot cu cana din care beti apa si copii din dormitor.

    Oricum, deja locurile voastre de munca zboara c usutele pe zi spre sistemul sclavagist asiatic.

    Maine or sa inceapa incet incet sa se aseze si langa voi. Urmeaza inmultirea in nestire pana la sufocarea populatiei si o sa va treziti ca ajungeti sa le faceti curat in casa si le stegeti copii la cur pentru un colt de paine. Exact ca in casele de tigani cu servitori romani.

    Revenind la subiectul articoluli, stirea de azi e doar varful iceberg-ului. T\ehnologia hibrida de pe toiota a fost furata de la o firma americana. Nikon si Canon s-au ridicat pe secretele furate dupa razboi de la Leica si Zeiss. (Contax, Voigtlander, Rolleiflex, etc sunt demult in groapa sau cumparate tot de ... japonezi)
    Tehnologia constructoare de masini japoneza a fost fondata pe spionajul industrial din Germania, Elvetia si Italia.

    Veniti ca si studenti, ingineri, economisti, agenti de paza, bussinesmen, etc, cu zambet umil si serviabil in 5 minute au copiat pe un stick ani si ani de cercetare finantata cu miliarde platite din banii tarii in care s-au infiltrat.

    Pe urma, la ei in tara, alte furnici, de multe ori sub varsta legala de lucru, robotesc in ritm infernal pentru o plata de mizerie la produse gandite de la A la Z la mii de kilometri

    Cumparati-le televizoarele, aparatele de fotografiat, izmenele si toate prostiile cu care va inunda la pret de dumping.

    Dar mai presus de toate, cumparati-le masinile si produsele lor cu banii pe care i-ati imprumutat de la Comunitatea Europeana!!! Creati-le capital sa construiasa alte fabrici cu care va vor distruge sistematic si sigur pentru ca astazi sunteti originali si va pute orice e facut in Europa sau America de Nord.

    Sweet dreams naivilor. La trezire sa nu uitati sa va faceti curat in grajd. Pentru ca pana la caderea noptii veti roboti in casa parintilor vostri, locuita de okiu oblic.
    3 4
  • viziune
    In sfarsit cineva care vede mai departe de coltul blocului.

    Trist dar adevarat
    3 3
  • @zarnesteanu
    Nu stiu unde este puisorul indobitocit de propaganda pro Asia dar este foarte usor sa-mi dau seama unde este puisorul indobitocit de propaganda ANTI Asia.

    Exista spionaj economic in toata lumea, exista cumparare de inteligenta (Americanii fiind nr.1), toti fura, mituiesc, indiferent de natie.

    Daca tot vorbim de americani, cine sunt americanii !?!? - este o adunatura de natii, daca ne uitam in laboratoarele lor de stiinta din orice domeniu sunt in majoritate asiatici, europeni si un fel de americani. Americanii nu fac decat polititica, politica bancara si militara, restul vin de la sine.

    De la ce firma americana a fost furata tehnologia hibrida ???

    Pe de alta parte de ce nu au scos americanii tehnologia hibrida daca o aveau!?

    Tehnologia constructoare de masini japoneza chiar nu ma intereseaza de unde au luat-o in 1900 toamna, mult mai mult ma intereseaza ce au dezvoltat dupa.

    Mliardele tarii care s-au investit in tehnologi mai sunt si miliardele din embargouri, specula economica si financiara, vanzari de armamant, etc. (mai ales SUA).

    Numai ei au o politica distructiva, restul nu :))

    Sweet dreams papagalule.
    4 3
  • zarnesteanu
    Salut mai Bula
    Pentru mine cititorii site-ului asta se impart in trei categorii:
    1. Creierul chel, cumparator extaziat de orice este produs in Asia.
    2. Juma' de creier, antiamericanul innascut (probabil si antisemit.)
    3. Oamenii normali.

    Mult mai usor decat ti-ai dat seama ca sunt anti-Asia (ha-ha), se poate vedea ca din pacate nu ai decat o jumatate de computer in nuca de pe gat. Dar asta e problema ta, nu a mea.

    Despre scandalul tehnologiei hibride daca nu ma insel s-a scris si pe automarket.ro cu ceva timp in urma. Fapt este ca tibunalul a hotarat ca toiota sa plateasca 10$/masina firmei cu pricina. pentru fiecare hibrid vandut.

    Se pare ca esti impacat, ba chiar de acord, ca pe plan mondial exista furt de tehnologie. Stiu ca ti se pare normal, atat vreme cat esti cel care fura sau cel care beneficiaza de furt. Dar nu stiu daca ai mai fi la fel de relaxat daca ai fi in locul celui care cerceteaza, inventeaza sau finanteaza cercetarea.

    Despre America si americani se pot spune foarte multe, dar nu stiu daca jumatatea-ti lipsa de creier poate procesa vreo informatie in directia asta. Fara americani foarte probabil ca bunicul tau ar fi fost facut sapun in vreun lagar de exterminare nazist iar bunica folosita drept cobai in aboratoarele "doctorului" Mengele. Iar daca apucai totusi sa te nasti, tot fara americani la ora actuala gemeai sub urmasii lui tatuca Stalin cu urmatoarele alternative: a) impuscat pe fasia de frontiera in incercare de a scapa in lumea libera. b) Ingetat ca un rahat la coada pentru 1Kg de carne samd.

    Depinde foarte mult de cum ai fost crescut si ce te-au invatat parintii acasa. Bineinteles, daca te-au invatat ceva. Fiecare din noi are o "ura" pe ceva/cineva. Daca in cazul tau sunt americanii, din nou, este problema ta.

    Pana data viitoare, raspunde-ti la intrebarile astea doua. Cate premii Nobel au Europenii/Americanii, si cate au asiaticii tai preaiubiti.? De ce?

    Pa! Insanatosire grabnica.
    1 2
  • despre japonezi
    1.la fiecare muncitor exista 4 ingineri asta statistic vorbind , lucru care spune multe despre dezvoltare-cercetare-tehnologie.

    2.lipsa muncitorilor e compensata de sutele de roboti care lucreaza in industrie si care a dus la calitatea celebra la japonezicunoscuta cu celebrul''0(zero) defecte''.
    2 1
  • @zarnesteanu
    Pai te las pe tine sa-i p in c pe americani, eu prefer sa nu pup pe nimeni. Daca invatai ceva istorie ai fi aflat ca si rusii si greselile lui Hitler au determinat mai mult sfarsitul fascismului decat americanii iar fascismul nu avea viata mai lunga decat a lui Hitler care oricum nu era nemuritor.

    Pe de alta parte sfintii tai americani mai omoara cateva zeci de mii de oameni pentru niste petrol, mai creaza o criza mondiala pentru a nu trece China la EURO si a mentine dolarul, in rest fiind complet nevinovati saracii, ei nu fura tehnologie, nu vand armament, nu fac bani de pe urma saracilor, sunt niste sfinti.
    Amricanii sunt ca si imbogatiti din Romania, au furat de au rupt si acum sunt oameni de valoare, au inrobit si fac pe democratii, dar in fine, trebuie sa ai macar si jumatatea aia de creier ca sa observi adevarul.

    Eu personal nu apreceiez prea mult nici o natie si cu parere de rau natia romaneasca o consider sub orice critica, dezbinata, cotropita de prosti, marlani si hoti, pacat de multele valori si de potential.

    Asiatici aia de bine de rau au fost uniti si au realizat ceva, din punctul asta e vedere ii apreciez, in rest nu ma intereseaza de ei.

    O zi buna!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru