Un miliardar rus a cumparat Mercedesul lui Hitler

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.11.2009
O casa de licitatii a vandut un Mercedes-Benz 770K care a apartinut lui Hitler. Modelul respectiv a fost cumparat de un miliardar rus, care a platit intre patru si 10 milioane de euro.

Un Mercedes-Benz 770K a fost vandut la o licitatie pentru o suma situata intre patru si zece milioane de euro. Acest vehicul face parte dintr-o colectie de sapte exemplare, dar modelul respectiv i-a apartinut lui Adolf Hitler si era utilizat pentru trasportul dictatorului nazist in timpul paradelor. Miliardarul rus s-a interesat de acest model in urma cu cateva saptamani, dar a preferat sa ramana anonim pentru a nu deveni tinta hotilor.

Dupa cel De-al Doilea Razboi Mondial, Mercedes-ul 770K a fost vandut in Austria si apoi a ajuns intr-un muzeu de masini clasice din Las Vegas. Apoi, masina a fost vanduta unui magnat al berii din Bavaria, ca apoi sa fie vandut unui colectionar privat dupa decesul magnatului bavarez. Colectionarul privat a tinut masina intr-un garaj din Bielefield si avea sase alte exemplare ale acestui model extrem de rar.

Miliardarul rus a cumparat intreaga colectie a germanului care detinea cele sapte Mercedes-uri 770K. Doar masina lui Hitler a costat intre patru si 10 milioane de euro, iar pretul total al colectiei nu a fost inca dezvaluit.

Via | Drive.au

Comentarii (5)

  • Trebuie sa fie nebun rusu sa dea atatia bani pe vechitura :) Mai bine imi dadea mie banii :P
    2 22
  • sia luato doar pt imagine. si ca poate e fan al masinilor de epoca....merge la expozitii cu ea si poate mai castiga si cv pe acolo......
    4 1
  • nu cred
    nu cred ca pentru imagine din moment ce a ramas totul in secret din cauza ca ii era frica de hoti...
    4 0
  • ^_^
    l-a interesat mai mult faptul ca era masina lui hitler...asta fac colectionarii, cumpara obiecte rare in lume cu valoare istorica mare..
    10 0
  • Gospodarul
    Old Merc
    Masina are o valoare istorica imensa . Rusu' nebun nu e . Cu siguranta stie pe ce a dat banii si masina asta e o investitie buna . Valoarea ei o sa creasca .

    Felicitarile mele .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru