Un roman a desenat bicicleta de politie a viitorului

De Bogdan Mirică
Publicat Duminica, 10.01.2010
Un tanar designer roman si-a imaginat cum ar putea arata o bicicleta de politie in viitor. Schitele sale surprind prin aspectul practic si prin gadget-urile instalate.

Faptul ca Romania ofera anual designeri talentati lumii auto nu mai este un mister pentru nimeni. Faptul ca designerii nostri au inceput insa sa deseneze si biciclete este insa o surpriza. Tanarul Ciprian Frunzeanu a uimit presa internationala cu o creatie ceva mai neobisnuita: o bicicleta de politie a viitorului.

Prelucrarea digitala vine cu o serie de inovatii menite sa usureze viata organelor de interventie si sa confere o latura mult mai utila bicicletelor conventionale. Creatia lui Ciprian revolutioneaza ideea de bicicleta de politie, produs de a carui soarta se ocupa in prezent doar patru companii specializate: Fuji, KHS, Marin si Smith+Wesson.

Conceptul propus de roman incorporeaza o multime de solutii de compartimentare a spatiului si gadget-uri de ultima generatie. Politistii vor avea la dispozitie un spatiu de depozitare pe care il pot accesa fara sa coboare de pe bicicleta, un sistem GPS de ghidare, o sirena, pedale care angreneaza mecanismul electric al bicicletei si un cadru din fibra de carbon.

Comentarii (22)

  • Anonim
    neinteresanta
    Daca nu va costa 75.000 Euro nu cred ca va fi o investitie foarte buma pentru politia din romania.
    27 0
  • si pt politistii oversized ? o tricicleta ceva ? ca la cat de fragila arata , se pune unu oversized pe ea si o rupe in doo
    13 1
  • mai bine
    N-arata rau, dar poate ar fi mai buna pentru curieri.
    15 0
  • chiar el
    trebuia sa scrie "politia comunitara"
    11 0
  • Cristi
    BREAKING NEWS ! Au aparut primele imagini cu Ford Focus 3 !
    Intrati pe www.autoblog.com pentru a vedea noul Ford Focus !
    4 8
  • Super tare!
    Cu astfel de biciclete nu vom mai vedea politisti supraponderali si cu fundul mare de stat la birou/masina. I-ar mai trebui semnalizare si un sistem de siguranta suficient de bun sa nu-i fure hotul bicicleta ;)
    11 0
  • Portfolios
    Sursele
    Mai multe aici:
    http://www.portfolios.ro/Ciprian112/portofoliu/bike-design

    si aici:
    http://www.visualart.ro/forum/showthread.php?t=20581&highlight=bike
    3 0
  • ce prostie
    asta este o adevarată prostie,....ala nu o sa ma prindă pe mine nici mort...daca bate vantul il darama din cauza rotilor idioate si la cat de slabanogi sunt politai in zilele noastre prin bucuresti se afunda in asfalt,...mai bine le inventa ceva cu care sa zboare.
    3 8
  • Anonim
    Bicicleta arata ca ca si cum ar fi foarte grea.
    Trusa politistului, tot echipamentul si bicicleta in sine ar ajunge pe la 20kg. Chiar si cu aluminiu/carbon. Are profile destul de groase iar rotile disc din carbon sunt mai grele decat rotile conventionale. In plus, rotile disc nu prea se folosesc in conditii normale de trafic. Orice vant lateral te poate dezechilibra, iar la un soc mai puternic, carbonul rigid se fisureaza, crapa, etc. La fel, geanta din mijloc ar dezechilibra bicicleta la orice pala de vant lateral.

    Alte probleme ar fi lipsa triunghiului din spate. Aluminul ar ceda la imbinarea barei verticale. Frana din spate are o pozitie nefireasca si nefunctionala. Pozitia bidonului este un pic ciudata iar bindonul arata foarte mic in imagini.
    Nu am inteles exact ideea mecanismului cu arc de la angrenaj. Poate vom primi ceva lamuriri.

    Cu toate astea, salut ideea politistilor pe biciclete dar as vedea o abordare mai putin futurista, o adaptare a unor biciclete actuale cu un design dovedit eficient in timp.
    6 0
  • tare
    Adevarul e ca stie sa deseneze . Bravo . Dar asta e un ... .
    Acuma politisti au biciclete dhs asamblate in romania .... cu avertizoare sonore ce au si copii din parcuri.. Rusine.. Cred din acest motiv ruginesc in pivnite la institutii de politie.
    1 0
  • alooo?
    mai baieti, puteti face diferenta intre "a desenat" si "a produs"? nu va agitati atata.e un concept.o idee.un vis.voi deja faceti crash teste.no, printati poza si izbiti foaia de hartie de perete sa vedem daca rezista.
    5 1
  • Dr Felix
    somnul ratiunii naste monstrii?!?!?!
    ATI PEDALAT VREODATA PE O BICICLETA FARA ARIPI? E INTERESANT MAI ALES PE VREMEA DE ACUM!
    5 0
  • bine.
    1 0
  • bmw power
    tipic ROMANESC, tot timpul criticam si avem impresia ca le stim pe toate.
    4 0
  • Alexis
    Frumos frame..
    E o imaginatie reusita si nu mai criticati atat. Mai trebie lucrat putin de exemplu recipientul pentru bauturi e cat unul de bagat in vena.
    1 0
  • sergio
    hahaha
    Da si va prinde mertanele coruptilor si baronilor locali si a sefilor de clanuri mafiote?
    1 0
  • Victor Groza
    o vechitura
    Este o porcarie! Aceasta bicicleta foloseste tehnologia de acum 10 ani, dragi asa zisi "designeri"ar trebui sa dati o cautare pe internet sa vedeti cam cum arata o bicicleta mai nou, frane disc hidraulice, pedalierul este insipirat sau poate chiar o varianta colorata echiparii de top de la shimano care se numeste xtr si este de acum 3-4 ani la fel si schimbatorul alte comoponenete dateaza si de acum 10 ani. frane de tip v-brake?!?! .... poate daca designul era facut prin 1990 era ceva dar acuma......
    3 0
  • oare?
    Mai bine zis, a desenat o bicicleta pe care a scris politia romana... sunt curios daca mai aparea pe site daca nu era "bicicleta politiei"... Ea arata bine, dar de asta au nevoie poate doar politistii de la sate.
    0 0
  • ha ha ha
    HAAA
    BUUN.ACUM MAI RAMINE SA REALIZAM SI NISTE STRAZI PE CARE SA SE POATA MERGE SI CU ASA CEVA, CA DE MERS CU MASINILE MERGEM ZILNIC PRIN GROPILE DIN ROMANIA.
    2 0
  • bicicleta pt politisti- o idee buna
    Intr-adevar, o idee buna!! Oricum sunt f grasi. In plus le va fi un pic mai greu de dosit 'prada'-spaga.

    Bicicletele sunt folosite cu succes de politie in tari cu mult mai bogate (olanda, germania etc). Ideea deci a fost testata si dovedita a fi eficienta.

    Altceva insa.. nu prea vad in articol si nici in designul prezentat. Tehnologic nu vad nici o inovatie.

    Acum cateva saptamani am vizitat o fabrica de compozite in olanda. Aveau un cadru de bicicleta ce putea fi ridicat in 2 degete. Bicileta din imagine nu prezinta absolut nimic nou nici ca tehnologie si sincer nici ca design.

    Oricum... ideea este buna. Succes si designerului (artist ;) ).
    0 0
  • xulescu
    chestia asta....
    Ba da eu tot nu ma dumiresc la o treaba; daca iei o bordura cu asta iti faci curu varza, ori se duce dracu toata shmecheria asta......ca nu prea vad unde sunt amortizoarele......sau poate cine stie.......in manualul de utilizare se specifica ca scoate pietrele de la rinichi gaborilor bolnavi. La cate gropi avem, asta e sanatate curata; ce lasere, ce medicamente.....iti iei cotzcaria asta si te-ai scos :P
    0 0
  • Propunere
    Eu propun sa le dea in dotare magari.... ar fi si mai amuzant.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru