UPDATE: Fiat va plăti 1.27 miliarde de dolari pentru încă 16% din acţiunile Chrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.04.2011
Fiat se pregăteşte să îşi majoreze din nou participaţia în cadrul Chrysler cu 16 procente. Dacă informaţiile se adeveresc, italienii vor ajunge să deţină 46% din Chrysler.

UPDATE: Fiat a confirmat astăzi, oficial, zvonurile potrivit cărora va încerca achiziţionarea unui nou pachet de acţiuni până la jumătatea anului.

Italienii au ajuns la o înţelegere cu acţionarii Chrysler şi au decis să plătească 1.27 miliarde de dolari pentru controlul unui pachet de acţiuni de 16%, mai puţin decât se preconiza iniţial, adică 1.5 miliarde de dolari. Peninsularii nu pot cumpăra însă acţiunile până când constructorul american nu îşi achită datoriile către statul american.

Cu cele 16 procente, Fiat va ajunge să deţină 46% din Chrysler, procentul urmând să fie majorat încă o dată până la finalul anului. Experţii susţin că italienii vor mai cumpăra doar 5% din totalul acţiunilor, adică suficient pentru a deţine 51% din Chrysler şi controlul companiei.


După ce a reuşit să atingă o participaţie de 30% în cadrul Chrysler, grupul Fiat se gândeşte la următorul pas. Italienii conduşi de Sergio Marchionne vor să crească procentul pachetului de acţiuni în următoarele luni.

Potrivit unor surse neoficiale, peninsularii se pregătesc să plătească 1.5 miliarde de dolari pentru încă 16% din acţiunile Chrysler.

Dacă zvonurile se adeveresc, Fiat se va apropia de controlul deplin al americanilor, cu 46% din pachetul de acţiuni. Fiat a demarat deja procedurile pentru obţinerea unui credit de 2.17 miliarde de dolari, bani ce vor fi folosiţi, probabil, pentru noul pachet de acţiuni.

Până atunci însă, italienii vor trebui să se îngrijească de achitarea completă a datoriilor de 7 miliarde de dolari pe care Chrysler le deţine la guvernele din SUA şi Canada. Italienii se lovesc practic de datoriile americanilor în încercarea lor de a prelua controlul total. De aceea se caută soluţii la băncile americane pentru transformarea datoriei sau achitarea ei.

via | reuters

Comentarii (3)

  • zarnesteanu
    Deocamdata miscarea e buna
    Trimestrul asta Chrysler a intrat pentru prima data pe plus dupa o perioada foarte lunga de pierderi. Bafta multa. Masinile lor intotdeauna au avut un design deosebit.
    8 1
  • Firestarter
    Este inca devreme sa vorbim despre un succes al strategiilor lui Marchione insa pana acum planurile lui par a se indrepta in directia buna. Rezultatele reale ale acestui grup vor putea fi masurate in vreo 3-4 ani, odata cu trecerea la noile generatii de produse dezvoltate in comun. De asemenea, revenirea FIAT-Alfa Romeo pe piata nord americana va avea un impact puternic (pozitiv sau negativ) asupra evolutiei grupului Fiat-Chrysler.
    3 0
  • @ Automarket
    Oficial : Fiat va plati 1.27 miliarde $ pentru 16 % din Chrysler, ajungand astfel la 46 % din actiunile Chrysler
    Fiat a anuntat ca va activa optiunea ce-i permite sa cumpere 16 % din actiunile Chrysler dupa ce a ajuns la cota de 30 % . Fiat va plati 1.27 miliarde $ pentru 16 % din actiunile Chrysler ( http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a.XsnSFSCfWw&pos=2 ) . Pana la sfarsitul lui 2011, Fiat SpA doreste sa detina 51 % din actiunile Chrysler .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru