Urmaşul lui Tesla Roadster va fi lansat în 2014

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.10.2011
Tesla Roadster, primul model sportiv electric, va avea un urmaş. Modelul va sosi însă ceva mai târziu, abia în 2014, şi nu va mai fi dezvoltat pe arhitectura Lotus.

Tesla Roaster este fără îndoială unul dintre promotorii trendului electric în lumea supercarurilor. Tocmai de aceea este şi normal ca modelul să primească un succesor, chiar dacă ceva mai târziu. Producţia lui Roadster se va termina anul viitor, iar resursele companiei californiene se vor concentra asupra noului Model S.

Abia în 2014 vom putea vedea pe piaţă un nou model sportiv semnat de Tesla. Urmaşul lui Roadster nu se va mai baza pe mecanica Lotus, aşa cum a făcut-o modelul actual, dezvoltarea sa urmând să se facă în regim propriu de constructorul american. Proiectul va fi finanţat cu ajutorul banilorr primiţi de Tesla de la statul american.

Declaraţia a fost făcută de însuşi Elon Musk, preşedintele Tesla, într-un interviu acordat Autocar. Tot Musk a susţinut că anul viitor vom face cunoştinţă cu verisunea finală a lui Model S, sedanul electric ce poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 6 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 192 km/h.

Autonomia acestuia va fi diferită, în funcţie de tipul de baterie pentru care optează clientul.

Ea se va încadra între 250 şi 480 de kilometri.

Pe platforma lui Model S Tesla va dezvolta în anii viitori şi un SUV cu calităţi de MPV, programat să se numească Model X. Modelul va păstra caracteristici sportive, însă va avea o abordare mai practică. Până la debutul viitorului Roadster în gama Tesla îşi va mai face loc şi o decapotabilă, programată pentru 2013.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru