Următorul Nissan GT-R ar putea fi electric

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.09.2010
Şeful operaţiunilor de la Nissan a sugerat într-un interviu că viitoarea generaţie a lui GT-R ar putea fi 100% electrică.

Toshiyuki Shiga, şeful operaţiunilor Nissan, a declarat pentru publicaţia britanică Autocar că viitoarea generaţie a lui GT-R ar putea fi echipată cu un motor electric. Pentru moment, Shiga nu a putut anunţa o versiune 100% electrică a lui GT-R R36, dar consideră că vehiculele electrice ar putea avea şi pretenţii sportive, iar marca japoneză încearcă să ofere modele sport şi în viitor, prin orice mijloace posibile. Toshiuki Shiga a mai declarat că piaţa auto se schimbă şi că cerinţele clienţilor s-au orientat spre vehiculele ecologice, deşi există mulţi clienţi de modele sport.

Rivalii de la Toyota au realizat un model sport pentru viitor în persoana lui FT-86 şi vor dezvolta un nou model sport economic. Oficialul mărcii Nissan a fost la un pas de a-şi da de gol planurile şi să anunţe un succesor spiritual al lui 200SX, după care a refuzat să confirme sau să infirme zvonurile legate de un asemenea model. Apoi, Toshiuki Shiga a specificat că Nissan vrea să continue să construiască automobile pentru pasionaţii de condus, dar că le va furniza sau oferi la valoarea lor reală, nu la un preţ redus pentru a se lupta în pierdere cu competitorii lor.

Actuala generaţie a lui GT-R, R35, este echipat cu un motor VR38DETT V6 twin-turbo de 3.8 litri care furnizează 485 CP şi 588 Nm. Modelul are o masă de 1.730 kilograme şi are o transmisie cu dubluambreiaj realizată de BorgWarner.

Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.8 secunde fără asistenţa sistemului de control a lansării şi în 3.2 secunde cu ajutorul sistemului respectiv. Există şi voci care anunţă că viitorul GT-R va fi defapt hibrid şi că japonezii nu vor risca să transforme acest model atât de drastic prin renunţarea la propulsoarele twin-turbo în configuraţie V6 pentru motoare electrice.

Via | Autocar 

Comentarii (4)

  • .marius.
    Absolut magnifica masina.
    9 0
  • Ia bmw d'aci!
    masina ce se afla in treaba...fara adversar :))
    3 0
  • @ciurik
    Bai frate, vezi tu la BMW vreun supercar ? Cand o sa abiba si BMW atunci sa vorbesti. Singurul care ii facea fata este M6, dar nu este un supercar.
    2 3
  • @ @ciurik
    Ar vrea M6 sa ii faca fata. Poate in linie dreapta se tine un pic de el dar pe circuit....sayonara BMW.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru