Urmatorul Porsche Boxster ar putea avea si un motor diesel

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.12.2008
Porsche ia in considerare fabricarea unei versiuni diesel a modelului Boxster

Inginerii Porsche iau in considerare fabricarea unei versiuni diesel a modelului Boxster, pentru a putea concura cu alte modele din segment care ofera un asemenea propulsor. Incepand cu anul viitor, Audi TT va fi disponibil cu un motor TDI de 2.0 litri, atat in versiunea Coupe, cat si in versiunea Roadster. Motorul TDI al lui TT dezvolta 170 CP, pe cand consuma 5.3 litri la 100 km.

Noua generatie a lui Mercedes SLK ar putea sa fie aiba un propulsor diesel in gama, daca cererea pentru un motor diesel este suficient de mare. Acest lucru este valabil si pentru BMW Z4, inginerii bavarezi fiind pregatiti sa implementeze un motor diesel pe sportiva germana, daca este nevoie. Porsche nu poate sa se lase mai prejos, asa ca inginerii acesteia iau deja in considerare un diesel pentru modelul Boxster.

Daca Porsche Boxster va primi un motor diesel, acesta va fi de provenienta Volkswagen-Audi si va dezvolta 204 CP dintr-o cilindree de 2.0 litri. Urmatoarea generatie Boxster va fi lansata la sfarsitul anului 2011 sau inceptul anului 2012.

Via | GlobalMotors

Comentarii (4)

  • george
    ALA MOTOR DIESEL...
    Iti dai seama cat de dat dracu` o sa fie motorul diesel de o sa-l puna Porsche pe masinile alea...Abia astept sa-l vad...
    0 0
  • Nasol
    Cocalarii n-o sa mai aiba ce trece pe gas si sa se laude ca le pasa de mediul inconjurator. Dar nu cred ca-i duce mintea sa-si cumpere diesel. Hai cu replicile idioate!
    0 0
  • dizel
    Daca ar pune pe Boxster, un motor de 1,6 diesel, ar fi best seller in Romania :)
    0 0
  • Flavius
    Cocalari=Dieselari
    Nu vad de ce ar pune Porsche Diesel ?Pentru LeMans?!.Probabil,vezi Audi.Pt.masinile sport ;Ferrari,Aston,Lambo,Porsche,Corvette,Mustang nu vad rostul Diesel.Pt.SUV da,dar nu in orase.Pe cand "papuc" Porsche ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru