Vanzari record pentru Mercedes in 2007

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 08.01.2008
Mercedes a inregistrat vanzari record anul trecut, dar nu a reusit sa depaseasca BMW.

Esential

1.300.000 este cifra rotunjita a vanzarilor Mercedes in 2007.

Vanzarile Daimler Group AG au crescut anul trecut cu 2%, ajungand la nivelul record de aproape 1,29 milioane de unitati, ca urmare a cererii ridicate pentru modelul Mercedes C-Klasse.

In cazul brandului Mercedes-Benz, vanzarile au avansat cu 3,2%, la aproape 1,19 milioane de unitati, se arata intr-un comunicat al productorului german de automobile. Numarul de masini comercializate sub marca Smart a scazut cu 10,3%, la 100.600 de unitati. Vanzarile de limuzine Maybach s-au mentinut anul trecut la un nivel constant de 400 de unitati.

"In 2007 am reusit sa punem bazele pentru o crestere profitabila si sustenabila, prin lansarea noului model C-Klasse si a noului Smart Fortwo", a declarat directorul general al Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche, transmite Mediafax.

Cea mai inteligenta mutare facuta de Mercedes in 2007 a fost lansarea noului C-Klasse, model care a reusit sa aiba un succes deosebit si sa reduca decalajul companiei din Stuttgart fata de BMW. Daimler a vandut anul trecut 261.500 de unitati C-Klasse, in crestere cu 57% fata de anul anterior.

In ciuda unui an forte bun, Mercedes nu a reusit sa depaseasca BMW, care a inregistrat o crestere a vanzarilor de 8,3%, la 1,35 de milioane de masini, in primele 11 luni.

Comentarii (3)

  • kata87
    iar ati incurcat cifrele... dak Mercedes a vandut 1,29 mil ... atunci cum de "bandul" Mercedes-Benz a vandul 1,19 mil... daca am mai scadea si vanzarile marca Smart ar mai ramane aprox. 1,09 mil... deci nu iese :)) grea matematica asta. stiu ca meseria de jurnalist e foarte stresanta si cred ca v-a luat mult ca concepeti un asa articol... bafta in continuare!!
    0 0
  • Bogdan
    Bravo Mercedes Benz
    Sa fim sinceri care masini sunt mai des vazute pe strada? mercedes sau BMW ? Evident ca Mercedes !Oamenii sunt constienti de ce inseamna calitate si lux : vanzarile o confirma ! Bravo Mercedes Benz !
    0 0
  • Asa e
    Mercedes a fost este si va fi cea mai tare marca din lume.La fel si Porsche cu Bentley
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru