Vanzarile auto din Rusia au scazut cu 47% in martie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.04.2009
Piata auto din Rusia a scazut cu 47 de procente in luna martie. GM, Toyota si Ford au inchis deja portile uzinelor locale.

Vazuta la sfarsitul anului trecut ca una din pietele auto cu potential, Rusia se pare ca este si ea tot mai afectata de criza economica. Anul a debutat cu un ianuarie dezastruos in vanzarile din domeniu, cifrele oficiale anuntand o scadere cu 33% a livrarilor.

Rezultatele din iarna nu au fost insa decat inceputul unui parcurs foarte dureros pentru piata auto ruseasca. Astfel, in luna martie tendinta de scadere s-a accentuat, vanzarile de automobile fiind mai mici cu 47%. In aceste conditii, guvernul a inceput sa ia primele masuri pentru ajutorarea principalilor actori de pe piata auto locala.

Toyota, General Motors si Ford au anuntat deja ca vor inchide portile fabricilor de pe teritoriul Rusiei. Lada a suferit si ea de pe urma crizei, compania rusa inregistrand o scadere cu 42%. Chiar si asa, constructorul rus pastreaza suprematia pe piata auto locala in luna martie, urmat de Chevrolet. In ciuda scaderilor pronuntate, Skoda, BMW si Peugeot au reusit sa isi pastreze cota de piata inregistrata anul trecut, in primul trimestru al anului.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru