Vânzările Porsche cresc cu 10% mulţumită lui Cayenne

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.04.2011
Porsche a anunţat profitul obţinut în primele trei luni ale anului. Graţie succesului înregistrat de noul Cayenne, Porsche aproape şi-a dublat profitul.

Esential

11.487 de unităţi cayenne s-au vândut în primul sfert al anului.

Porsche a publicat astăzi rezultatele sale financiare ale primului sfert de an. Este o premieră pentru constructorul german, care şi-a aliniat în 2011 anul fiscal (vechiul an fiscal se încheia în 31 iulie) la cel al părintelui Volkswagen.

Producătorul de automobile sportive din Stuttgart a înregistrat o creştere a profitului în primele trei luni ale anului, bazându-se în special pe noua generaţie a SUV-ului Cayenne. În condiţiile în care vânzările au crescut cu 10 procente, iar încasările au ajuns la 2.28 miliarde de euro, era oarecum normal ca profitul să se dubleze şi să atingă o cifră totală de 496 milioane de euro.

Cel mai bine vândut model al companiei rămâne SUV-ul Cayenne, ale cărui vânzări au crescut cu 62% în primele trei luni ale anului, atingând un total de 11.487 de unităţi. Din nefericire, vânzările lui Panamera au scăzut cu 5.5 procente, până la 4715 unităţi în primele trei luni ale anului. Aceeaşi evoluţie şi pentru 911, ale cărui vânzări au scăzut cu 17 procente, până la 4750 de unităţi.

via | automotivenews

Comentarii (1)

  • Coradrian
    Este si normal sa se vanda bine....este totusi cel mai bun SUV !
    Cayenne si Panamera se vor vinde nereu mai bine ca 911.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru