Vârsta medie a maşinilor din SUA este de 10.8 ani

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.01.2012
Un studiu recent a arătat că vârsta medie a maşinilor şi camionetelor existente în prezent pe piaţa din SUA este de 10.8 ani. În 1995, vârsta medie era de 8.4 ani.

Esential

10.8 ani este vârsta media a maşinilor din SUA.
8.4 ani era vârsta media a mşinilor din SUA în anul 1995.

Începutul de an aduce o statistică interesantă de dincolo de Ocean. Agenţia Polk a publicat recent un studiu care arată că media de vârstă a maşinilor şi camionetelor prezente în acest moment în circulaţie pe piaţa din SUA este de 10.8 ani. Cifra a fost stabilită pentru anul 2011 şi a rezultat din combinarea mediei anilor automobilelor (11.1 ani) şi media anilor camionetelor (10.4 ani).

Agenţia ţine să sublinieze că 2011 continuă un trend negativ început încă din 1995. În urmă cu 17 ani, media vârstei automobilelor din SUA era de numai 8.4 ani. Dacă din 2008 şi până în prezent învechirea automobilelor s-a datorat în principal crizei economice, evoluţia fenomenului nu poate fi explicată în perioada 1995-2001.

Situaţia s-ar putea îndrepta în anii următori, având în vedere că în 2011 în Statele Unite s-au vândut cu 1.2 milioane de maşini mai mult decât în 2010. Mai mult, previziunile pentru 2012 sunt la fel de îmbucurătoare, analiştii prognozând între 13.5 şi 14 milioane de unităţi vândute.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Si asa au cate o masina pentru fiecare barbat, femeie si copil. Sa aiba una si pentru caine!
    18 9
  • @Hadouken Aici era vb de varsta medie la care ajunge o masina la ei...
    nu varsta medie a cleor care o cumpara....
    4 8
  • asa... si ce legatura are ce ai scris tu cu ce am scris eu?
    7 2
  • Calingura
    comparat cu?
    Ar fi bine daca am avea date din mai multe tari cu piete reprezentative. Comparata cifra cu varsta masinilor mele sunt inapoiati rau. Comparata cu varsta parcului nostru auto cred ca sunt niste nababi. Unde stau insa raportat la restul lumii?
    2 0
  • AndreiRN
    Calitate
    Pai masinile noi sunt mult mai proaste ca cele vechi.
    Varsta media a masinilor si motocicletelor mele este de 21 de ani.
    Noile masini sunt proiectate pt o viata scurta de folosinta.
    Doresc sa tin ce am pana in ultima zi si in stare de functionare.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru