Venturi Fetish, model electric cu veleitati de supercar

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.04.2008
Constructorul monegasc Venturi a prezentat versiunea de productie a roadsterului electric Fetish.

Esential

160 de km/h este viteza maxima a roadster-ului Venturi Fetish.
300 de cai putere dezvolta motorul electric instalat pe Venturi Fetish.
3.5 secunde ii sunt necesare modelului Fetish sa atinga 100 de km/h.

Constructorul de nisa Venturi Automobile a dezvaluit cea mai noua versiune a roadster-ului electric Fetish in cadrul evenimentului Top Marques desfasurat in Monaco. Venturi Fetish va fi de fapt un model imbunatatit gata sa debuteze pe strazi in luna iunie a anului viitor.

Constructorul din Monaco a reusit sa creasca puterea modelului Fetish pana la 300 de cai putere in timp ce valoarea maxima a cuplului motor ajunge acum la o valoare maxima de 380 Nm. Aceste performante sunt completate si de o sporire a eficientei motorului electric cu pana la 92%.

Versiunea de productie a reusit sa scape si de 30 de kilograme in plius fata de conceptul initial, masa totala fiind acum de doar 950 de kilograme. Aceasta performanta a fost posibila multumita folosirii din abundenta a fibrei din carbon si redesenarii bateriei litiu-ion, produsa de compania franceza Saft.

Toate aceste trasaturi vor reusi sa-i imprime roadster-ului Fetish performante deosebite in materie de accelerare, modelul fiind apabil sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h in doar 3.5 secunde.

Din pacate, viteza maxima nu ajunge decat pana la valoarea de 160 km/h.

Pentru cei care se gandesc inca de pe acum sa-si achizitioneze un model exotic este bine de stiut ca acesta ar putea avea un pret de pornire de 297.000 de euro, o suma destul de mare chiar si pentru oamenii de afaceri prosperi. Venturi ofera insa si o solutie de rezerva: a doua generatie a modelului cu trei locuri Eclectic, asteptat sa debuteze in octombrie la Paris si sa coste 25.000 de euro.

via | MotorAuthority

Taguri: Fetish, Venturi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru