Versiunea electrica a lui Tata Nano va debuta pe piata in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.03.2010
Tata a anuntat ca intentioneaza sa lanseze pe piata o versiune de serie a modelului electric Nano EV, cel mai tarziu in 2012.

Esential

160 de kilometri ar putea fi autonomia viitorului Nano EV.

Constructorul indian Tata a inceput sa fie tot mai prezent pe Batranul Continent, ceea ce inseamna ca un eveniment ca Salonul Auto de la Geneva nu putea fi ratat. Indienii au decis sa expuna la standul lor celebrul Nano, bineinteles in varianta europeana, si versiunea electrica a acestuia.

Noul Nano EV, asa cum a fost el botezat de oficiali, isi propune sa debuteze in versiune de serie peste maxim doi ani, adica in 2012.

Ravi Kant, directorul executiv Tata, a declarat ca "dezvoltarea vehiculelor electrice a devenit o prioritate pentru compania indiana, Modelul Indica Vista EV va fi introdus pe piata europeana progresiv, incepand cu sfarsitul acestui an. Treptat, Tata va lansa vehicule electrice pe toate pietele unde exista cerere."

Noul Nano EV functioneaza cu ajutorul unui motor electric, tinut in viata de un set de baterii super polymer litiu-ion. Resursele oferite de unitatea electrica, inca necunoscute publicului, vor ajuta modelul urban sa atinga 100 de km/h in mai putin de 10 secunde.

Chiar si asa, surse neoficiale sustin ca autonomia bateriilor va atinge o valoare de 160 de kilometri.

In cadrul salonului elvetian, Tata a dezvaluit si faptul ca versiunea europeana a lui Nano va veni cu o caroserie mai lunga cu 20 de centimetri, cu o suspensie imbunatatita si cu sistem ABS pentru frane.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru