Versiunea Subaru a lui FT-86 va dezvolta în jur de 260 CP

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.08.2010
Viitorul Subaru 086A va fi cu aproximativ 60 CP mai puternic decât Toyota FT-86. Contrar zvonurilor iniţiale, modelul nu va beneficia de un sistem de tracţiune integrală.

Englezii de la Autocar au dezvăluit detalii noi despre viitorul Subaru 086A. Se pare că modelul va fi mai puternic decât versiunea Toyota a lui FT-86 şi nu va beneficia nici el de un sistem de tracţiune integrală. Pe de altă parte, modelul va primi un motor turbo preluat direct de la Impreza STI, care îi va oferi surplusul de putere menţionat mai sus, respectiv 60 CP în plus faţă de Toyota FT-86. Există posibilitatea ca modelul să fie oferit şi într-o versiune cu motor aspirat, care va oferi circa 200 CP.

Ambele versiuni ale lui FT-86 vor beneficia de o transmisie manuală cu şase rapoarte. Panourile de caroserie ale celor două modele sunt similare, iar platforma pe care o foloseşte acest model este aproape identică, indiferent că vorbim de Subaru sau Toyota. Practic, viitorul Subaru 086A foloseşte o platformă modificată de Legacy la care a fost adăugată o punte spate de Impreza. Modelul renunţă la tracţiunea integrală din cauza costurilor care ar fi aduse de elementele necesare implementării acestui sistem.

Atât Subaru 086A, cât şi Toyota FT-86 vor debuta pe piaţă undeva în preajma anului 2013.

Motivul întârzierii stă în dorinţa celor de la Toyota de a reduce consumul de carburant şi emisiile de CO2 ale lui FT-86, pe lângă alte schimbări legate de destinaţia acestui model în gama constructorului numărul unu în Japonia şi în lume în 2009. Versiunea Toyota a acestui model va debuta cu câteva săptămâni înainte de versiunea Subaru.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • ...un posibil concurent pt. porsche si de ce nu si pt. gtr.....spun asta in cazul in care vor imbunatati motorizarea. deocamdata e un inceput....bun...sunt convins ca pe parcurs o vor dota si cu motoare mai puternice...cat despre design e....chiar fain mai ales ca-i un subaru....cred ca si preturile vor fi sub concurenta....100%
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru