Vicele GM castiga 1.55 milioane de dolari anual

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.03.2008
Dupa ce Rick Wagoner, seful GM, a primit anul trecut o marire de salariu, lui Bob Lutz ii creste leafa cu 17.6% in 2008.

Esential

180 de dolari pe ora castiga Bob Lutz, \"vicele\" GM, incepand cu acest an.

Desi GM se zbate de ceva vreme in probleme financiare, ca de altfel toata economia Statelor Unite, sefii General Motors nu o duc deloc rau. Astfel, desi GM a suferit in 2007 o pierdere neta de 39 de miliarde de dolari, salariul vicepresedintelui Bob Lutz va fi marit in 2008 cu 17.6%.Acest procent al aduce pe Lutz in postura unui salariat care castiga 1.55 milioane de dolari pe an, adica circa 130.000 de dolari pe luna.

Marirea de salariu vine dupa ce leafa lui Rick Wagoner, seful GM, a fost si ea marita anul trecut, acesta castigand acum 2.2 milioane de dolari anual (185.000 de dolari pe luna).

Cresterile salariale ale celor doi sefi nu fac insa decat sa ii aduca pe acestia la acelasi nivel pe care il atinsesera in 2005. In 2006, lefurile sefilor GM au scazut din cauza crizei financiare in care intrase compania.

Via | Leftlane  

Taguri: GM

Comentarii (3)

  • george
    CUM ASA?
    Eu stiam ca pentru contraperformanta, managerii primesc discounturi la salariu (in cazul in care nu-si cauta de lucru in alta parte) necum bonusuri...Probabil se aplica sistemul G.W. Bush...cu cat esti mai prost cu atat primesti mai multi bani...succesul e inevitabil :))
    0 0
  • marius nicolae
    absurd
    indiferent de domeniu, talent si mod de a-i castiga, consider absurd ca atat de putini castiga atat de mult (ca sa-si procure ce??), iar atat de multi nu au ce manca, la propriu..dar dc as ajunge sa castig atat? nu spun ca i-as refuza, tot absurd mi s-ar parea ...
    0 0
  • cozappz
    politica de salarii
    asta e politica de salarii in industriile grele americane: indiferent daca firma/compania merge bine, salariul top-management este MARE.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru