Viciile la volan in Marea Britanie

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 19.06.2007
Pentru soferii britanici spritul si tigara la volan nu erau lucruri iesite din comun, dar noile legi vor schimba acesta situatie.

Nu este un secret ca in Marea Britanie, ca si in multe alte tari si civilizatii, consumul de alcool sau fumatul sunt activitati vicioase apreciate de multi dintre cetateni.

De asemenea, nu este un secret ca in Marea Britanie astfel de activitati sunt adorate si de cei care conduc autoturismele proprii. Am vazut, in urma cu ceva timp, ca in Marea Britanie se studiaza posibilitatea sa se interzica fumatul in masina, in cazul in care sunt prezenti copii mai mici de 16 ani, din cauza efectelor nocive ale fumatului pasiv.

Ideea a venit dupa interzicerea fumatului in locurile publice inchise, fapt care ar duce, conform studiilor, la cresterea timpului destinat fumatului la volan. In legatura cu acesta problema, un studiu realizat de compania Privilege a dezvaluit ca peste 75% dintre britanici sunt de acord cu adoptarea unei astfel de legi. Acelasi studiu releva ca peste 23% dintre soferii care fumeaza conduc cu viteza mai mare si sunt mai neatenti in timpul sofatului.

In paralel cu interzicerea fumatului la volan, in Marea Britanie, guvernul a inceput o serie de programe prin care sa educe soferii sa consume mai putin alcool la volan.

Toate acestea se intampla deoarece Marea Britanie vrea sa reduca limita de alcool permisa la volan de la 80 mg de alcool la 100 ml de sange pana la 50 mg alcool la 100 ml sange. Aceasta masura este destinata asocierii legislatiei britanice la cea din numeroase tari ale Comunitatii Europene.

Se stie ca acest lucru nu va conveni multor soferi britanici, dar cel putin autoritatile au lansat un sistem de educare a conducatorilor auto si nu au introdus legea dintr-o data, asa cum se obisnuieste prin alte parti ale lumii, mai cunoscute noua. Chiar daca iubitorii de vicii, soferi ai Marii Britanii, nu vor fi foarte bucurosi de noile prevederi legislative, sunt si parti destul de multumite. Astfel, Societatea Royala pentru Prevenirea Accidentelor s-a declarat multumita de reducerea limitei de alcool admise, deoarece in acest fel mult mai putine accidente vor avea loc.

Comentarii (5)

  • anonim
    obsedati
    bai deci britanicii ajtia sun nijte obsedati frate....nici macar la volan nu pot sa se abtina......nijte jegosi
    0 0
  • la padureee
    bah nu sunt obsedati,si nu este asa.si mai invata romaneste
    0 0
  • prudentul
    dubiu
    cred ca voiati sa spuneti "Societatea REGALA pentru Prevenirea Accidentelor"...
    0 0
  • sunrise
    re:
    daca nu folosesti "j" in loc de "s" nu esti printre moderni :)))))
    varzaaaaaaa
    ar tb sa se interzica si la noi manelele la maxim in timp ce conduci
    0 0
  • pro
    sunt pro Anglia .. e bine ca au voie sa consume alcool ... de ce jegosi !? ... sunt mult mai dezvoltati decat noi :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru