Victorie pentru Hirvonen in Raliul Turciei

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 15.06.2008
BP Ford a realizat dubla in Raliul Turciei si a preluat conducerea in WRC prin Mikko Hirvonen.

Mikko Hirvonen a castigat Raliul Turciei si a preluat conducerea in clasamentul general din Campionatul Mondial de Raliuri. Pilotul finlandez de la BP Ford a reusit sa-si pastreze avantajul obtinut de ieri in Turcia si sa-l invinga pe coechiperul sau, Jari-Matti Latvala.

Sebastein Loeb, campionul mondial en-titre, a reusit doar un loc trei, lucru care l-a facut sa piarda sefia in WRC. Ultima speciala programata in Turcia, lunga de 31 km, a fost intens disputata intre cei trei combatanti aflati pe podium. Latvala a impus un ritm extrordinar dar Hirvonen a reusit in cele din urma sa evolueze aproape la fel de bine ca si tanarul sau coechiper.

Latvala, revelatia acestui sezon din WRC, a castigat PS19 cu un avans de 4.8 secunde in fata lui Hirvonen si 5 secunde in fata lui Sebastien Loeb. In urma acestei lupte crancene configuratia clasamentului final din Turcia l-a avut pe Mikko Hirvonen pe primul loc, urmat de Latvala la doar 7.9 secunde si Loeb la 25 de secunde.

Au mai punctat in Turcia: Dani Sordo (Citroen) - locul 4, Henning Solberg (Stobart) - locul 5, Petter Solberg (Subaru) - locul 6, Matthew Wilson (Stobart) - locul 7 si Conrad Rautenbach (Citroen -privat) - locul 8.

Raliul Turciei, a 8-a etapa din calendarul WRC este ultima inaintea pauzei de vara. In clasamentul general din WRC, Hirvonen conduce cu 59 de puncte, fiind urmat de Loeb cu 56 de puncte si Latvala, urcat pe 3, cu 34 de puncte.

Taguri: WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru