VIDEO: A scăpat la limită de un accident frontal cu un TIR!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 25.01.2011
Un camion care circula cu o viteză mult prea mare pentru condiţiile din trafic a evitat în ultimul moment impactul cu maşina unui şofer care a privit scena împietrit.

Taguri: , accident

Comentarii (50)

  • ****
    una devarat sofer de tir ........un sofer care isi cunoaste bine masina
    21 37
  • wow.........lol/
    mama frate.....sa vezzzz un tir dasta ca se 'da' la tine cred ca tot te umpli de maglavaitz......
    46 2
  • cred ca avea in dotare si un ESP, ca altfel ii era remorca prin sant la manevra pe care a facut-o .
    oricum cred ca cei de fata , toti au fost cu Chocapic
    25 4
  • bolovan
    sau nu
    @antonny nu-i un sofer de tir... ii un simplu idiot inconstiet ce nu are ce cauta pe sosea (eventual daca-i dus cu lesa). Daca cretinul isi cunostea masina...nu patea asta. Mergea linistit...putea sa opreasca din timp...etc.
    Asta-i unul dintre soferi ce trebuie tras pe deapta...si lasat acolo.
    51 11
  • nazarov_s
    @antonny
    Daca te acroseaza pe tine "una devarat sofer de tir ........un sofer care isi cunoaste bine masina" si circula in conditii de iarna cu asa o viteza poate nu ai sa mai lauzi nebuni din astia... asta daca ai noroc sa supravietuiesti!
    33 3
  • George
    Eu stau pe giurgiului si vreau sa zic ca astia cu tiru conduc ca niste nenorociti. Tiru se conduce mai bine ca un logan, dar nu este o scuza. Si eu am vazut pe un drum ingust cu un tir a atins un alt tir in timp ce il depasea.
    9 4
  • da...din parti au avut noroc numai
    ala cu tiru daca nu ati remarcat l-a zburat pe ala parcat cu coltul cabinei
    13 1
  • si totusi tiristu a evaluat bine situatia. A incercat pe cat posibil sa se strecoare printre masini fara sa o buseasca total pe cea din fata lui.

    dar avea viteza kklau probabil ca a fost tras la raspundere si pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum + consecinte
    14 1
  • Pietonul.
    Ce s-a intamplat cu omul de era in fata masinii acrosata? aia era interesant de vazut
    8 1
  • @tzenu_bmw
    =)))))) :)))))))
    4 10
  • serpe66
    voi nu vedeti ca din cauza unui idiot cu o camioneta face tirul slalom?...prima data face dreapta sa-i fereasca la ala camioneta care imediat trage pe dreapta ca era in deparise dupaia vede masina in fata si face stanga evitand un dezastru mai mare atingand-o doar cu coltul...dar viteza clar nu era adaptata conditiilor,,,mergea tare idiotu...
    8 5
  • nu avea cine stie ce viteza cel cu tirul, dar ce vroiati sa faca? sa franeze? a facut bine ce a facut si cum a facut.
    10 10
  • Un sofer adevarat (cum spun unii) nu trebuia sa faca slalom printre masini,mai ales ca la camionul pe care il avea putea oricind sa il opresca ,bineinteles nu la o viteza supersonica.Ideea este ca astfel de soferi te omoara nevinovat pe strada si asta din prostie nu din stiinta, dupa mine perfectiune in soferie nu exista.
    14 4
  • Sofer adevarat
    Nu tiu cati dintre comentatorii de aici au condus un camion in viata lor, dar se vede ca majoritatea au condus doar Dacia lu' tata.

    @ zeuss Nici o remorca nu are ESP ci doar ABS si chiar si acesta nu functioneza ca pe o masina deoarece franele sunt pe aer si permit un anumit timp de derapare.

    De aceea la o frana brusca a unui camion se aude scrasnitul depneuri.

    @ Puiu

    Problemele camionului nu au inceput de unde apare in cadru.

    Camionul cobora panta iar conditiile de drum nu ii prea oferea sanse.

    Daca va uitati mai atent o sa observati ca soferul se chiuie sa tina remorca in frau ca sa nu penduleze si sa mature tot in cale.

    Intr-o situatie de asta daca ai franat esti victima.

    Eu zic ca a fost un sofer bun la faza asta. Putea fi mult mai rau.
    17 2
  • @puiu, nazarov, george
    Voi ati luat permisul pe bani sau ati si deschis o carte? Da un pic de fizica ati facut? Cica "putea opri oricand".De unde frate? tu nu vezi ce conditii sunt? voi aveti impresia ca daca are 30 de tone gata? arunci o ancora si te-ai oprit intr-un milimetru?In cel mai bun caz intra ca un plug in masina din fata, in cel mai rau si probabil cel mai sigur vagonul se facea briceag si "executa" tot ce intalnea in cale de pe ambele benzi.Cand o sa aveti voi controlul si viteza de reactie a soferului rata accidentelor o sa scada, deocamdata majoritatea cand un pic ne fuge curu la masina de 1.3 tone deja ne uitam la iconita de pe oglinda si nu mai stim cate rugagiuni sa zicem intr-o secunda.La fiecare filmulet cu camioane de mare tonaj apar utilizatorii Automarket din umbra si analizeaza situatia concluzionand filozofic "soferul e prost" sau "vitezoman tupeist" de parca voi daca v-ati lua salariul in functie de cati km inaintati ati merge cu vreo 30-40. Eu sunt ferm convins ca un sofer de camion care a cutreierat Europa vreo 30 ani (ATENTIE: ZILNIC) are mai multa experienta si e mai stapan pe sine decat toti utilizatorii care au postat pe pagina asta + redactorul si tipul care a filmat la un loc.
    14 2
  • FRATE SUNT REMORCI CU ESP UITATE PE GOOGLE SAU YOUTUBE SI AI SAVEZI TIR INTREG CU ESP CU TOT CUREMORCA SI AISA VEZI DIFERENTE
    1 8
  • Florentin
    Toti vinovati
    cel oprit regulamentar pe margine trebuia sa se gandeasca la riscul pe care si-l asumma si sa nu lase acolo masina, sunt milioanbe de accidente cu masini oprite unde nu ar trebui, desi e legal. Iar TIR-ul avea viteza, desi cred ca avea viteza legala.
    2 3
  • AndreiRN
    Somer
    Acest sofer "profesionist" ar trebui sa-si piarda carnetul pe cel putin 5 ani de zile. Putea ff usor sa creeze un omor prin neglijenta.
    Este trist de citit cati pusti aproba un astfel de comportament pe carosabil.
    4 8
  • ovidiu
    Scandinavia
    Pentru ca filmarea are loc in Scandinavia , cel putin asa arata , pe astfel de conditii pe masinile mai mari de 3.5 tone trebuiesc montate lanturi obligatoriu . Astfel , TIR-ul are 6 roti cu plase de lanturi , 4 pe capul tractor si cel putin 2 pe remorca . Se mai intampla din astea frecvent pe aici , mai ales ca majoritatea celor cu masinii mici merg la rau decit in Romania pe astfel de vreme si de aici si accidentele.

    Nu e normala faza , dar se intampla .
    1 3
  • crysti09
    De ce Scandinavia?
    Mai fratilor, in primul rand tipul care a postat videoclipul este polonez.
    Nenea Mircea are meritul de a face o stire cu un video postat acum 2 zile. Dar stirea e in stilul lui adica incompleta.

    Daca va uitati mai atenti o sa observati ca tiristul a avut o inspiratie divina. El loveste in lateral masina stationata astfel OCROTIND se pare soferul care sta langa ea. Putea sa o loveasca in asa fel incat sa se duca in fata si il radea pe sofer.
    Nu contaza de ce gonea si care era situatia pentru ca nu o stim, putem doar sa ne-o imaginam.
    Eu unul zic bravo tiristului.
    11 2
  • E bun asa!
    ce aveti voi cu tir-istul nu inteleg! eu vad niste idioti care au parcat aiurea masinile pe acel carosabil plin de zapada si asta care filmeaza a apucat sa opreasca la timp ca sa nu fie trimis in sant.Pai suntem soferi sau nu suntem?
    2 3
  • Dovada ca Dumnezeu exista
    @Hadouken s-a descurcat bine , dar avea viteza prea mare
    1 0
  • imaginile vorbesc de la sine....
    1. conditiile de drum erau nefavorabile,
    2. cel putin o masina este oprita pe carosabil, una in sant, iar alte cateva circula foarte incet. Iar toate astea probabil ca si din cauza conditiilor de drum, nu?,
    3. un tir se apropie cu o viteza considerabila si in orice caz, neadaptata canditiilor de drum,
    4. un sofer de tir care, desi in culpa, a stiut totusi ce sa faca in situatia data.

    Indiferent cati idioti opresc sau fac alte manevre pe marginea drumului, un sofer cu experienta si care circula regulamentar poate evita inscrierea in aceeasi categorie(a idiotilor)! Iar un sofer de tir se presupune ca este un profesionist cu experienta care circula regulamentar, nu?!...filmul asta ne arata insa ca nu poti sa le ai pe toate!

    BIne ca nu a iesit mai rau...conditii ar fi fost destule!
    1 0
  • ****
    bolovan........are si el o vina dar se vede k e un om profesionist garantez k 60 %din posesori dePERMIS CATEG B nu treceau printre masinile alea ....2 a scapat niste vietii ce cauta maimutoiul ala in depasire in fata tirului ???...asta e parerea ta k trebuie tras pe dreapta ...omul ala face km intr-o luna cat face altIi intr-un an .......toata lumea spune k are viteza ???cam cat credeti k are ???
    0 1
  • un şofer de rromales dădea în frâne,
    tipu nu a frânat, dacă făcea acest lucru îi rădea pe toţi cu remorca,

    nu se ştie ce era în faţă şi de ce a avut el viteză... poate era drumul mai bun,

    cert e că o camionetă i-a sărit în faţă.
    2 0
  • adriant
    ***
    fratilor un tir cu o greutate de 40 t nu poate fi oprit pe gheata orice plase ar fi avut pe masina. BRAVO tiristului SUPER sofer. Cine nu e de acord sa ia masina personala sa ii puna cauciucuri de vara si sa faca ce a facut tiristu, abia apoi sa va dati cu parerea cat de "nebun" e acel sofer.

    Felicitari lui.
    asa soferi as dori sa fim cu totii.
    1 0
  • adriant
    ***
    am mai revazut de 3 ori inregistrarea si revin. Remorca nu s-a abatut fratilor de la traiectoria sa. Asa ca si ideea cu lipsa plaselor pe roti poate fi inlaturata.
    Stima soferilor de genul acesta.
    2 1
  • Sofer profesionist
    Soferul de tir are experienta in mana, la 20+ de tone, 17 metrii lungime, gheata, o remorca care te impinge, sa faci slalom si sa atingi doar o masina, inseamna ca stii cu ce se mananca soferia. Se vede cum vireaza maxim stanga sa il ocoleasca pe ala oprit sa vada accidentul, iar in momentul in care remorca da semne sa penduleze spre exterior, vireaza dreapta il fereste pe asta care filmeaza si totul se lasa cu o masina impinsa, care probabil nici nu are daune, ca a fost lovita de pneu. In cateva secunde, salveaza o gramada de vieti si de bani. Soferii de duminica vor zice ca a condus prost si alte aberatii, eu zic ca din adunatura aia nu cred ca se putea iesi mai in buna stare pentru toti cei implicati.
    2 1
  • BaditzaEx
    voi nu vedeti bine ?
    1)tirul a virat brusc stanga pt ca sa poata evita unul care a depasit prin sensul tirului de mers ( contrasens ), + era vizibilitate scazuta ( vina autoturismului care nu s-a asigurat ),
    2) virand brusc la ditamai gabaritul clar a pierdut din stabilitate, dar a reusit sa redreseze si sa evite un accident mai grav.
    3) adevaratii soferi sunt cei de Tir, au mai multa experienta / ani de soferie si km parcuri ca multi deontologi de aici care calculeaza ei , cum calcula Funeriu viteza mainii lu Base
    2 1
  • ce dea experti mai comenteaza...
    conducind un TIR nu in todeauna te ajuta frinele, mai ales in situatia cind ai o incarcatura imensa, plus la toate in acest caz frinind nu rezolvai problema. Asta a fost UNICA modalitate de a evita ceea ce avea sa se intimple. Nu cautati vina in soferul de TIR, el a dat dovada de un adevarat sofer care stie sa controleze situatia si masina p care o conduce si, nu ca unii sa inchida ochii si sa tina frina, sau ca acesta care nu stie sa-si parcheze masina alaturi pu a lasa banda libera sa nu creeze obstacole celorlati participanti la trafic. Se vede clar ca era inafara orasului unde poti avea si viteza, dar in situatia data timpul nu ar permite cuiva sa accelereze la maxim si sofer d TIR avea o viteza normala si dupa toate fiind el mai indpartat nici nu s-a gindit ca acesta din fata lui stationa ca un ... si nu a inclus luminile de avariere si de unde acesta sa-si dea seama ca cesta doarme in drum, tocmai cind a observat era deja tirziu.
    Asa ca s-a descurcat excelent, fara pagube si jertfe...nota 10+!!!
    0 3
  • KeoPss
    Analiza impartiala
    Detalii: pe sectorul de drum a avut loc un accident rutier (autoturism avariat in partea dreapta), carosabil acoperit cu zapada, trafic intens in zona datorrita evenimentului rutier.


    Analiza: Starea de pericol iminent declansata de patrunderea pe contrasens a camionetei obliga conducatorul tirului sa ia masuri de evitare prin franare si viraj la dreapta pentru a nu intra in coliziune cu camioneta. Situatia prezentata in film arata ca, conducatorul tirului a reusit sa evite coliziunea cu camioneta insa nu a reusit sa opreasca pana in spatele autoturismului oprit pe sensului lui de mers si a luat masuri de evitare a acestuia prin viraj spre stanga urmat de un viraj spre dreapta de revenire pe banda lui. Problema este ca prin virajul de ocolire spre stanga a patruns pe contrasens si a declansat o stare de pericol pt autoturismul din care s-a filmat scena.


    Prin urmare, (PAREREA MEA) vinovati de acest eveniment rutier sunt conducatorul camionetei care a patruns pe contrasens precum si conducatorul auto al tirului care nu a adapta viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic.

    Conditiile de trafic: situatia in care pe sectorul de drum exista o situatie periculoasa (un accident rutier) ce impune reducerea vitezei de deplasare, in zona exitand un ambuteiaj.

    Conditii de drum: carosabil acoperit cu zapada.

    Exemplu: in aceasta situatie in cazul in care camioneta nu ar fi patruns pe contrasens tirul ar fi putut opri pana la autoturismul stationat pe banda lui de mers, soferul tirului avand posibilitatea sa observe existenta lui partea carosabila.

    Intradevar felul in care soferul tirului a "rezolvat" problema, este una in care in conditiile date a iesit cu minime consecinte, insa la situatia data a participat si el prin neadaptarea vitezei la conditiile de drum.
    7 4
  • necunoscut
    reclama
    domnilor care gestionati acest site, scoateti imbecilitatea asta de reclama de la Dacia daca vreti sa va citim articolele
    2 1
  • Soferul soferilor
    Putea mult mai bine
    Mai fratilor habar nu aveti. Eu am lucrat la o reprezentanta de camioane si va spun ca se putea mai bine. Atunci cand a efectuat virajul spre stanga, daca lua mai larg curba si decupla remorca aceasta mergea in padure si ramanea numai cu capul tractor. Dupa aceea era floare la ureche, adica flowless victory.
    4 4
  • soferul soferilor
    Comuniunea om natura
    .... dupa ce remorca ar fi ajuns in padure s-ar fi produs o mica comuniune a lemnelor din remorca cu cele din padure. Ecologistii poate chiar l-ar fi premiat.
    3 1
  • tirist
    super
    Toata stima pentru soferul de camion.
    Ce este drept, avea viteza mare comparativ cu starea carosabilului si aglomeratia pe sosea. Totusi, manevra a fost de clasa.

    Ma intreb insa, cel care stationa pe dreapta (la pi__re) probabil sau poate ramas in pana (se intampla) a pus oare triunghiurile reflectorizante?

    Nici luminile de avarii macar nu functionau.

    Cati dintre voi ati fost pusi in situatii limita sa simtiti ca intr-o fractiune de secunda iti trec prin cap cateva variante pe care trebuie sa le alegi?

    Nu va recomand sa aveti parte de astfel de situatii......

    Apropos, cine nu cunoaste, camioanele in general, au mult mai multe sisteme electronice privind siguranta fata de un autoturism. Atat autotractorul cat si semiremorca.
    1 3
  • tirulet
    Astept raspuns de la tirist
    zi-mi doua sisteme pe cap si 2 pe remorca care privesc siguranta fata de un autoturism
    3 0
  • Da viteza tir-ului era cam mare pt conditiile acelea, dar cel care are adevarata vina este cel care a oprit sau a lasat masina acolo daca am vazut bine nu era pusa pe avarii, desi tirul e inalt probabil din cauza camionetei care a depasit destul de aproape in fata lui si sa interpus intre el si masina oprita, nu a putut sa vada decat foarte tarziu masina stationata eu zic ca a avut reflexe bune cel cu tirul si a avut noroc ca a fost incarcat cu butuci ancorati bine nu a lasat vagonul sa intre in balans iar greutatea i-a asigurat o aderenta mai buna pe zapada aia fleoscaita. Parerea mea ca la viteza aia a luat cele mai bune decizii si a actionat rapid si sigur putea sa iasa rau tare daca nu avea sange rece. Iar pt astia care opresc asa de aiurea masinile isi merita soarta a oprit masina in mijlocul drumului si statea in fata ei ca bou, e drum fratilor ori circuli ori tragi pe dreapta. Tot respectul pt soferul de tir experienta sia spus cuvantul si de data asta. Iar pt cei care au vazut camioane doar in poze si machetutze si comenteaza aiurea cu decuplatul remorcii din mers fratilor asta e doar la jucarii unele camioane nu toate au decuplare automata doar de la priza de putere. Respect pt colegi si drumuri bune.
    0 3
  • MARQUE
    @Mihai - gandesti "TARE"
    Daca vina este al celui oprit pe banda tiristului, in cazul in care in locul acelei masini era o o bomba pe care scria " loveste-ma sa explodez" , probabil tiristul se baga din plin in bomba ?!?!?! (asta era o gluma si sper sa o analizezi ca atare).

    CE NU INTELEGETI ESTE FAPTUL CA AUTOTURISMUL OPRIT PE BANDA TIRISTULUI ERA ACOLO DE CEVA TIMP (poate ca a fost implicat si el in coliziunea anteriora ), SI NU A APARUT INTEMPESTIV IN FATA TIRULUI, DECI TIRISTUL AVEA POSIBILITATEA SA OBSERVE ACEST LUCRU.

    CAND BANDA TA DE MERS ESTE BLOCATA SI DIN CONTRASENS VIN VEHICULE, "NORMAL" ESTE SA REDUCI VITEZA SI SA TE OPRESTI IN SPATELE OBSTACOLULUI SI DUPA CE TREC VEHICULELE SA DEPASESTI OBSTACOLUL.

    IN CONDITIILE IN CARE TIRISTUL NU A LUAT NICI O MASURA ANTERIORA DE A REDUCE VITEZA, AVAND IN VEDERE CA BANDA LUI ERA OCUPATA, INSEAMNA CA NU ERA NICI ATENT LA DRUM.

    Cei care cunosc legislatia rutiera si care "stapanesc" conduita preventiva stiu a cui este vina.

    In final propun un exercitiu pt cei care ii pun lauri in cap tiristului, in situatia in care era masina d-voasta proprie era oprita acolo si un tirist intra in coliziune cu masina d-voastra intr-o situatie similara mergeati la el si-l stangeati de mana sa-l felicitati pt calitatile lui de conducator auto?

    Cu respect
    Marque
    1 2
  • @marque
    "in situatia in care era masina d-voasta proprie era oprita acolo si un tirist intra in coliziune cu masina d-voastra intr-o situatie similara mergeati la el si-l stangeati de mana sa-l felicitati pt calitatile lui de conducator auto?"

    Eu nu, dar cei de pe celalalt sens de mers sigur i-ar fi strans mana ca inca sunt in viata iar eu probabil realizam ca oricui i se poate intampla sa piarda controlul, oricine poate face accident, nu exista "soferii profesionisti nu fac accidente" sau "eu sunt bun, nu patesc nimic" pe toti ne poate paste un astfel de incident si sincer mi-ar place sa fiu tratat cu calm si intelegere intr-o situatie de genul asa ca la fel tratez si eu.Sigur , exceptie fac cei cu adevarat teribilisti si inconstienti. Si piloti licentiati cu mai multe cupe decat note in 16 ani de scoala fac accidente cat se poate de stupide, asta ce inseamna? ca nu se stiu la covrig sau ce?
    0 1
  • Marque
    @mowgli
    Draga mowgli

    (sunt un tip calm, deschis oricaror subiecte de discutie si vad ca si tu esti la fel, dar condamn acele peroane care pe forum uita notiunile de bun simt si au un comportament agresiv si un limbaj lipsit de bune maniere, utilizand termeni de genul: idiot, prost etc)

    Dupa cum ai vazut anterior am comentat in special actiunile / inactiunile pe care trebuia sa le ia soferul tirului, si nu am facut referiri la stapanirea de sine si experienta de care a dat dovada si pana la urma a reusit sa evite producerea unui accident cu consecinte grave.

    Ce am tot insistat sa arat ca soferul nu s-a "teleportat" in cabina in momentele anterioare coliziunii cu autoturismul parcat. El a adus tirul in faza ante-coliziune pe o anumita traiectorie si viteza de deplasare, aspecte de care trebuie sa raspunda.

    Dpdv legal (intreaba la politie, procurori, agenti daune, experti in accidente de trafic, etc) el trebuia sa circule cu o viteza care sa-i permita sa opreasca in spatele autoturismului ocare stationa pe banda lui de mers, prin urmare vina este exclusiva a lui.

    Revin si arat ca admir calitatile lui de a gestiona situatia creata, dar vina este a lui ca a ajuns in situatia creata, cu atat mai mult cu cat prin virajul la stanga de ocolire a autoturismului parcat a pus in pericol viata celorlati participanti la trafic.

    Toate cele bune mowgli
    Cu respect
    Marque
    0 0
  • @marque
    De acord cu tine pana la un punct.Nu cred putem arunca vina pe cineva din moment ce noi nu vedem decat o filmare facuta de un cameraman amator, filmare facuta chiar inainte de incident ca sa-i spun asa.Nu stim exact ce s-a intamplat si care au fost conditiile. Sigur ca nu neg ca soferul de camion avea o viteza mare, dar repet, nu stim in ce conditii si ce s-a intamplat exact acolo, inainte sa inceapa "tratativele de convingere cu volanul" vad ca o masina e mai catre sensul camionului de mers decat restu, e posibil ca si acea masina sa-l fi derutat printr-o manevra care nu apare pe aceasta filmare mult prea scurta, sau tarziu inceputa mai bine zis.

    De asemenea, cu respect.
    0 0
  • Gerula
    Viata bate filmul
    Asta a scris un nene cu sprayul pe un indicator de pe Valea Oltului.
    Pe acelasi traseu intr-o curba stransa si fara vizibilitate care pe desupra mai era marginita pe laterala si de un sant de un metru jumatate adancime m-am trezit la 40m. in fata cu un TIR angajat intr-o depasire cretina. Am retinut doar prelata galbena si privirea crispata a soferului, un baiat ce nu parea sa aiba mai mult de 35 ani care tragea maxim de volan dreapta in stilul Sandrei Bullock in Speed.
    Intr-o fractiune de secunda mi-am simtit sira spinarii al naibii de rece. Nu am apucat decat o fandare scurta spre buza santului.
    Cabina tirului parea neverosimil de inclinata de parca ar fi vrut sa se pravale peste coaja de tabla si plastice a autoturismului meu. Nu m-ar fi salvat nici mama airbagurilor din lume. Cei 20 m. ai remorcii au trecut la cateva palme de mine intr-un zdronganit sinistru.
    Multe minute dupa aceea nu aveam in urechi decat schelalaitul metalelor supuse torsiunii din cauza manevrei nefiresti.

    La noi, asta se intampla din pacate zilnic. Numai ca nimeni nu-si filmeaza sfarsitul in direct...
    0 0
  • sofer de tir incosntient. Sa va feriti de astia cat puteti..
    0 0
  • john87
    eu
    voi nu vedeti ca o masina mica sa retras din fata tirului cu putin innainte sa faca manevra???tirul a fost obligat sa ajunga in sant datorita masinii mici care a depasit in ultimul moment, el se incadra ff bn si nu lovea nimik daca nu depasea masina mik in fata lui.uitativa mai atent
    1 0
  • Florin
    LEGISLATIE
    Din cate am citit pana acum numai pareri ale unor "experti" in legislatie si intr-ale conduului bineinteles se pare ca NIMENI nu a invocat REDUCEREA VITEZEI PANA LA EVITAREA ORICARUI PERICOL !!?? Deci in consecinta tiristul profesionist trebuia sa mearga NU regulamentar ci adaptat la drum pentru-ca intr-un astfel de caz nici profesionistul profesionistilor nuputea evita coleziunea. Asa ca cei care a-ti luat permisul pe spaga mergeti si cititi si voi macar odata LEGISLATIA si dupa aia veniti sa scrieti.
    0 0
  • tiru
    pe drum cu 2 benzi sa mergi tu cu 90km/h cu tiru sofer inconstient plus era zapada a lovit masina aia alba din dreapta lui cand a facut bucla daca isi facea balans tare se rasturna timp pt franu nu avea si oricum o punea degeaba pe zapada aia
    0 0
  • nu conteaza
    doamne ajuta
    NU STIU DAR...UNII TRAIESC DEGEABA...ABERATII MAXIME DAR DACA TE URCI PE O MASINA MARE REALITATEA IN FATA UNEI SITUATII CA ASTA ITI PATEAZA CHILOTII...IN FINE...CUM A REUSIT SOFERUL SA EVITE NU MAI EL SARACU STIE...BINE K SA INTAMPLAT ASA SI CU ASTA BASTA!!!....SAU POATE UNII ISI IAU VRE-O LICENTA PE EVENIMENTUL ASTA CUMVA?!!...ATUNCI?!!!..LA REVEDERE!!!
    0 0
  • daniel
    x
    Era incarcat cu lemne ,deci avea aderenta ca si cum ar fi pe uscat numai ca balansul de la greutate l-a aruncat asa ,in rest drumuri bune colegii!
    0 0
  • daniel
    pt rares
    Cum sa nu fie remorci cu esp?Sunt ale noi schmitz care in curba nu permit deraparea...Iti spun din proprie experienta,cat despre caz se vede ca e sofer cu experienta pt ca a facut "s-ul" ca la carte ...Mai mult de atat nu putea face ,ca daca frana era mai rau...Drumuri bune!
    0 0
  • Vampirelu
    sofer de sofer
    deci poti sa ai toate sistemele posibile, daca nu stii sa invarti colacul;

    ESP la remorca ??? daca nu ati observat transporta lemne, ce esp ??? in vise ... soferul a evitat un accident care putea fi soldat cu morti, fiind ca e un adevarat profesionist. Scena s-a intamplat in Polonia anul trecut sau acum doi ani. Iarna nu se franeaza, se utilizeaza FRANA DE MOTOR, care pentru unii este o enigma ...

    O masina mica (2 tone) is mareste viteza prin franare pe ghetus cu tot cu esp si abs si 'nspe mi de chestii, care inca sunt doar chestii de marketing pentru unii constructori.Camionul ala transporta vreo 20-30 de tone de lemn, iar ca sa franeze de la 70-80 de km pe drumul ala in conditi de siguranta ii trebuiau cel putin 200 de metrii ... de asta e sofer profesionist ... in astfel de situatii trebuie sa fii iute de minte si de maini ...

    Numai bine si griji pe drum si sa nu se intample nimanui o astfel de situatie ...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru