VIDEO: Dacia Duster, promovat prin trei reclame agresive în Germania

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.05.2011
Dacia a lansat o nouă campanie de publicitate pentru Duster în Germania. Modelul românesc este văzut ca o maşină ce dărâmă mitul automobilului văzut ca un simbol al statutului social.

Dacia a ales să promoveze noul Duster pe piaţa din Germania, una dintre cele mai importante din Europa pentru modelul românesc, cu o serie de trei reclame noi. Spoturile fac parte dintr-o campanie specială, iniţiată pe site-ul www.status-symptome.com.

Agenţia de publicitate încearcă să demoleze o idee mai veche, potrivit căreia maşina este văzută întotdeauna ca un simbol al statutului social. Duster, mulţumită preţului său extrem de accesibil, este maşina care dovedeşte superficialitatea celor care văd automobilul ca pe o extensie a statutului lor social.

Comentarii (21)

  • nemti latra Dacia se vinde
    Pot sa se chinuie ei cat vor Dacia se va vinde bine si ei stiu asta. Da acu ce sa le ceri cand disperarea e mare ataci fara argumente. Jenibil.
    24 47
  • Excelenta campanie!
    Dacia puncteaza bine. Un Duster adus intr-o discutie despre SUV-uri compacte e inca un afront la adresa figurantilor si parvenitilor de peste tot in lume... Deranjeaza adevarul?! Asta-i si scopul.
    64 3
  • Genial . Am murit de ras cand am vazut ca se da ala jos din R8 si merge dupa cosul de gunoi . :))
    35 1
  • Nu tre sa dai cu ranga, ca in 2 ani, de la sine n-o sa i se mai inchida usile, o sa trancane tot, ca daca ar fi asa de usor de facut masini ieftine, chinezii ar fi #1.
    10 63
  • Deisia, desi are succes in germania a pornit in scadere anul ... deci " bravo dacia, bravo romania"
    7 31
  • @Dacia
    Ti se adreseaza reclama. Reclama e facuta impotriva ideilor preconcepute ale unora ca tine. Dacia si-a demonstrat pana acum fiabilitatea si robustetea, dar exista in continuare latrai ale caror motivatii sunt evidentiate f bine in campania asta. In prostia ta, ai nimerit-o totusi cu o afirmatie: "daca era asa simplu sa faci masini ieftine, chinezii ar fi #1" Tocmai de asta Dacia are succes unde chinezii au esuat: pentru ca nu e asa simplu!

    @unkle
    Eu zic ca te pripesti. Ce conteaza e rezultatul final la sfarsitul anului. Fluctuatii de vanzari ce intra si pe negativ au aproape toti constructorii de pe piata in decursul unui an.
    47 4
  • aiureli
    e doar o campanie de marketing. nu conteaza nici vanzari nici statut. conteaza sa ii castige pe cei ce sunt in dubiu, pe cei ce au nevoie de confirmarea ca e ok sa mergi cu dacia la golf, desi stiu ca nu or sa o faca niciodata! pur si simplu aceasta reclama aduce un confort mental pentru aceia! dacia nu o sa fie niciodata la nivelul r8, porsche sau rover (marcile folosite in reclame), pentru ca nu si-a prous! este exact asa cum noi (toti) niciodata nu o sa ne casatorim in tricou, indiferent cat de scump sau ieftin este! toti vrem ceva elegant pentru anumite momente!
    10 31
  • bravo (renault-dacia)
    Au cam exagerat germanii,ei stiu ca dacia este nr1 in topul vanzarilor...
    dupa parerea mea este cel mai frumos suv

    bravo (renault-dacia)
    Unde-s doi puterea creşte
    Şi duşmanul nu sporeşte!
    16 9
  • @unul
    Reclama nu e atat de limitata pe cat crezi tu. Reclama nu e facuta doar sa legitimeze prezenta Duster-ului in apropierea terenurilor de golf. Asta e folosit doar ca exemplu pt a evidentia sindromul status. Sindromul status chiar exista. Nu poti nega ceva ce exista.
    30 1
  • @unul
    Ion are dreptate, iar exemplul tau cu tricoul la nunta vine ca nuca-n perete. Pai tocmai exact despre asta-i vba aici... De ce ma rog nu s-ar preta sa aduci Duster-ul la propria ta nunta sau la niste evenimente mondene? Duster e masina oficiala a premiilor Gopo si a festivalului George Enescu. A stat foarte bine pe covorul rosu fara ca pasagerii sa strambe din nas. In concluzie pot spune ca Duster nu e pentru fitosi ca tine.
    33 4
  • Duster a stat pe covorul rosu dupa ce "creatorii" sai au inmanat organizatorilor un "plic" ;)

    sa vina manutzele rosiiiiii !! :)
    6 26
  • @unckle
    Singul lucru pe care l-a inmanat Dacia a fost masina, dar esti prea tantos si arogant ca sa recunosti cand gresesti.
    21 6
  • Dacia
    geniale reclamele.
    Nu va mai certati, ca nu are rost.Dacia, logan sau duster, nu are cum sa placa tuturor.
    Important e ca are succes, atat la noi cat si in Europa.
    18 1
  • Vampirelu
    bla bla
    aceste reclamae nu au fost facute de RENAULT pentru Dacia, ci de o firma, care in lipsa de ocupatie fac si ei reclame ;)

    Ar trebui sa va bucurati ca aduce profit tarii si prin faptul ca se exporta, e o masina low cost, dar nu se indoaie ca si alea chinezesti :).
    Si in plus dupa 2 ani si la VW scartaie usile si la alte masini, si aia nu e o problema, ca se ung :).
    Dupa cum ati aflat va fi disponibil curand si cu motor de 2 litrii. Succes lor.
    4 13
  • @Vampirelu
    Te inseli. Clipurile face parte din campania "Status Symptome" o actiune de promovare si teasing creata de Dacia in occident.

    www.status-symptome.de

    Si inca ceva...

    La nicio masina noua nu scartaie usile dupa 2 ani, fie ca e vorba de Dacia sau de masini frantuzesti, germane, japoneze etc.
    12 2
  • *fac parte :))
    0 0
  • Vampirelu poate te refereai la greierasi
    Nici la taxiurile din Bucuresti ( Loganuri ) nu scartaie usile. Daca esti un om echilibrat si ai putin grija de o Dacie ( din cele noi Logan, Sandero, Duster ) si nu o confunzi cu o masina de circuit nu o sa ai probleme cu ele.
    3 2
  • Suplutzu
    Tare!
    Ma minunez de exuberanta unora de aici, pusi in situatia de a veni cu argumente solide in fata celor care contesta Duster-ul. Masina este buna, nimic de zis, dar afirmatiea cheie aici este "pentru pretul care il cere"! Faptul ca unii dintre noi isi cumpara Duster, numai din pricina faptului ca nu-si permit un SUV compact sau o alta masina superioara calitativ nu inseamna automat ca au facut si cea mai buna alegere. Si, evident, nu le ramane dacat sa se minta singuri ca Dusterul e mai bun decat un GLK , X3, Q5 si care or mai fi. Ca sa vin si cu un sfat pentru baietii destepti, le recomand calduros sa urce intr-un CR-V de exemplu, nu o clasa de lux neaparat si abia apoi sa faca o comparatie daca intr-adevar Duster-ul "este cel mai bun SUV" cum spunea un cretin mai devreme.
    4 17
  • dacia....
    ....dacia
    E buna ca nu sunt bani pentru altceva.
    Am logan din 2004 si acum iasa rugina peste tot. Am un VW din 97 s inici un gram de rugina. Si multe multe altele.
    3 15
  • @Suplutzu
    Eu nu vad pe nimeni mai sus (ma refer la sustinatorii Dacia) sa compare Duster cu GLK , X3, Q5. Se discuta de cu totul altceva, dar in disperare de cauza o dai in extreme... clasic! Hai sa scoatem din context si sa rastalmacim comentariile altora pt ca noi, cocalarii, n-avem argumente impotriva filosofiei Dacia, huh? Asa e gandirea ta? Daca atat poti, atat dai...
    13 0
  • @yo esti un mincinos... esti tu posesor de Logan cum sunt eu posesor al unui cont bancar mai mare decat Bill Gates... am Logan vechi de 6 ani si n-are problemele mentionate de tine. Sunt probleme doar daca lasi netratate zonele unde au sarit pietre pe caroserie... dar asta e valabil la orice masina... oricum sa compari un Logan exploatat pe drumurile noastre daramate din Romania cu un passat condus pe soselele din Germania, e o prostie
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru