VIDEO: Doua Chevrolet-uri se infrunta intr-un crash-test istoric

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.09.2009
Institutul IIHS din America implineste 50 de ani de existenta, si marcheaza acest eveniment printr-un crash-test istoric dintre un Chevrolet Malibu din 2009 si un Chevrolet Bel Air din 1959. Rezultatele le puteti observa in clipul de mai jos.

Comentarii (17)

  • Sugaciu
    Ala din 59 se mentine destul de bine
    4 28
  • te-ai uitat bine?
    Mai uita-te o data. La 0:37 iti doresc sa fi stat tu "destul de bine" in ala din 59.
    19 2
  • cum?
    Taticu' din 59 se mentine bine, dar nu Chevrolet Bel Air.
    7 0
  • Opinie
    Da, cel din 59 se mentine destul de bine pe rotile din spate. Mai lipsea putin si-i zburau si rotile din spate. Cat despre eventualii pasageri nu mai zic nimic.
    10 1
  • Americani
    Americani cretini! Sa distruga ei asemenea masina de colectie?! Idiotii!Credeau ca nu stie lumea ca asta va fi rezultatul???Nu au pic de creier,peste cativa zeci de ani cand masini ca astea le vor gasi decat in muzee se vor gandi ce prosti au fost ca au distrus de dragul unei demostratii! Asta pe langa toti posesorii cu astfel de masini care le transforma in muscle caruri!!
    4 16
  • how the .... ?
    cum dracu sa distrugi un bel air izbindul de porcaria aia? doamne fereste.cu un bel air cred ca iti iei 10 malibu-uri.si mai e si original.nu ca modelele actuale de la chevy care copiaza stopurile bmw seria 3 si 7.oricum, masinuta se tine bine.pt o americana din '59, toata stima.
    9 7
  • Institutul de Medicina Legala
    un chevrolet 2009 sau 1959? tot un drac ! sunt la fel de "sigure" amandoua... daca va uitati atent, la Chevrolet Malibu, farul i-a zburat mai mult din inertie... lipiciul era de proasta calitate...
    4 9
  • Mobutu
    Neinteresant.
    Poate a fost viteza mai redusa, nu am idee. Dar s-au deformat in mare la fel. Nu ar fi murit nimeni pe loc. Neinteresant
    1 9
  • impresionant ... si inutil ...

    acum asteptam rezultatul confruntarii dintre S-Classe 2009 si 1970 ... am putea avea surprize ( in metzanu' vechi ar putea sa scape pasagerii :P )

    @Mobutu - ma indoiesc se sansele de supravietuire ale soferului dintr-o masina dinainte de anii 90 ... in cazul impactului frontal la mare viteza - sansele sunt ceva mai mari sa o mierlesti decat in masinile contemporane ( exista si minuni , dar astea-s rare )
    2 0
  • Silverblade
    @pesso
    Sunt destule rable de prin anii 50-60, pot face cate teste vor. N-ai grija, vor ramane suficiente pentru a fi expuse in muzee!
    4 1
  • bel air
    bel air rabla? auzi tibi? ia uite-te tu prin curte la tine, n-ai cumva vreo 2 bucati sa-mi dai si mie?ca tot zici ca sunt destule.ia vezi un pic amice ca un bel air se da pe la 20.000 de heuro, asta asa, entry-level.daca erau mai rare erau mai ieftine, dar cum sunt la fiecare colt, o crescut pretu.
    1 1
  • minunat
    Minunat ! Pacat ca inca mor oameni in masini. In loc sa inmormantam noi masinile ne inmormanteaza ele pe noi. Aici e ironia sortii, sa fii omorit de ceva material, fara inteligenta, fara pic de remuscare. Putin impotriva firii nu vi se pare ?

    Daca ar fi sa dau o sugestie industriei care se ocupa de siguranta pasagerilor ar fi urmatoarea: Uitati-va la "Demolition Man" cu Silvester Stalone - La un moment dat face un accident cu o masina de politie si toata masina se umple cu o spuma sa protejeze pasagerii. Aia ar fi, din punctul meu de vedere, solutia optima pentru a salva vietile oamenilor in cutiile astea pe 4 roti.
    4 1
  • cristi
    rabla, da
    masina aia e o rabla. nu mai faceti pe nostalgicii... masinile de genu ala aveau costuri de productie minime si pret de vanzare la fel!este filosofia americana: masina ieftina, accesibila tuturor. nu ia curbe dar are motor de battleship! daca la atatia ani vechime, si de colectie si cum ziceti voi costa doar 20.000, un ferrari gtb ce mai e? vechimea nu face o masina sa fie clasica sau de colectie... mai ganditi-va! si interesati-va cat costa adevaratele masini de colectie. asta e mai ieftina decat un mondeo:/ cand o sa vedeti un rolls silver phantom in crash test ce o sa mai ziceti daca la un chevy din 59 faceti asa?
    2 2
  • Silverblade
    rabla
    Habar n-am cu cat se da un Bel-Air in SUA, poate e asa cum zici, poate nu. Insa tot niste rable sunt. Nu exista la fiecare colt de strada, dar sunt mai mult decat destule pentru a ramane in toate muzeele auto din lume (daca vor vrea sa le expuna acolo); nu vorbim de vreo serie limitata sau ceva asemanator. Faptul ca exista unii care sunt dispusi sa arunce j'de mii de euro pe niste vechituri, nu imi schimba parerea cu absolut nimic. La urma urmei daca se scot la licitatie chilotii folositi ai Madonei sau nu stiu mai cui si exista oameni care liciteaza pentru asa ceva, asta nu inseamna ca obiectul respectiv chiar face doua parale.
    3 1
  • pt. contabilii la minut:
    Ati facut inventarul prin SUA si ati constatat ca sunt destule Bel Air in stare perfecta?Niste tarani ingrati sunteti!
    1 0
  • Silverblade
    @ursus
    Amice ursus, cred ca te incurca sensul cuvintelor. Spre exemplu, stii ce inseamna "ingrat"? Ei? Probabil crezi ca inseamna incult, nu? Ei bine, nu! Inseamna "nerecunoscator". Si nu am de ce sa fiu recunoscator nici marcii Chevrolet, nici modelului Bel Air si nici americanilor in general.
    Poate ca sunt taran, dar mi-e teama ca tu esti cam "ingrat"... :-))
    0 0
  • Mircea
    Ce ma uimeste...
    ... e ca ma asteptam ca Chevrolet-ul din '59 sa se deformeze mult mai putin. Din cate stiam, masinile din acea perioada erau foarte rezistente dpdv al structurii (mult otel folosit) si chiar asta era problema: in urma unui accident masina ramanea aproape intacta, dar - ne-existand zone de deformare care sa preia progresiv energia de impact - ocupantii erau supusi unor acceleratii mult prea mari pentru organele interne.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru