VIDEO: Impact frontal între două exemplare Saab 9-5

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 01.06.2010
Pentru a spori popularitatea noii generaţii 9-5 şi pentru a convinge publicul de siguranţa modelului de clasă medie, suedezii de la Saab au publicat filmul unui crash-test realizat între două exemplare.

Comentarii (11)

  • Tanti asta de zice ca e inginer, nu a aflat inca, ca cele doua viteze nu se aduna intre ele?

    Un accident la 120 km/h sigur nu ar arata asa.

    Dar na, e blonda si salveaza padurea tropicala.
    15 21
  • si balenele
    Poate ca a vrut sa zica , ca este echivalent cu un impact dintre o masina la 120km.h cu o masina stationata , atunci ar avea dreptate .
    14 6
  • chiar cei de la mith busters au facut un test din asta .... si au demonstrat ca un accident intre 2 masini cu aceeasi viteza nu este egal cu un accident al unei masini intr-un zid cu dublul vitezei. dar.... sai aiba parte cei de la saab de vanzari....
    11 6
  • adevarat
    Bineinteles ca nu are cum sa fie la fel din moment ce zidul nu preia din energia impactului , asa cum face o alta masina care preia exact jumatate din energia respectiva daca are aceeasi viteza cu primul vehicul si este identica dpdv mase structuri deformabile.
    12 3
  • @Alex cu @auto100 - slabi rau
    razvanis, cred ca-ti bati capul degeaba, auto100 a vazut si emisiunea celor de la MythBusters si tot nu a inteles nimic, ce pretentii sa mai ai cand aia au dat "mura in gura" .

    Viteza adunata este de 120 km/h si impactul este similar cu cazul expus de razvanis, daca unul sta pe loc si celallalt intra cu 120 km/h, dar cand nu inveti fizica elementara de la scoala si logica lipseste comentezi, ca doar esti roman..
    20 7
  • conservarea momentului
    Si daca sta pe loc una din masini iar cealalta vine cu 120 km/h, in acest caz, rezultatul este acelasi. In teorie totul tine de masa fiecarui obiect...in practica mai apare si problema deformarii structurii.
    4 1
  • daca 9 5 ein clasa medie atunci 9 3 in ce clasa e? oricum aceasta masina are un ,,nu stiu ce,, deosebit ...imi place foarte mult!!!!!!!!! superba ...mamaaaaa,daca as avea niste bani
    9 1
  • simion
    pt alex
    bai alex si restu' mai dati si voi o data BAC ul, iar de data asta sa l dati la fizica ..poate asa nu o sa mai mancati kkt aiurea..cele doua viteze se aduna.
    2 1
  • pun 2 link uri , poate se lamureste lumea ( @ gt razvan , eu am specificat clar ca 2 masini frontale , nu este egal o masina in zid cu viteza dubla , dar tu citesti printre randuri )

    http://www.youtube.com/watch?v=3GuqiAHGGT4
    http://www.youtube.com/watch?v=c-JGIYLZZUg
    3 0
  • @auto100
    Pai si unde este vorba de masina in zid???
    2 0
  • pai eu ziceam ca aia specifica ca e vorba de 120 km/h, ca viteza de impact, ceea ce suna foate pompos , dar nu este
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru