Chinezii vor sa produca actualul Saab 9-5 pentru piata asiatica

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 02.10.2009
Constructorul asiatic BAIC si-a anuntat intentia de a cumpara drepturile de design si inginerie ale actualului Saab 9-5, cu scopul de a produce modelul pentru publicul chinez.

Chiar daca noua generatie a modelului Saab 9-5 a fost deja dezvaluita in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt iar debutul pe piata este programat pentru 2010, actualul model ar mai putea fi vazut inca pe strazi, insa nu sub logo-ul Saab.

Chinezii de la BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation) s-au aratat interesati de preluarea drepturilor de design si inginerie ale actualei generatii, pentru a profita de pe urma succesului unui model premium foarte indragit in Europa.

Momentan nu se cunosc motivele pentru care BAIC isi doreste atat de mult actualul 9-5, insa se presupune ca asiaticii vor sa demareze productia modelului in China sau sa il comercializeze pe piata locala cu un facelift usor si logo-ul lor. Am putea asista astfel la reeditarea episodului petrecut in urma cu cativa ani intre chinezii de la SAIC si modelul Rover 75.

Ideea chinezilor ar putea fi pusa pe seama recentului pachet de actiuni cumparat in cadrul Koenigsegg, constructorul suedez de supercaruri care a reusit sa castige Saab de sub tutela General Motors.

via | CarScoop

Comentarii (5)

  • :(
    Chinezi imputiti vor sa copieze tot... pacat de rover
    0 6
  • ???
    Acum ii cheama ROEWE si daca te uiti pe youtube, chiar au masini interesante si super-reclame !!!
    2 0
  • AndreiRN
    Needucati
    Rasisti si needucati mai sunt romani astia care intra pe net pe computere CHINEZESTI.
    1 1
  • prudentul
    bre, californianule
    De fapt, un biet român care şi-a renegat originea. Te invit respectuos să laşi aerele astea de superioritate yankee. Comenteazâ (în cazul tău - aberează) la subiectul ştirii. Nu ai dreptul moral să vii pe un site românesc şi să-ţi verşi veninul pe poporul ăsta şi pe Europa pe care o urăşti. Fii mai politicos, stimabile, altfel o să-ţi dăm motive să ne consideri needucaţi. Că eşti mut de admiraţie pentru America şi China, treaba ta. Abţine-te de a mai scuipa locul şi continentul de unde ai plecat.
    1 1
  • AndreiRN
    Onestitate
    Prudentule, daca postai la topic iti dadeam poate dreptate.
    Sunt chiar mandru de originea mea asa ce ai dat-o in bara.
    Ca orice individ liber intr-o societate libera am dreptul sa-mi prezint opinia. La fel si cei frustrati care nu sunt in stare sa produca marfa chinezeasca cautata de toti pe Glob. Admiratia mea este pt cei ce pun capul la folosinta si umarul la munca si nu pt cei ce traiesc din furtisag si protectionism.
    Tie ti-ar prinde bine sa devii barbat si sa nu te mai ascunzi sub fel si fel de nickuri pe multiple forumuri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru