VIDEO: Logan de 200 CP pe Nurburgring!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 25.11.2007
O versiune supersport a Daciei Logan, cu motorul lui Clio Cup (2.0 litri/200 CP), a facut cunostinta cu circuitul.

Jurnalistii germani de la AutoZeitung au avut ideea de a duce Logan 2.0 pe celebrul circuit Nordschleiffe de la Nurburgring, unde modelul Dacia transformat intr-o adevarata masina de curse a facut cate tururi.

"Iadul verde", asa cum este numit cel mai frumos circuit din lume, nu a fost o problema pentru versiunea de 200 de cai a lui Logan, chiar daca pentru aceasta performanta a fost nevoie de multe modificari aerodinamice, de masa si tehnice.

Ce ramane in urma materialului germanilor este, evident, faptul ca un model cu o forma exterioara low-cost a reusit sa faca ceea ce numai masinile mari pot face: sub noua minute pe circuitul de 20.8 kilometri de pe Nurburgring.

foto: AutoZeitung
thanks for the tips, Daniel

Comentarii (51)

  • Nedumerire
    Fraza suna asa "Jurnalistii germani de la AutoZeitung" , de parca ar fi si de alte nationalitati acolo in redactie. Ceea ce nu e exclus ! Dar asta e discrimimnare ! Ori au facut-o TOTI jurnalistii de la revista respectiva , indiferent daca germani sau nu , ori n-a facut-o nimeni!Atentie !!! Scriitorasilor !! Faceti liceul la seral ???!!! Hahahahaha
    0 0
  • Nimic
    Jurnalistii germani de la AutoZeitung au avut ideea de a duce Logan 2.0 bla-bla
    Nimic despre inginerii , mecanicii care au facut respectivul motor !!!! Pai asta e interesant ?Mazgalitorii de "copy-paste"? Vorbiti despre realizatorii modelului respeciv , despre performantele lui , etc. Si mai terminati cu nationalitatie !!! Poate ca redactorul care a scris asta era...tigan !!! E imposibil ?
    Obisnuiti-va cu faptul ca traiti in Europa !!!!
    0 0
  • motorul e de pe Clio Cup + cip tuning , si ar costa cam 40.000 EU ( este o poza cu un aptibild ) la bani astia poti lua Golf 5 GTI cu banchete in spate si restul confortului , tot varza e Loganu :)
    0 0
  • asmaticu
    si nu...
    si nu s-a rasturnat???
    sau or fi filmat cu masina stand pe loc si se misca doar peisajul....
    0 2
  • logan
    chiar am crezut. maine merg sa iau masina logan ,
    0 1
  • URAGANU
    Beton
    "tuuuuuuuuuuuuurbo frateeeeeeee" - bravo, sa o aduca in Romania in serie s-o vanda la tarani, atunci mai scapam de idioti dupa carnagiul de fiecare zi :)))))))))))
    0 0
  • catalin
    niste retardati
    toti prosti is dau cu parerea, invatati ma sa vorbiti si mai lasati aerele astea cum ca loganul nu-i masina, ce va-ti nascut toti in masini germane
    0 0
  • Masina de Formula 1
    Io zic să scoată tăblăria, şi să pună cîteva spoilere, şi o turbo-spra-alimentare la motor şi o facem model pentru Formula 1. Poate aşa reuşeşte şi Şumi sa mai piarda vreo cursă.
    0 1
  • tare filmul e facut in studio ?
    Trece Loganu' pe circuit pe langa Porsche, VW ... si motoare ... de parca alea ar sta pe loc.
    Decat un porsche - mai bine un Logan :D
    In afara de faptul ca e romaneasca - ce ne mai retine sa o cumparam ?
    0 1
  • julian
    multi retarzi
    @catalin:
    se scrie "v-ati", asa ca du-te inapoi la scoala! ! !
    nemtii astia sunt dementi. nu stiu cine a facut loganu' asta cu motor de clio, dar bravo lui (lor). adevarul este ca as vrea sa ma dau si eu cu o preparata d'asta, logan sau nu, sa vad cum este. sunt sigur ca daca ar avea mai multi posibilitatea sa o faca ar fi mult mai putine comentarii neavenite pe aici...
    0 0
  • misto masina,dar ce sa faci cu atatia cai in Romania???
    Masina e buna ,sa zicem ,dar nu ptr romani.Unde sa mergi cu atatia cai, nu vedeti ca nenorocitii astia nu sunt in stare sa faca si ei 2-3 autostrazi ca lumea...Eu am mers cu Logan si imi place.Nu am Logan Am Ford si sa stiti ca nu e diferenta mare,atat timp cat nu ai unde sa mergi cu viteza.Ori ca ai Trabant, ori Logan, ori Mercedes tot cu 70-100 maxim mergi asa ca...
    Problema e la milogii astia de politicieni
    Se tot cearta si nu fac nimic ptr tara asta si asa de c....
    Ciao
    1 0
  • ult.tip de logan
    mi-a placut teava de inox ruginita cred ca si restu de piese sunt ca teava de esapament jegoar.tip200
    0 0
  • pare amuzant
    Masina e modificata zdravan. Imaginati-va ca o masina de 6500E a ajuns sa coste 43.000E. S-au facut ceva eforturi si rezultatul prezentat in film e un real succes al inginerilor de la renault. Se stie ca motoarele renault williams au castigat cateva premii in decursul timpului si se pare ca au facut-o pe merit. E mare lucru sa faci un motor 2.0 benzina sa se miste asa pe langa alte marci poat emai consacrate si care se cred mai sportive. Ce daca au bagat atatia bani in masina aia, cati bani credeti voi ca se baga intr-o maisna care merge asa? Toti copii de 13-14 ani sunt experti in motoare si stiu exact cum merge piata de masini pe lume fiindca ei s-au nascut intr-un parc auto. Mergeti si invatati pentru teza, iar cand o sa puteti permite sa va luati macar un Logan sau vreo oboseala nemteasca cu jdemii de km pe munca voastra, nu de la mama si de la tata, o sa puteti sa aveti si voi o parere si o sa vedeti cati bani se baga intr-o masian second doar de dragu de a conduce ceva cu o sigla pe capota.
    Masina din articol nu o sa ajunga prea curand model de serie, poate chiar niciodata, asa ca stop dreaming about it. Cine vrea, sa caute sa-si ia un clio sport, va fi mai mic dar la fel de amuzant.
    0 0
  • cristi
    pt prosti
    Fac pariu ca toti care vb de masini adevarate nu au nici macar o dacie 1100 asa ca nu mai vb voi de masini din poze sau din reviste.
    0 0
  • Marius
    Cam evaziv articolul
    Sincer, cred ca daca luau un trabant si ii puneau un motor de porche sau unu cat de cat puternic tot scoteau un timp bun...
    0 0
  • identific tarani prosti
    romanu' este cel mai tarano/ciobano/meteano fitos din europa....
    ...din urmatoarele considerente:
    - stramba din nas cand aude de Logan, care una peste alta este o masina reusita, dar bineinteles ciobanu' nu vede decat Dacia comunista. Pe toti i-a fatat masa in Mercedesuri, BMW-uri, Opeluri si Golfuri cumparate de la smecherii din Germania care s-au saturat de ele.
    - Pentru francezi, spanioli si nu in ultimul rand pt. nemti, Loganul se pare ca este foarte bun, numai pentru melteni de la noi este de tot rasul.
    - in toata Europa, oamenii circula in masini care reflecta statutul lor social, numai la noi toti descultii, analfabetii, cu pantalonii rupti in fund isi cumpara masini "bengoase" numai Dacia Logan sa nu fie.

    Astia suntem si imi pare rau! Lasa ca ne promoveaza altii masinile ca noi nu suntem in stare!!
    2 0
  • blondu_maramu
    vorbiti caniste...
    ce comentarii la adresa loganului... de rusine (loganul e prost, loganul se rastoarna singur, formula 1...)

    bravo lor ca au adus un logan la 200 cai, si ca a scos un timp bun pe circuit.

    s-au comenrcializat poeste 700.000 masini logan in toata lumea (252000 anul acesta)...

    si inca ceva: nu poti compara un gti de 200 de cai cu un logan cp de 200 de cai, dar unii nu stiu ce inseamna cai putere, cuplu, viteza in viraj.... rusine ma ca sunteti romani !
    1 0
  • YMihai
    superb circuit
    ...iar pentru cei carora li se pare ciudat ca Loganul nostru (ce nu e deloc de kkt decat daca au calcat ei intr-unul)depaseste si motociclete supersport si Porsche-uri pe circuit...le aduc necesara lamurire ca toata lumea se poate da pe un circuit atata vreme cat se respecta niste reguli. Prima este sa nu te iei la intrecere intr-o competitie neorganizata, iar o alta regula este sa permiti celui care merge mai repede sa te depaseasca (asta e de cand lumea chiar si pe soselele noastre). In astfel de conditii vi se mai pare ciudat k unii sunt depasiti ?
    1 0
  • ce comentarii..
    toti se pricep la masini.. nu se va face nici un logan de 200 de cai in viit apropiat si dak se va face va fii peste 200 00 euro dak nu mai mult...
    se poate.. dar trb bani investiti asa ca pretul masinii nu va fi unu scazut...
    0 0
  • Cica "un model cu o forma exterioara low-cost a reusit sa faca ceea ce numai masinile mari pot face". La cat a investit in ea sa mearga asa nici nu mai conteaza daca are forma exterioara low-cost sau nu. Sa ne dea si noua unul de serie sa vedem ce stie (scuze, deja cam stim).
    0 0
  • eticheta pentru to(n)ti
    Pentru toti care isi obosesc neuronul comentand aiurea despre Logan.

    1. Selectati cu mouseul textul scris de "identific tarani prosti".
    2. Apasati tastele Ctrl + C simultan.
    3. Deschideti un documet nou Word, Notepad etc facand click pe comanda File apoi pe New.
    4. Apasati tastele Ctrl + V simultan.
    5. Dati drumul la imprimanta. Daca nu aveti, rugati pe cineva sa va ajute in acest sens.
    6. Faceti click pe comenzile File, apoi pe Print apoi pe OK.
    7. Luati o foarfeca si decupati textul imprimat.
    8. Luati un tub de lipici, eventual superglue, puneti lipici pa fata alba a hartiei (nu pe cea cu literele tiparite), eventual puneti si pe frunte si presati api puternic hartia de frunte. Daca nu se lipeste, incercati cu putina banda adeziva.
    0 0
  • logan
    toti cei care nu stiti decat sa criticati masina asta sunteti niste retardati.

    nu conduc logan dar sunt fericit sa vad ca majoritatea romanilor care mergeau in berlina si alte rable acum isi permit o masina cat de cat decenta si sigura. si mai exista un lucru bun legat de ea, este facuta in romania. o sa se faca si ford in romania! ce este rau in asta?!

    si foarte bine daca pot sa faca din logan o masina competitiva pentru raliuri si circuit la 43.000 euro. ce este rau in asta?!
    0 0
  • Masina e buna
    Masina e buna, dar nu asta e problema, ideea e ca au luat ce-i mai ieftin pe piata de modificat si loganul e cel mai ok din pct asta de vedere, si mai e si nou.
    E inutil sa vb de masina asta pt ca este o masina de raliu, nu poti merge pe strada cu ea, in primul rand pentru uzura ei si porma ca nu ai avea voie.
    In al doilea rand Loganul e o masina proasta in comparatie cu restul masinilor, dar este o masina f buna pentru multi dintre romani..sa nu uitam ca a fost facuta sa care porcul de craciun, mafra pt la butic, si sa duca 5 tarani grasi la camp...e ok sa te duca intre A si B dar ca siguranta si dotari, confort...e varza.

    Salve
    0 0
  • bik3rutz
    ....
    cine zice ca loganul e o masina proasta inseamna ca nu a umblat cu una...am vazut logan la 80.000 km si nu avea schimbat nici macar un pivot. Nu mai vorbiti ca loganul e prost daca nu aveti habar...masina e super ok la banii la care este!
    0 0
  • of of of
    Buna, proasta cum o fi nu ma intereseaza....dar trebuie sa recunoastem toti ca tot urata rau ramane...
    0 0
  • hahaha
    ce de glumeti
    0 0
  • bravo lor....
    frumos tare...pacat ca e cam scump kitu...bafta
    0 0
  • Oligarh
    Bravo lor
    Mai baieti asta este o masina modificata pt curse ... e normal sa fie mai rapida decat unele "mai scumpe" standard. E clar ca nu e facatura... ba mai mult masina pare foarte rapida pe circuit ( timpul zice tot). Daca ai creier in caput realizezi ca pt o masina de curse... repet DE CURSE pt circuit este foart putin 40 000 euro. Si da este mai rapida decat un GTI standard ( vezi gume, frane , suspensii, grutate, aerodinamica, transmisie, etc) dar cand esti un adolescent onanist cu vise mari nu poti sa accepti ca masina asta este buna. Nu ma intelegeti gresit ... personal nu suport Loganul ( si posesorii "ideali" ai sai) dar masina asta este chiar tare. Bravo.
    0 0
  • wtf?!
    maine poimaine vedem si NOS pe logan
    0 0
  • stifler
    Unii romaniii vorbesc de tigani
    unii din voi critica loganul cum i critica sh pe tiganiii ...... da in comparatie cu ei ... sh loganul sh tiganiii sunt mai buni ... multa bafta posesorilor de VW,Opel ... sh alte rable germane cu 200k km in bord knd leau cumparat =)))))
    0 0
  • :D
    ...iar ne certam....DOOH, daca nu ar exista Loganul pe ce reaq ne-am mai tigani atat ?:D
    0 0
  • florentin
    frumos
    toti cei care spun despre logan ca e o masina aiurea si ... sunt frustrati :)) stifler sunt de acord cu tine
    0 0
  • intresant...da cu 50000 de euro sau cat mai e si masina adaugata la kit iti iei alta masina sport k lumea.si in plus nu stiu ce va mirati k dak bagi 43000 de euro din orice masina faci asta sau dak iei o dacie sa zicem ceva mai noua ,de prin 2000 scoti un timp si mai bun ;)
    0 0
  • go_get_it
    :)) nu o faceti si asta de serie?? super logan la doar 50.000euro!!
    0 0
  • florin
    bravo
    toate bune
    dar imi plac stergatoarele de pe aces logan
    curata parbrizul impecabil:P
    0 0
  • parere personala
    fratilor la 43.000 luau totul de pe un m3 sau rs le montau pe o coca de la colibasi si nu se mai chinuiau atita dar treaba asta putea sa o faca si cineva di ferentari nu nemtii aia ...si chiar nu vad de ce se vrea sa se faca di logan o masina sport cand ea nu e ...e un taxi ,masina de distributie,de firma fara pretentii,de militie slaba ...e un fenomen cum sunt manelele la noi si atita tot ,o ieftineala pentru toti ...stergatoarele sunt din carfour cu grafit ...
    0 0
  • DACIA NU MAI E O MASINA ROMANEASCA, E O MASINA IEFTINA SI PROASTA FACUTA DE RENAULT!
    0 0
  • VIJELIONE!
    TARANU ISI IA LOGAN, CA DEH... TATA A AVUT DACIE! TREBUIE SA IMI IAU SI EU!

    CINE ISI CUMPARA MASINA SE STIE!
    VW ISI FACE PARAUA!

    jOS CU TZARANII SI DACIILE OBOSITE!
    0 0
  • voi toti..
    altii se ocupa de logan si il studiaza indeaproape, si fac diferite teste cu el, il modifica, ma refer la cei de afara, doar noi, respectiv voi, cei care comentati pe baza loganului, nu stiti sa faceti altceva decat sa il huliti si sa ziceti ca ii naspa prost si in multe alte feluri, Dar pun pariu ca multi dintre cei care il critica nici nu su pus mana pe un logan sa il conduca. Multi dintre voi va meritati soarta de ratati, sunteti niste cazuri pierdute.
    0 0
  • ursus2
    pt.Livio:
    Am condus Logan nou odata si mi-a ajuns!!!!!!!O nenorocire de masina!
    0 0
  • Ideea e ca oamenii au inceput sa se miste, si sa scoata ceva (asta e foarte bine) si bravo lor dar ar mai putea sa incerce sa se desprinda pe cat posibilul de renault si sa vina cu motoarele lor si atunci sunt sigur ca masina va merge mai bine. Oricum baieti sunt pe drumul cel bun si sper sa o tina tot asa. BRAVO ca macar incearca sa faca ceva.
    0 0
  • realităţi
    Am un Logan 1,4 Ambiance din ianuarie 2007. Am fost deja de 5 ori în service la reparaţii din cauza scurgerilor de ulei la distribuţie. Consumă 4,8 litri % km extraurban, dar consumă dublu în traseu urban. Poziţia piciorului de pe aceleraţie e incomodă, după 100 de Km cobor şchiopătând. În interior zdrăngănesc şi scârţâie toate cele. Pedala de acceleraţie e fleaşcă, iar între ea şi pedala de frână nu e loc destul. Dacă laşi portierele faţă deschise, arde becul din portbagaj. Marchearriere-ul intră din prima doar când vrea el. Am avut câţiva pasageri care şi-au spart buzele sau arcadele în colţul superior al portierelor din faţă. Distribuirea aerului cald în habitac e deficitară. Mai sunt şi altele, deci nu sfătuiesc pe nimeni să-şi cumpere această maşină. Interesant este că fabrica nu este receptivă la sugestii, oricât de bune ar fi, deci e puţin probabil să-i aducă îmbunătăţiri. Avem deci în continuare o Dacie...
    0 0
  • nedumerire
    Nu am prea inteles. Daca Loganul a parcurs cei 20,8km in 9 minute, insemna o viteza medie de 138,7 km/h. Mie personal mi se pare o viteza de toata jena. Poate traseul este format numai din curbe "ace de par" ????
    0 0
  • pt copii de bani gata
    toti se asteapta la o sooper masina si se cred mari piloti.nu vedeti ca tot mai multi mor pe sosele din cauza vitezei.am un logan 1,5dci de 85 d cai si sunt multumit de el.nu-i masina sport.ea o masina pt omul d rand.asa ca nu mai comentati ca ii asa cum ii pt ca multi dintre cei care comenteaza nu au bani sa si-o cumpere pe spatele lor.e o masina pentru romani.nu pt tarani cum a zis cineva mai sus(daca stai bine sa te gandesti in originea ta si u provii din tarani asa ca ciocu mic).toti se cred piloti:)).zicea bine cineva:Pe sosele sunt 2 tipuri d oameni(soferi si conducatori auto)si mai sunt si mucosii care fac pe pilotii si le zboara creierii pe asfalt.numai bine la toata lumea;)
    0 0
  • iocotaz
    informativ
    logan 75CP serie, probabil 10 min. pe circuit: 7.000 euro
    logan 200CP tunat, sub 2 min pe circuit: 43.000
    BMW Seria 5 200CP serie, aproape 4 minute pe circuit: 37.000 euro
    BMW seria 5 tunat, sub 2 min pe circuit: 80.000+ euro
    BMW M5 serie 507CP, aproximativ 2 min 30 sec: 79.000+ euro
    concluzie:
    (1) logan serie sub 2 min pe circuit si pret sub 45.000 euro = imposibil in realitate, posibil doar in vise
    (2) BMW serie sub 2 minute pe circuit = prea scump

    Atentie pt. cei ce vor comenta:
    BMV seria 5 200 CP modificat pt. circuit va face oricand un BMV M5 de 507CP de serie intr-o cursa pe un circuit, performantele unei masini nu sunt determinate doar de CP, ei reprezinta dor 30% - 40% in calculul de performanta al unei masini.
    0 0
  • iocotaz
    scuze, o greseala de tipar
    in loc de 2 minute cititi 9 minute, peste tot pe unde apare
    0 0
  • giovani
    proasta
    0 0
  • make_my_fucking_day
    promovat in germania
    vha anunt k nemtii au cerut sa se costruiasca o firma de Dacia-Renault...in Germania La Nurnberg...Loganul este o masina reusita...ji cu bani putini...in al doilea rand...cu ajutorul Renault...Romania a devenit prima tara producatoare de masini/utilaje din S-E Europei...in al treilea rand nu's un handicapat kre nu are ce face pe aci...sunt inginer constuctor la mioveni...app e o reusita ji e binevenita ajutoru nemtilor...privind cp la masini...era benefic...app nu am logan...am un passat din 2003...am condus ji loganul...mha rog se vede diferenta de confort...putere etc..dar ji bani conteaza...sper k vha lamurit chestya asta...
    0 0
  • pu$tiu"
    logan!
    ma nu mai tot vorbiti voi asa urat despre logan,cum spunea si catalin:"ca doar nu v-ati nascut in masini straine",pun pariu ca majoritatea care vorbiti urat de masina asta nici nu v-ati urcat vreodata in ea,sau sa mergeti cu ea,pentru ca daca era asa nu mai vorbeati voi urat de ea,am dreptate?.In plus daca vrei sa iti iei o masina noua cine iti da asa cum iti da dacia?poti lua un passat sau un bmw asa simplu?nu cred,deci pana la urma probati-o si faceti o tura cu ea sa vedeti cum va schimbati parerea!
    0 0
  • djquaky
    of of of
    D aia nu mai da tara asta inainte:
    1)nu exista un topic la care sa nu existe vreo disputa care sa se lase pana la urma cu injurii...k deh asa e romanu'...exerseaza la maxim dictia folosind bogatia limbii nationale pe seama altuia
    2)Daca scrie Logan si e facuta in romania gata pute...alta conceptie proasta a romanasului de rand...Loganul este o masina f buna pt soselele noastre si pt omul de rand...k deh..nu toata lumea isi permite BMW sau Mertzuri...Cat despre tinuta de drum a acestuia pe circuir e impecabila.Bv Logan...
    P.S. Pt cei care nu sunt impresionati cautati Logan S2000 ;)
    0 0
  • scumfreak
    sa fim seriosi la 40000 de euro iti iei o majina mult mai senzationala, cum ar fi un golf r32 second cu max 20000 iar cu inca 20000 cei de la hgp il fac de 550 de cai...adica , suta, adica sa fim seriosi, sau la 40000 iti iei m3 e 46 csl
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru