VIDEO: Mercedes E63 AMG şi Audi RS6, duel strâns pe circuitul Fifth Gear

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 09.07.2010
Cel mai nou episod al show-ului televizat Fifth Gear propune pasionaţilor un comparativ între cele mai puternice sedanuri medii ale momentului: Mercedes E63 AMG şi Audi RS6. Episodul mai include însă şi un test cu noul Seria 5 şi progresele făcute de Volvo în materie de siguranţă.

Comentarii (28)

  • MDA
    Abia astept noul M 5.
    8 12
  • @ ALEX
    Si noul RS 6 !
    14 7
  • azi am vazut noul 5....e-ul nou l-am vazut mai demult...in fine .bmw 5 sincer va spun arata pur si simplu superb....asa in treaca mi s-a parut ca are un specific de coupe ...mda ...ceva mai lung...deci parerea mea e...una subiestiva dpv.a designului ca atuturor...deci:bmw, mercedessi abia apoi audy...
    8 19
  • In martie 2011 apare noul Audi A6
    In martie 2011 la Geneva va fi lansat noul Audi A6, urmat la scurt timp ( Frankfurt 2011 ) de varful de gama RS 6 . Tinand cont ca noul model va fi mult mai usor decat generatia actuala si ca a fost testat intensiv inclusiv in Romania, se anunta un concurent de seama pentru BMW Seria5 si Mercedes E-Klasse . Designul noului Audi A6 poarta semnatura lui Walter Da Silva .
    16 7
  • petre
    Eu nu inteleg , noul Rs6 de 580 Hp a fost lansat in 2008 si cum schimba ei modelele la fiecare 3 ani sau cum ???
    BMW a lansat M5E60 in 2004 si a intrat in productie in 2005 si are deja 5 ani si in al 6 -lea an adica la 1 ianuarie 2011 va fi cred ca pe piata .
    Dar la audi si VW la fiecare 3 ani apare cate unul nou, sau Golfurile ca se schimba modelele la fiecare 3 ani sau Rs-urile ca numai apare Rs4 si dispare tot in acelasi ani.
    Marca audi e o porcarie.
    9 16
  • @ @ ian
    K
    Ma eu nu am auzit ca o sa apara noul A6 . Unde ai citit ?
    2 12
  • ...in schimb a4 din p.meu de vedere...e peste 3 si c...nu intra aici in discutie ...motorizarile...
    7 6
  • HA HA HA
    Seria 3 este referinta segmentului . A4 este mult mai nou ca seria 3. Anul asta apare noul seria 3 .
    4 9
  • ce spui tu ...m-am gandit si eu...si daca ai dreptate in ce spui...e clar bmw nu va dezamagi...iar a4 imi place nu atat designul cat dimensiunule care ...personal mi se par ca sunt superioare concurentei...parca 3-ul si ce-ul sunt ...putin prea compacte...
    2 2
  • F10
    Hmmm, nu stiam ca noul seria 5 poate fi echipat cu directie integrala.Din cate stiu ultimul model de bmw care putea fi echipat cu directia integrala a fost seria 8 acu 20 de ani.

    "the RS6 with a Lamborghini engine" :))
    6 2
  • @ mowgli
    BMW
    Pe seria 3 , 5 GT si 7 exista XDRIVE
    1 1
  • @mowgli
    "the RS6 with a Lamborghini engine" spun asta doar pt ca motorul a fost pus initial pe lambo insa motorul este 100% facut in fabricile audi!
    4 1
  • Xdrive
    Eu stiam ca xdrive e tractiune integrala nu directie integrala...chiar nu se mai oboseste nimeni sa citeasca pana la capat?
    1 0
  • eu cred ca mowgli se referea chiar la directia integrala sau integral active steering care este un sistem optional nu numai pentru seria 5 ci si pentru seria 7 care consta in virarea cu toate rotile asa cum este prezentat la inceputul filmuletului .

    cat despre comparatie era normal ca audi-ul sa aiba un timp mai bun pe pista deoarece are tractiune integrala, si asa cum am mai spus-o, intotdeauna tractiunea integrala se va descurca mai bine decat tractiunea spate in orice conditii.
    4 0
  • Bogdan
    Interesant comparativ intre Audi 100 (1968) vs BMW 2000 (1968) vs Mercedes 200 (1968)
    http://www.autobild.de/artikel/audi-100-mercedes-200-8-bmw-2000-im-klassik-test_594599.html?bild=36&now=18#mmg
    3 0
  • Audi A8 4.2 FSI Quattro a castigat un nou comparativ in compania lui Mercedes S 500 4-Matic, BMW 750i x-Drive si Porsche Panamera 4S
    http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/audi-a8-bmw-7er-mercedes-s-klasse-und-porsche-panamera-im-vergleich-1837382.html
    4 1
  • @bmw-cs
    Doar in conditii de aderenta scazuta, putine sisteme AWD se descurca la fel de bine sau mai bine pe uscat.
    1 4
  • @anonim
    Tiff Needel afirma intr-un test cu RS6 Avant "this is a lamborghini engine, although Audi claims it's their own design" ceva de genul.Oricum, nu mai vreau sa intru in polemica cu nimeni pe tema asta.
    3 5
  • @mowgli
    mowgli pune mana si citeste aici http://www.lambocars.com/gal/gall.php si tradu asta "The aluminum cylinder heads and block of this new engine were built at the Cosworth Technology factory (also owned by Audi AG), after which they are shipped to Györ in Hongary to be finished, much like other engines from the Audi range, this mighty engine was actually based on the Audi 4.2 V8 engine, sharing the 90 degree V-angle and bore centers, however the Lamborghini unit has a four valves per cylinder configuration instead of the 'Audi trademark' five valves and naturally two more cylinders." v12 apartine celor de la lambo nu si motorul v10 ! lambo nu a construit niciodata motoare in v la 90 de grade !
    6 1
  • @ mowgli
    Lamborghini Gallardo este un proiect Audi 100 %
    VW Group a cumparat Lamborghini in 1998 . Lamborghini Gallardo ce a debutat in 2003 este un proiect 100 % dezvoltat de inginerii Audi, motorul V10 fiind dezvoltat si construit in Germania dupa care este trimis in Italia . Singurul motor construit in-house de Lamborghini este celebrul lor motor V12 din aluminiu regasit pe Lamborghini Murcielago . Urmasul lui Murcielago ( Jota ) va avea un nou motor V12 din aluminiu de 7.0 L si 700 CP .
    9 1
  • @Alex
    m-am mai uitat si la alte comparatii de pe site-ul ala si ca sa vaezi in mai toate audi sau alta marca din grupul VAG iesea pe primul loc. Hmmmm... bune al dracu' masinile astea ma.
    3 4
  • greseala
    *vezi
    0 0
  • @anonim
    da da stiu, am citit de mult articolele alea.
    1 1
  • Foarte tare testul : http://www.bmwblog.ro/2010/06/21/comparatie-bmw-m3-2010-cu-pachetul-competition-vs-audi-rs5/
    0 6
  • Bogdan
    Interesant comparativ intre M3 , RS4 si Mercedes AMG . Cine credeti ca a gastigat , BMW . http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTHHjY
    1 5
  • Semtex
    ce de fani VAG... nu-i de mirare ca a scazut calitatea comentariilor pe Automarket
    3 8
  • Monsieur
    @Semtex
    Scuza-ma prietene, dar intr-un comparativ, Mercedes-Audi, ce oameni ai vrea sa comenteze? Cei ce doresc o Kia, un Nissan, orice alta marca, sau cei ce sunt direct interesati de aceste marci. As propune un, sa-i zic "pact", insa probabil o sa fiu injurat. Hai sa incercam sa ne abtinem, de la comentarii fara rost, cand de exemplu, se vb despre un model de la o marca, iar ceilalti vin si comenteaza despre modele din alta clasa, de la alta marca. Poi dao in mama zmeilor, cand vad o camparatie intre un RS6 si un E63, voi veniti ba cu A8, S, sau S7, ba cu M3, C63, RS4. Si mai zici de fanii vag, ce comenteaza aiurea, iti zic eu ca astia sunt fanii bavarezilor. O zi placuta!
    3 2
  • @monsieur
    de acord cu tine pana la un punct.Motivul pentru care fanii altor marci sunt aici se gaseste in titlu.

    "Episodul mai include însă şi un test cu noul Seria 5 şi progresele făcute de Volvo în materie de siguranţă. "
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru