Lexus ar putea lansa in 2013 GS-F, rival pentru BMW M5

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.02.2010
Divizia de performanta Lexus ar putea da nastere in 2013 unei versiuni de top a modelului GS. Aceasta ar putea ascunde sub capota un motor V10 de 450 de cai putere.

Dupa succesul repurtat cu IS-F, Lexus intentioneaza sa isi largeasca gama de performanta cu doua noi modele. Divizia F ar putea face loc in urmatorii ani unor versiuni ceva mai potente ale modelelor GS si SC. Sedanul, care nu a fost foarte popular in Europa, ar putea sa atraga de partea sa destui pasionati ai cailor putere, pentru ca, din primele informatii, sub capota lui se va afla un motor V10.

Mai exact, este vorba despre o unitate de 4.6 litri, capabila sa dezvolte aproximativ 450 de cai putere, derivata din propulsorul de 4.8 litri al supercarului Lexus LF-A. Cu asemenea resurse, modelul japonez va putea fi capabil sa se bata de la egal la egal cu mult mai titratele modele germane: BMW M5, Mercedes E63 AMG si Audi RS6. Pana atunci vor mai trece insa cel putin trei ani, brandul japonez avand alte prioritati momentan.

De cealalta parte, coupe-ul SC se va bucura de o versiune mai potenta abia la urmatoarea generatie, care se va naste pentru a concura in continuare pe un segment de nisa, dominat in prezent de Mercedes SL.

Inginerii japonezi vor introduce sub capota acestuia un tren de rulare hibrid, care va consta intr-un motor V8 de 5.0 litri, ajutat de un propulsor electric, pozitionat pe axa posterioara.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • alexthebuldog
    bmw
    Nu, va rog nu. Iarasi alt rival.
    5 8
  • is-f a fost impecabil, lf-a aproape perfect abia astept gs-f
    5 2
  • Nu
    nu o sa mearga ''doar''cu 450 cp,o sa inghita praful M5-ului, AMG -ului si lui RS6
    3 4
  • Iarasi?
    Va rog....
    Bmw este bmw.Exista Bmw si masini.La fel ,exista bulldog si caini!
    3 6
  • kokalari
    Exact, exista bmwkkt si masini adevarate, exista cocalari si ceilalti, exista bulldog si dogo argentinian care face kk pe el.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru