VIDEO: Scandal Fiat-China in urma unei reclame

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 23.06.2008
Spotul Lanca Delta, cu Richard Gere in prim plan, a declansat un scandal la nivel inalt intre Fiat si autoritatile chineze.

Grupul Fiat a cerut scuze oficial Guvernului chinez dupa difuzarea spotului de promovare a modelului Lancia Delta in care apare actorul american Richard Gere, cunoscut pentru angajamentele sale pro-tibetane. "Fiat isi reafirma neutralitatea in ceea ce priveste domeniul politic, atat pe plan national, cat si pe plan international", sustine un comunicat al grupului italian prin care acesta se dezice de convingerile politice ale actorului Richard Gere.

Presa chineza a reactionat dur imediat dupa lansarea spotului publicitar italian, mai ales in conditiile in care Sergio Marchionne, seful celor de la Fiat, sustinea la data lansarii acestuia ca este una dintre cele mai reusite astfel de productii create vreodata de Fiat. Pe durata celor 30 de secunde ale acestuia, Gere este infatisat conducand o Lancia Delta de la Hollywood in Tibet.

Reactiile dure ale chinezilor au venit pe fondul unor conflicte dure intre autoritatile tibetane si cele chinezesti, subiectul principal al discutiilor fiind reprezentat de autonomia Tibetului.

via | autoactu 

Taguri: Fiat

Comentarii (20)

  • balanel
    galbejiti jegosi
    ... Nu pot sa-i sufar pe niciunii. Niste cretini, violenti, cruzi si limitati la minte.
    Si faptul ca s-au legat de asa ceva spune totul despre ei...
    Si nici nu merita ei o masina ca Lancia. Sa-i lase dracu cu panaramele lor de masini asiatice!
    In plus, Richard Gere este unul dintre actorii mei preferati, si, consider eu, o imagine reusita a marcii Lancia, dupa Harrison Ford.
    0 0
  • batman
    /:)
    mah frate ma tu esti cam xenofob
    0 0
  • :)
    parca am fi in filme cu prosti .. nici nu trebuiau luati in seama ...
    0 0
  • lol
    din partea mea trebuia sa nusi ceara scuze nu merita o masina ca lancia si lase cu bicicletele lor si cu chinezarile lor
    0 0
  • exterminati
    din partea mea 90% din ei easi extermina cas aidracu si forte rai si pe tigani la fel dar 100% pe astea
    0 0
  • ce are sula cu prefectura?
    nu inteleg imbatzosharea chinezilor. ce, lancia e marca made in china? sau acum trebuie sa ne facem ca nici nu exista tibet, ca sa fie chinezii fericiti?
    0 0
  • Flavius
    Criminali
    Dupa ce au exterminat 100 milioane de tibetani,tot ei fac galagie.Chinezii nu au ce cauta pe fata Pamintului.
    0 0
  • Nu sunt fan al Chinei insa trebuie sa admitem ca sunt o natiune in fata careia trmura si lumea occidentala nu doar Tibetul sau Fiat. Corecte sau nu principiile unui stat trebuie respectate de catre cei care fac afaceri pe teritoriul sau. La noi se folosesc simboluri istorice in scop comercial si pe noi nu ne deranjeaza...
    0 0
  • sunshine64sm
    Reclame si Reclame
    O reclama de toata prastia. Chiar ca face parte din categoria de filme cu prosti :D De fapt asta e si ideea reclamelor: prostii sa-si ia masina !!! ... indiferent de care. Daca esti prost si te uiti la un film cu prosti, atunci iti iei Fiat. Daca esti destept iti iei Fiat. Tot Fiat, dar macar nu te uiti la filmele cu prosti. Dar cine este inteligent isi cumpara un detergent istet :D
    0 0
  • hmmmm
    ma eu nu stiu ce au cu tibetani ca sant niste oameni forte calmi si pajnici dar chinezi sant 85% foarte rai din partea mea nici nu merita o masina asa frumoasa si nu trebuia sasi ceara scuze reclama este super pe chineji din partea mea sai ia dracu
    0 0
  • nyivus
    Bai, expertilor in problema Tibetului,
    ce ar fi daca mai intai ati invata sa scrieti cat de cat corect, si doar dupa aia sa incepeti sa urlati ? Pun pariu ca cei mai multi dintre voi n-ati vazut nici macar un chinez fata-n fata, da' stiti: sunt rai... nu merita masini frumoase... n-au ce cauta pe fata Pamantului... Idiotilor.
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    FIAT =
    = Fix It Again Tony!
    0 0
  • o panarama
    Bai, expertilor in problema Tibetului,
    de nyivus (23.06.2008, 18:03)

    ce ar fi daca mai intai ati invata sa scrieti cat de cat corect, si doar dupa aia sa incepeti sa urlati ? Pun pariu ca cei mai multi dintre voi n-ati vazut nici macar un chinez fata-n fata, da' stiti: sunt rai... nu merita masini frumoase... n-au ce cauta pe fata Pamantului... Idiotilor.


    Ps: te duci an europa si vezi cu gramada
    0 0
  • bogdan
    niste comunisti
    dai draq de comunisti terminati!
    0 0
  • cineva
    chinezii o plaga
    vai de capul lor de comunisti , dupa cum am vazut in ultimele timpuri isi merita soarta , sa atace un popor pasnic din cauze de neinteles , cum a zis cineva, timpul ii pune pe toti la locul lor, sper sa arda in iad cei care vor sa cucereasca un popor pasnic, multa rusinica pentru cei care ii sustin
    0 0
  • Substrat....
    Reclama este cu substrat orice ar zice cei de la Fiat..dar oricine are dreptul sa protesteze in felul lui...nu si in China :( .Probabil ca or sa isi ceara scuze ...ca sa nu le fie afectate vanzarile in China :)
    0 0
  • Cristian
    Pentru "BAETII DASTEPTI"
    Asist cu indignare la cum isi dau toti analfabetii si incultii cu parerea pe acest forum! Partea cea mai proasta in a fi dobitoc e sa te mai apuci sa si vorbesti!
    In primul rand,Tibetul,care e vai mama lui are doar 2.5 milioane de locuitori,de unde puteau chineii sa omoare 100 de milioane de tibetani?!
    In al doilea rand,daca e un site auto,la naiba deviaza discutia de fiecare data,parca din ce in ce mai lamentabil!
    Daca nu aveti nimic cat de cat documentat incercati sa nu mai postati!
    0 0
  • Lancia
    Cea mai varza masina de pe glob, broscari idioti..
    0 0
  • Aurelian
    reclama TV
    Trebuie sa recunoastem reclama este marfa ... nu cred k puteau alege alt context mai bun k sa mearga si cu mottoul...
    0 0
  • aiurea
    mda.......
    Pragurile alea seamana cu alea de la Logan.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru