VIDEO: Stillen GT-R accelereaza de la 0 la 100 km/h in 2.9 secunde

De Sebastian Toma
Publicat Duminica, 06.09.2009
Americanii de la Stillen au creat un pachet de competitie pentru Nissan GT-R, toate componentele folosite fiind disponibile intr-un kit dedicat.

Tunerii americani de la Stillen au creat un pachet special pentru Nissan GT-R, intitulat Targa Race Car Project. Modelul dezvolta 620 CP si poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 2.9 secunde. Sfertul de mila este realizat in 11 secunde, iar acceleratia 0-210 km/h este realizata in numai 11.4 secunde. Performantele acestui model au fost verficate chiar de americanii de la Road&Track.

Motorul a fost modificat intensiv de catre tunerii americani, toate elementele auxiliare acestuia fiind schimbate. Mai exact, Nissan GT-R a primit o evacuare sport completa si un kit de admisie Stillen, alaturi de un nou sistem de admisie si un set de supape BOV cu doua porturi. Boostcontroller-ul cu care a fost echipat acest model functioneaza in doua trepte si este electronic. Transmisia lui GT-R a primit un radiator special, iar modelul functioneaza cu ulei 0w-40, pentru a oferi un indice de vascozitate optim la rece (optim in cazul acestui propulsor, acesta fiind prea scazut pentru alte modele).

Tunerii de la Stillen ofera atat un kit de suspensie, cat si un pachet de frane mai performante pentru modelul GT-R.

Suspensia acestui model este reglabila pe inaltime si duritate, dar are si cursa reglabila. Sistemul de franare este creat de AP Racing. Jantele de 20 de inch ale acestui model sunt imbracate cu anvelope Bridgestone RE070R, de 225/40 ZRF pentru puntea fata si RE070R 285/35 ZRF pentru puntea spate.

Interiorul lui Nissan GT-R a fost modificat pentru competitii, modelul primind un rollcage din aliaj crom-molibden si un set de scaune Status. Performantele modelului pot fi monitorizate prin intermediul monitoareleor MonitRally de la brod, iar inregistrarea video a tuturor manevrelor este asigurata de sistemul ChaseCam On-Board. Exteriorul acestui model a fost modificat si el pentru a fi in ton cu modificarile operate sub capota lui GT-R. Numeroase elemente de caroserie au fost inlocuite cu piese din fibra de carbon, iar modelul a fost vopsit in portocaliu.

Iata noul Stillen GT-R in actiune:

Via | Stillen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru