VIDEO: Un canadian pedaleaza cu 132 km/h
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Sam Whittingham, un constructor de biciclete din Columbia Britanica, a reusit sa atinga, cu un vehicul cu pedale, recordul mondial de viteza pentru un model de acest tip: 82.3 mile pe ora, adica 132,4 km/h. Canadianul detinea si anteriorul record de viteza pe bicicleta, de 81.02 mile pe ora, obtinut in cadrul evenimentului World Human Powered Speed Challenge din Nevada.
Whittingham a reusit, prin noul record, sa obtina pentru al saselea an consecutiv premiul deciMach pentru viteza obtinuta prin propulsie umana.
Record-ul a fost obtinut pe o bicicleta speciala, cu sasiul si rotile din fibra de carbon si carcasa exterioara din kevlar. Sam Whittingham a facut doua incercari de a obtine recordul, lucru fara precedent in istoria concursului, performanta fiind atinsa la a doua incercare.
Recordul i-a adus lui Sam Whittingham un premiu de 27.000 de dolari.
Bicicleta speciala pe care a folosit-o Whittingham este una orizontala, cu pedalele in fata ciclistului. Aceasta fost construita de Sam Whittingam impreuna cu colegii sai de la Naked Bicycle. Bicicletele orizontale sunt mai confortabile decat cele verticale clasice, pozitia adoptata de ciclist fiind una mult mai eficienta.
Dispar astfel durerile de spate, gat sau maini care apar la o bicicleta verticala, ca sa nu vorbim de problemele cauzate de saua ingusta.Bicicletele orizontale exista de la mijlocul secolului XVII, cu modele precum Macmillan Velocipede si Challand Recumbent.
Apare insa o controversa atunci cand vorbim insa despre viteza care poate fi atinsa de aceste biciclete. Datorita centrului de greutate scazut precum si coeficientul aerodinamic avantajos, bicicletele orizontale si semi-orizontale pot fi mai rapide decat bicicletele verticale conventionale.
In anul 1933, Charles Mochet a construit o bicicleta orizontala numita Velocar, ciclistul Francois Faure stabilind numeroase recorduri cu un asemnea model. Pe 7 iulie 1933, Francois Faure a depasit recordul de distanta parcusa intr-o ora, acesta parcurgand 45,055 km. Recordul precedent era de 44,247 km si era stabilit cu 20 de ani in urma. Dupa aceasta performanta, Uniunea Ciclista Internationala a interzis bicicletele orizontale si a anulat recordul lui Faure.
In urma acestei decizii, bicicletele orizontale nu au mai fost atat de populare si au devenit ceva obscur.Via | Wired
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Video
-
Cei de la Officially Gassed au vrut să afle care este cel mai rapid hot hatch. Este unul cu un motor de 3,4,5 sau 6 cilindri? Pentru asta au pus la încercare într-o liniuță următoarele modele: Volkswagen Golf R, Toyota Yaris GR, Audi RS3 și BMW M2. Aflați (30.06)
-
Cei de la Hagerty au realizat o liniuță cu cele mai puternice modele sedan si break disponibile la ora actuală, care ascund sub capotă și un motor V8. Este vorba despre: Audi RS6 Avant, BMW M5 Touring, Mercedes-AMG S63E Performance și Porsche Panamera Tur (28.06)
-
Cei de la CarExpert au realizat o liniuță cu două dintre cele mai rapide SUV-uri de performanță de pe piață, adică un Lamborghini Urus cu pachet exterior 1060 și un Aston Martin DBX cu un pachet exterior Mansory. Aflați în video ce model a câștigat. (27.06)
-
Miza pe putere: viitorul motor Toyota cu 4 cilindri poate să depășească 600 CP
-
Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz formează o alianță pentru dezvoltarea de sisteme software
-
Lamborghini Fenomeno: cel mai puternic model al mărcii va fi produs în 29 de exemplare
-
Volvo XC60 a devenit cel mai vândut model al mărcii din toate timpurile
-
Mercedes-AMG recunoaște: clienții nu au rezonat cu motorul de 2.0 litri electrificat
cam cum e Ilfovu' la noi..
Ma gandesc ca nu a mers 5 km in panta si a ajuns la viteza asta :) Sau a pedalat 50 km drum drept sa ajunga la viteza asta?!
Daca ar fi explicat si principiul ar fi fost mai utila stirea.
Va multumim pentru atentie.
Bun, prin urmare Faure a reusit acum 85 de ani incredibila performanta sa inconjoare Pamantul si inca 4.000 km in plus, cu o bicicleta in DOAR 1 (UNA) ORA!!!
Senzational, doamnelor si domnilor! Un numar de magie in premiera numai de la Autooooomarkeeeeet!!!!
Si cand te gandesti ca fraierii astia de la NASA au folosi dupa 40 de ani o racheta sa ajunga pe Luna!
Hai s-o lamurim putin: in sistemul anglo-saxon de scriere, zecimalele se despart prin punct, si miile prin virgula. Ultima oara cand am fost eu la scoala in Romania, la noi era taman invers.