VIDEO: Un profesor american ii contrazice pe inginerii Toyota

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.02.2010
Un cercetator american ii contreaza pe inginerii Toyota care sustin ca problemele cu pedalierul au la baza o problema mecanica. Conform acestuia, problema e una de software.

Un profesor de tehnologie auto al Universitatii din Illinois a demonstrat americanilor, la cel mai important buletin informativ al zilei al postului ABC News, ca inginerii Toyota au mari sanse sa se fi inselat in ceea ce priveste cauza accelerarii necontrolate a celor peste 5 milioane de masini rechemate in service-urile din intreaga lume din acest motiv.

Conform demonstratiei lui David Gilbert, problemele Toyota ar putea viza o neconcordanta in unitatea centrala de comanda a masinii (UCC), un scurt-circuit in anumite zone ale acesteia putand avea exact efectul acuzat de clientii Toyota ale caror masini au accelerat singure fara logica. Acest scurt-circuit ar putea fi cauzat de uzura excesiva, de umezeala sau de alte combinatii de factori in care sunt implicate subsistemele de comanda ale modelelor Toyota.

Pentru a-si sublinia demonstratia in care a "creat" artificial conditiile pentru un astfel de scurt-circuit, cercetatorul american a demonstrat si faptul ca UCC nu inregistreaza niciun fel de eroare in momentele in care masina accelereaza singura, punand sub semnul intrebarii cercetarile inginerilor Toyota.

Toyota i-a raspuns imediat profesorului, sustinand ca metoda utilizata de el nu are cum sa aiba corespondent natural in realitate.

Concret, daca intr-o masina condusa de un client Toyota ar interveni o astfel de situatie, pe bord s-ar aprinde martorul luminos "Check engine" iar masina ar intra in modul de avarie.

Comentarii (14)

  • inginerie americana
    Mda, si un inginer Toyota i-ar putea demonstra tipului astuia, care se crede destept, ca masinile japoneze sunt mult mai bune decat multe masini americane. Cu sau fara aceasta problema, Toyota face masini fiabile (am vorbit ieri cu un prieten care are Corolla fabricata in ian. 2007, are aprox 60000 de km si nu are nici un fel de problema cu ea, oricum daca il cheama in service a zis ca se duce). Cine cunoaste masinile facute de japonezi stiu ce vorbesc. Oricum eu cred ca se face caz ca la "gripa porcina".
    9 2
  • schumi
    @LauCalin
    Nu e chiar asa. In ultimii anii Toyota a marit mult productia de masini, mai ales pt piata din State, ca sa faca fata cererii tot mai mari si ca sa depaseasca GM la masini vandute. Sunt convins ca din aceasta cauza rigurozitatea cu care sunt fabricate de ex. masinile in uzinele din State nu este la fel de mare ca in uzinele din Japonia.
    3 3
  • - Daca inginerii Toyota erau atat de jmecheri nu exista problema asta.
    - Stiu oameni care au Oltcit cu 100.000 km si nu au avut probleme asta inseamna ca Oltcit e cea mai buna masina din lume ?
    - Indiferent cat de Pro-japoneze sunteti voi , Toyota a prierdut enorm si credibilitate si tot. Personal nu dau 2 lei pe nici o firma, nu sunt un pustan care sa fiu FAN marca X. ca nu imi face nimeni statuie in fata sediului lor.
    5 4
  • Tufis George
    urmariti conturul rombului
    Penibili americanii ca de obicei. Atacuri josnice specifice unei natiuni de oameni lasi, perfizi si bolnavi dupa putere si control. Daca mai pui ca majoritatea populatiei e mai indoctrinata decat cetatenii din republicile socialiste, cu siguranta vor pune botul la mizeriile astea si vor reveni cu pasi rapizi la masinile lor autohtone. Si cine ii poate blama? Cum sa nu apreciezi o masina americana cu motor V6 de 3.4L si 180cp care consuma cat flota Olandeza ( e doar un exemplu ). In sfarist sper sa traiesc zilele in care acest imperiu va cadea, pentru ca oricat de optimisti am fi istoria ne invata ca orice civilizatie are un apogeu urmat de o panta descendenta. Drum bun pe ultimul drum!
    8 2
  • V6 3.4l 180cp
    Eu am o honda de 2L,180cp.Motorul asta american de care zici tu,este mic si nici nu exista.Ce zice de V12 de la mercedes ,audi si bmw?Astea sunt mici,nu?Sunt tot exemple si astea.
    Si,o mai spun din nou:bizonul are "balls",dar boul nu are.
    Toyota revine!
    2 6
  • anti-prostie
    @Lache
    e vba de ce-si cumpara marea masa a oamenilor, nu de marci premium. Eu am inteles ideea lui... raportul cilindree/ putere dezvoltata este net in favoarea japonezilor si a europenilor
    4 0
  • george
    URMARITI PIXELUL ALBASTRU DE DECUPAJ
    @Tufis George

    Si daca americanu` mancator de hamburger si bautor de Coca Cola renunta la Toyota dar nu revine la masina autohtona (din aceleasi motive pentru care a renuntat deja la ele) si se reorienteaza catre masini germane sau coreene?
    3 0
  • Tufis George
    @george
    "Si daca americanu` mancator de hamburger si bautor de Coca Cola renunta la Toyota dar nu revine la masina autohtona (din aceleasi motive pentru care a renuntat deja la ele) si se reorienteaza catre masini germane sau coreene?"

    Atunci jos palaria, insa ma indoiesc. Sa nu ma ineleaga cineva gresit eu iubesc masinile americane din era de glorie. Insa din anii 80 incoace profitul a dictat dezvoltarea masinilor si asta se vede. Nu este posibil sa vinzi in 2010 masini cu pretentii care au suspensii pe foi, 2 supape pe cilindru si injectie indirecta. Problema lor e ca mai totul este un ambalaj frumos care acopera ceva destul de invechit si prost. Vezi marele Obama care nu este decat un "alt" G.W. Bush vopsit diferit.
    0 0
  • george
    SITUATIA SE SCHIMBA SI IN AMERICA
    @ Tufis George

    Cu riscul de a ma umple din nou de laturi, majoritatea americanilor sunt extrem de superficiali (ca sa nu folosesc termeni mai duri). Sunt de acord cu ceea ce ai spus: tehnologia auto americana e o gluma reusita (lucruri afirmate si de mine cu alte ocazii) iar realegerea lui GW Bush e o dovada cat se poate de clara ca unii oameni (din pacate extrem de multi) pot fi prostiti incredibil de usor (si in mod repetat).

    Singurul motiv pentru care americanii erau indragostiti de masinile americane (atentie, nu "modelele americane") este PRETUL. La fiabilitate au stat destul de prost motiv pentru care multi americani s-au reorientat spre alti constructori cu mult inainte sa apara criza combustibilului si criza financiara. Honda si Toyota au intrat de mult cu bocancii in sufrageria lu` GM, Ford si Chrysler cu modele precum Tundra, Sequoia si Ridgeline. Problema lor era pretul. Cei Trei, primind subventii nesimtite de la guvern, isi permiteau sa produca in pierdere. Ceilalti nu. Acum, cu reorganizarea celor Trei si cu noile miscari din piata, modelele outsiderilor vor avea mai mare cautare. Volkswagen are de mult uzina in Mexic iar in curand va deschide una si in America. Modelul Amarok a fost lansat recent special pentru piata americana (adica o sa fie ieftin, pe fondul unei eventuale scaderi a calitatii) si va deveni un concurent serios avand in vedere ca e "masina nemteasca" (americanii au un respect deosebit - inca - pentru masinile nemtesti)
    2 0
  • mini you
    "e "masina nemteasca" (americanii au un respect deosebit - inca - pentru masinile nemtesti)"

    Hmm, ma intreb oare, atunci, de ce pe mai toate forumurile americane pe teme auto subiectul VW se incheie invariabil cu o replica de genul "n-am chef sa pierd timpul prin service-uri"? Daca nu ma crezi, cerceteaza.
    Ah, mi se pare ca ai zis de ce:
    "majoritatea americanilor sunt extrem de superficiali (ca sa nu folosesc termeni mai duri)."
    Prin urmare, trag o concluzie de la tine: americani-s atat de prosti ca nu stiu ei ce-i aia masina nemteasca. Si care-s mai rasariti, asa, stiu, dom'ne , sa aprecieze lucru nemtesc.
    Hmm, interesanta logica. Buna de inramat.
    2 2
  • george
    OH MY GOD!
    @ mini you

    Nu te cred fiindca si eu m-am uitat pe diverse forumuri si, pe langa ceea ce am vazut eu pe-acolo, ceea ce povestesti tu e SF curat. Sunt destui care se plang de Volkswagen dar si de Toyota se plang o gramada (fara sa tinem cont de problema presului/pedalei)…Numai acu` vreun an Toyota a facut un recall la vreo 500.000 de Sequoia pentru a ca exista riscul sa-I sara pivotu` din bascula…In nici un caz nu poate fi vorba ca “subiectul VW se incheie INVARIABIL cu…” Asta e de-a dreptul jenanta…Mai spune omul diverse chestii dar mai bea si nitica apa rece…

    In alta ordine de idei, nu vad care e contradictia in legatura cu masinile germane. Si la noi, si la ei sunt foarte multi oameni ferm convinsi ca cele mai bune masini de pe lumea asta sunt cele nemtesti/Volkswagen/BMW/Audi/etc fara sa cunoasca domeniul catusi de putin…Nu spun ca e sau nu e asa ci doar ca multi vorbesc fara sa se priceapa…

    BTW, eu sunt fan VW dar am spus despre un anumit model VW ca nu este bun (cel putin nu pentru Romania)…
    2 2
  • george n.
    Probleme care au dus la o rechemare a avut absolut orice companie serioasa insa asta nu spune nimic despre fiabilitatea unor modele dar pe mine m-a convins experienta alaturi de o Toyota care pana la 270.000 mii km nu a avut nici o defactiune; nici macar o bucsa schimbata si care e fabricata in Turcia
    2 0
  • USA
    Oare cand se va intampla in USA? Sa vedem ca predomina masinile germane sau japoneze.Cate se vor mai intampla pe meleagurile mioritice,unde nimeni nu este superficial.Totusi,noroc cu constitutia,ca altfel l-am fi avut iar pe Iliescu in fruntea noastra.Iar avem noroc.La noi ,coca cola si mancatorii de hamburgeri nu exista.Copii obezi la noi?Nu,doar la amerloci.Va trece mult timp pana cand americanii vor renunta la cazanele lor,mai ales ca au cam invatat cate ceva din situatia actula.
    1 1
  • E MULTA VRAJEALA,TOTUL ESTE DPDV ECONOMIC,PTR.CA TOYOTA I-A SUFOCAT IN STATE,FIINDCA FACE MASINI F.FIABILE ,CATE FIRME NU SI-AU MAI RECHEMAT MASINILE LA SERVICE,E O MASURA SALUTARAM CU TOATE CA NU AM VAZUT NICI UN ACCIDENT PROVOCAT DE TOYOTA.NU CRED CA BRANDUL O SA PIARDA DIN INCREDERE;ORICUM CINE ARE O MASINA TOYOTA ARE TOATA INCREDEREA IN EA.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru