Viitorul Dodge Viper va fi lansat în vara lui 2012 şi va fi mai accesibil

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.12.2010
Dodge Viper va deveni mai sigur şi mai uşor de controlat odată cu debutul noii generaţii. Şeful Dodge a anunţat că modelul nu va fi bazat pe nimic altceva şi nu va avea un motor împrumutat.

Ralph Gilles, noul şef al mărcii Dodge, a făcut o serie de declaraţii în care a clarificat viitorul lui Dodge Viper. Astfel, modelul va fi schimbat complet, dar nu va fi bazat pe nimic altceva din concernul Fiat-Chrysler. Aşadar, zvonurile privind un Dodge Viper bazat pe Alfa Romeo 8C sau alt model din curtea Alfa Romeo au fost infirmate instant. Deşi a recunoscut că există câteva asemănări între Viper şi Alfa Romeo 8C, şeful mărcii Dodge a subliniat faptul că modelul american are o conformaţie unică, fiind printre puţinele modele de azi care au o capotă atât de lungă şi o cabină amplasată în spate.

Motorul viitorului Viper nu va proveni de la Ferrari, dar nu este clar dacă va fi o creaţie nouă sau o versiune modificată a actualului propulsor. În schimb, cei de la Fiat vor umbla la dinamica lui Viper. Modelul va primi un sistem de control al stabilităţii, element inexistent pe generaţia actuală. Fanii Viper apreciau acest element, deoarece le permitea să se diferenţieze de şoferii celorlalte modele sport, care nu erau capabili să controleze modelul în situaţii limită fără niciun ajutor electronic.

Prima generaţie a lui Viper nu avea nici măcar ABS.

Sistemul de control al stabilităţii a fost adăugat din două motive. Pe de o parte, reglementările din Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană vor face ESP-ul obligatoriu pentru toate automobilele noi. Pe de altă parte, cei de la Dodge vor să facă modelul Viper mai accesibil şi pentru cei care nu erau capabili să ţină în frâu actuala generaţie a modelului. În schimb, unii fani se tem că modelul va fi prea cuminte, dar Gilles îi asigură că este un fan Viper şi apreciază competiţiile, deci nu va rezulta o versiune îmblânzită excesiv a acestui model.

Via | Motortrend

Comentarii (2)

  • tomita
    ar fi pacat sa distruga viperul cu elemente imprumutate din alte parti. sa doneze el motorul la altii e ok.
    viperul a reprezentat chintesenta imaginii muscle moderne. motor v10 8000cmc. asta nu inseamna neaparat cel mai performant. ci, cel mai muschiulos, brutal, monstruos model de pe piata.
    alfa romeo e altceva, sa nu isi bage nasul in "muscle" american.
    sa ii modernizeze actualul propulsor si eventual supercharged >:)
    6 6
  • muschiulos?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru