Viitorul Hyundai Tucson va fi denumit ix35

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.02.2009
Hyundai a ales numele urmasului SUV-ului compact Tucson. Aceasta se inscrie in linia recenta a numelor modelelor coreene.

Tucson, cunoscutul SUV compact al celor de la Hyundai, isi va pierde denumirea actuala, urmatoarea generatie a sa urmand sa fie denumita ix35. Aceasta urmeaza sa fie pregatita de concepul HED-6, pe care constructorul coreean il pregateste de lansare la Salonul Auto de la Geneva.

Viiorul Hyundai ix35 se va bate pe acelasi segment de piata cu VW Tiguan, Toyota RAV4 si Nissan Qashqai, urmand ca atuul sau major sa fie pretul, dublat de aceasta data de un design agresiv ridicat la nivelul cerintelor anului 2010.

Pe noul model va dispune, foarte probabil, si un propulsor inedit, insa extrem de promitator ca performante si consum: 1.6 DGI turbo de 175 CP, pe care Hyundai il va prezenta oficial chiar la Geneva.

Denumirea alfanumerica a lui urmasului lui Tucson nu este o premiera absoluta in linia de SUV-uri ale celor de la Hyundai, primul exponent al noii linii onomastice fiind ix55, inlocuitorul vechiului Terracan.

via | Autoblog.it

Comentarii (6)

  • Abia acum?
    Veche stirea Mestere. De vreo 5 zile a facut inconjurul lumii. Ehehe sursele voastre...........
    0 0
  • Nicoleta
    hyundai
    CAND VA APAREA IN ROMANIA NOUL TUCSON???
    E CRIMINAL!
    0 0
  • sergiu
    oare?
    gdi sa fie oare motor diesel? sau inseamna gasoline direct injection? adica benzina...ma intreb si eu doar :)
    0 0
  • mircea
    @all
    @bixi: Nu c-ai merita, dar fie, pen'ca e una dintre putinele dati cand tonul tau e civilizat: http://www.automarket.ro/stiri/conceptul-suv-hed-6-principala-premiera-hyundai-la-geneva-18304.html.

    Bine, era primul link din "STIRI SIMILARE", dar probabil n-ai vazut pentru ca te grabeai sa comentezi. Cam la fel cum un caine fara creier se repede la mancare cand ii e asezata in fata.

    @sergiu: You are right. Impins din spate de sesizarea ta, am cautat prin toate publicatiile online ale Europei. Cam jumatate au scris ca e diesel, cealalta jumatate ca e pe benzina. Interesant e ca in comunicatul oficial scrie ceva de genul asta:

    "powered by a 175hp, 1.6-litre GDi turbocharged engine", fara a specifica punctual despre ce e vorba.

    Am lamurit-o ceva mai spre finalul comunicatului:

    "this technology applied to Hyundai's 1.6-litre petrol engine reduces fuel consumption".

    Multumim, apreciem.
    0 0
  • robert
    ix35 vs x3
    asa cum ix 55-veracruz concureaza cu x5,q7 si are pret de x3,q5 ,asa ix35 va avea probabil pret de tiguan,forester si va concura cu x3 ,q 5, bravo celor de la hyundai . doar " respect".
    0 0
  • ix35
    Astept cu nerabdare sa vad noul model si sper sa fiu surprins in mod placut.Cine stie ,poate ca pretul o sa fie rezonabil .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru