Viitorul lowcost de la Fiat se va numi Seicento

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.09.2010
Fiat va readuce pe piaţă modelul Seicento, iar acesta va deveni noul entry-level în gama constructorului din Torino. Italienii au decis să renunţe la modelul Topolino din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa auto din Europa.

Potrivit unor surse din cadrul Fiat, viitorul model lowcost al mărcii italiene se va numi Seicento. Noul Seicento va avea dimensiuni similare cu cele ale lui Toyota iQ, deci ne putem aştepta la încă un model cu patru locuri mai scurt de trei metri, în timp ce gama de motorizări va include şi noul propulsor TwinAir cu doi cilindri. Există şanse ca noul model să nu fie la fel de îndrăzneţ ca Toyota iQ în ceea ce priveşte spaţiul şi să ofere doar două locuri.

Odată cu renaşterea lui Seicento vine şi o veste negativă despre Topolino. Italienii au amânat lansarea acestui model pe termen nedefinit din cauza faptului că nu este potrivit pentru piaţă în acest moment, spune sursa din cadrul mărcii. Există posibilitatea ca modelul Topolino să debuteze mai târziu pe piaţă, atunci când italienii vor considera că situaţia economică mondială a trecut şi că publicul este din nou gata să primească un supermini cu braţele deschise.

Versiunea entry-level a lui Seicento va fi mai mică decât Panda şi va fi mai ieftină decât acesta.

Cel mai ieftin Fiat Panda, echipat cu motorul 1.1 de 54 CP, are un preţ de pornire de 8.571 euro cu toate taxele incluse. Versiunea de top a lui Panda, echipată cu un motor Multijet de 1.3 litri, costă 11.104 euro cu toate taxele incluse şi dezvoltă 70 CP şi 145 Nm.

Via | Autocar 

Comentarii (2)

  • Octavian
    motorul de 1.3 multijet dezvolta in cea mai slaba varianta doar 70. Noile modele dezvolta 89 sau 105cp
    4 3
  • masina din imagine a fost una din cele mai urate masini ( alaturi de fiat multipla )
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru