Viitorul Mitsubishi Colt va fi similar pe toate pieţele mondiale

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.03.2011
Noua generaţie a modelului Mitsubishi COlt va fi un model global. Hatchback-ul va fi aproape identic pe toate continentele, diferenţe minore urmând să existe doar la nivelul emisiilor de CO2.

Salonul Auto de la Geneva a adus fanilor Mitsubishi un concept botezat Global Small, care anticipează viitoarea generaţie a modelului Colt. Spre deosebire de actualul model, urmaşul va fi un hatchback cu caracteristici globale, gata spre a fi vândut pe toate pieţele pe care activează constructorul japonez.

Noua generaţie va fi asamblată în uzina Mitsubishi din Thailanda şi va avea toate trăsăturile unui model global, japonezii urmând să traseze foarte puţine diferenţe între versiunile destinate unor continente diferite.

Principalele modificări vor fi operate la nivelul gamei de motorizări, pentru a putea adapta modelul diferitelor legi privind poluarea. De asemenea, Mitsubishi va oferi culori şi tapiţerii diferite, în funcţie de piaţa pe care va fi vândut modelul.

Viitorul Colt, dezvoltat pe platforma e-Compact, va avea şi rolul de a reduce media emisiilor de CO2 ale gamei Mitsubishi. Până în 2020, constructorul japonez vrea să reducă la jumătate valoarea mediei sale de emisii.

Pentru a putea atinge această ţintă, Mitsubishi va folosi două motoare noi, de 1.0 şi 1.2 litri pe benzină, echipate cu tehnologie start-stop şi de regenerare a energiei de frânare.

Cel mai probabil, după experienţa i-MiEV, Mitsubishi va încerca să ofere viitorul Colt şi împreună cu un tren de propulsie complet electric.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru