Viitorul Mitsubishi Lancer EVO ar putea avea un tren de propulsie hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.10.2009
Mitsubishi a prezentat un concept hibrid care utilizeaza acelasi sistem de tractiune integrala cu Lancer EVO X. Sistemul hibrid de pe PX MiEV Concept ar putea fi implementat si pe viitorul Lancer EVO XI.

Mitsubishi ar putea introduce tehnologie hibrida pe cea de-a 11-a generatie a lui Lancer EVO. Modelul ar putea prelua o versiune modificata a lui PX MiEV Concept, care utiliza un sistem de tractiune integrala Super All Wheel Control si are un sistem de propulsie hibrid. Conceptul prezentat la Salonul Auto de la Tokyo va avea un motor MIVEC cu patru cilindri si doua motoare electrice.

Motorul MIVEC pe benzina poate fi utilizat atat pentru propulsia rotilor fata, cat si pe post de generator, pe cand cele doua motoare electrice angreneaza puntea spate permanent. Sistemul S-AWC alterneaza modul de functionare in functie de stilul de conducere si de puterea ramasa in acumulatorii Litiu-Ion ai sistemului hibrid. Astfel, trenul de rulare al conceptului PX MiEV imbina trasaturile lui Mitsubishi I-MiEV cu cele ale lui Mitsubishi Lancer EVO X.

Sistemul hibrid de la Mitsubishi ar putea fi implementat atat pe gama Lancer EVO, cat si in gama Outlander. Acest lucru este posibil deoarece acest sistem de propulsie este creat in jurul sistemului de tractiune integrala S-AWC, element implementat cu succes pe ambele modele de mai sus.

Utilizarea tehnologiei deja existente in gama Mitsubishi va usura implementarea acesteia pe un viitor model de serie.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru