Viitorul model compact Infiniti va avea motor Mercedes

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.02.2011
Sub capota modelului compact pe care Infiniti se pregăteşte să îl dezvăluiască la Geneva 2011, japonezii au instalat un motor 1.8 CGI, împrumutat de la Mercedes.

Parteneriatul încheiat între Mercedes şi alianţa Renault-Nissan ar putea să îşi arate roadele chiar mai devreme decât ne aşteptam. Salonul Auto de la Geneva, programat să îşi deschidă porţile luna viitoare, va marca debutul unui model capabil să înglobeze eficienţa Mercedes şi designul Infiniti.

Este vorba despre modelul compact pe care îl pregăteşte divizia de lux a celor de la Nissan, un hatchback cu trei uşi, care ar putea adopta sub capotă, în premieră mondială, un propulsor Mercedes. Coupe-ul, de dimensiunile unui Mercedes CLC, dar inspirat în totalitate de conceptul Infiniti Essence, va fi dezvoltat pe o platformă cu tracţiune faţă de generaţie nouă, pe baza căreia va lua naştere viitorul Renault Megane.

În încercarea sa de a găsi un motor de mici dimensiuni, dar în acelaşi timp eficient şi performant, Infiniti s-a văzut nevoit să apeleze la Mercedes. Partenerul din Stuttgart a ajuns astfel să livreze niponilor o unitate de patru cilindri, 1.8 CGI, capabil să dezvolte 204 cai putere, dar să respecte şi normele de poluare cu emisii de numai 178 g/km.

Parteneriatul dintre Mercedes şi alianţa franco-japoneză va aduce în curtea celor de la Infiniti şi platforma lui S-Klasse.

Subsidiarul de lux va putea oferi astfel pe piaţă o limuzină de segment F, poziţionată deasupra actualului M şi pusă în mişcare de un ansamblu hibrid, compus dintr-un motor V6 Nissan şi unul electric.

De cealaltă parte, Mercedes va beneficia de sistemele electrice Renault, precum şi de infrastructura globală. Nemţii vor beneficia şi de motorizări diesel şi benzină de capacitate mică, destinate viitoarelor modele Smart, A-Klasse şi chiar B-Klasse.

via | autocar

Comentarii (4)

  • o sa dea motorul inapoi?
    ÎMPRUMUTÁ, împrumút, vb. I. Tranz. și refl.1. A da cuiva sau a lua de la cineva un bun care urmează să fie restituit. 2. A adopta cuvinte, obiceiuri etc.; p. ext. a imita. – Lat. *impromutare sau din împrumut.
    4 1
  • Rusinos pentru Nissan.
    0 11
  • @alex
    rusinos zici? chiar deloc.
    12 0
  • tomita
    deci pe firul logicii.
    dacia este un mini-mercedes :))
    dacia e frate cu reno, care e frate cu nissan.
    deci dacia e var cu nissan
    nissan e frate cu infiniti, mai bogat, de oras-asa.
    deci dacia e varul f f f sarac al lui infiniti
    nissan si infiniti s-au inverit cu mercedes
    deci dacia este un var fooooarte indepartat de mercedes.
    deci dacia e un mercedes de romania, dupa cum zicea ala de la FMI.
    daca va permiteti dacia nu va cumparati mercedes. dar dacia e mercedes de romania :))
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru