Volkswagen a atras atentia a trei potentiali investitori

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.07.2009
Compania germana Volkswagen a atras atentia a trei potentiali investitori straini, care sunt interesati de achizitia unui pachet majoritar de actiuni in cadrul acestui consortiu.

Publicatia germana Focus a relevat faptul ca o serie de investitori sunt interesati de achizitia companiei Volkswagen. Lupta permanenta dintre Wendelin Wiedeking si Ferdinand Piech a atras atentia intregii lumi, indeosebi a unor investitori straini, care si-au manifestat interesul pentru achizitia companiei din Wolfsburg. Germanii relateaza existenta a trei potentiali investitori – un fond rusesc, Seicul din Qatar si un fond din China.

Oricare dintre cei trei investitori are doua posibilitati de a controla compania Volkswagen. Mai exact, acestia pot sa investeasca in Porsche, care detine 51% din Volkswagen, sau poate ajuta compania Porsche sa preia complet Volkswagen si sa profite ulterior de ajutorul oferit. Indiferent de varianta aleasa, unul din cei trei potentiali investitori va putea cumpara actiuni Volkswagen la un pret mai redus fata de nivelul pietei gratie faptului ca Porsche detine pachetul majoritar de actiuni al companiei din Wolfsburg.

Via | TheTruthAboutCars

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru