Volkswagen Beetle R se îndreaptă spre producţie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Versiunea de 265 CP a lui Volkswagen Beetle a fost confirmată pentru producţie de surse din cadrul constructorului german. Confirmarea oficială se lasă aşteptată.

Surse din cadrul Volkswagen anunţă că Beetle R este "ca şi aprobat" pentru producţie. Versiunea concept a acestui model a fost prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt şi va fi expusă şi la Salonul Auto de la Los Angeles. Modelul prezintă un kit estetic agresiv, un motor turbo de 265 CP, scaune sport şi un sistem de frânare mai performant. Grupul motopropulsor este preluat de la fraţii mai mari, Golf R şi Scirocco R, promiţând performanţe deosebite.

Conceptul Beetle R expus la standul germanilor de la Frankfurt 2011 a fost vopsit în culoarea Serious Grey şi a primit jante "Talladega" din aluminiu cu diametrul de 20 de inch. Sub capota conceptului este instalat propulsorul supraalimentat de 2.0 TSI, cuplat la o cutie DSG cu şase rapoarte. Puterea motorului nu a fost confirmată oficial, dar aceasta ar putea fi la acelaşi nivel cu Golf R şi Scirocco R – 265 CP. Unitatea dezvoltă 350 Nm la 2.500 rpm şi necesită 5.8 secunde pentru a propulsa un Scirocco R cu DSG de la 0 la 100 km/h.

Consumul mixt este declarat la 8.0 litri la sută pentru Scirocco R.

La capitolul design, spoilerul faţă a fost apropiat de sol şi totodată a primit trei grile de aerisire. Cea de pe mijlocul maşinii alimentează motorul cu aer curat, iar celelalte două, de pe lateralele barei de protecţie, sunt folosite pentru răcirea frânelor. De asemenea, există prize de aer şi pe capotă pentru a înlătura excesul de căldură degajat de motor. În partea din spate, Beetle R Concept se remarcă prin cele două ţevi de eşapament cromate.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • ce e hidosenia asta??? sunt pur si simplu scarbit!
    18 14
  • gogaie
    hidosenie? cum poti frate sa zici asta... ce taran, ca ma cac in gusturile tale.. asa mai pe romaneste.. :))
    12 17
  • cineva
    cum poti face pe cineva "taran" cand vorbesti in halul asta? atunci tu ce esti?
    14 7
  • e frumos dar nu prea..:)))
    arata anost pt o masina sport insa la ei ce mai conteaza..sa aiba priza la baietii cu tedeiuri....mult succes!
    10 5
  • clar
    ai un logan dar esti scarbit....de ce mai comentezi.
    1 2
  • Devorattor
    Mi-a atras atentia un design naspa rau...
    Oribila! Un design pur si simplu GRETOS! Chiar daca e inspirata dupa vechea broscuta, tot naspa arata. In general, VW mai trebuie sa se zbata mult la capitolul design...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru