Volkswagen Eos Bluemotion, primul benzinar ecologic al familiei

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.01.2010
Volkswagen a largit gama BlueMotion cu o versiune pe benzina a modelului Eos. Unitatea de 1.4 litri si 120 de cai putere ofera un consum combinat de numai 5.1 litri/100 km.

Volkswagen isi extinde din nou gama Bluemotion, insa de aceasta data nu mai este vorba despre un model in versiune diesel. In premiera, VW introduce in gama sa ecologica o versiune pe benzina instalata pe decapotabila Eos, capabila sa impresioneze prin consumul scazut si prin emisiile reduse de CO2.

Ca si in cazul versiunilor diesel, Eos Bluemotion pe benzina vine cu o serie de modificari care reusesc sa imprime un caracter economic propulsorului 1.4 litri TSI de 120 de cai putere. Desi nemtii au renuntat la modificarile aerodinamice, Eos se bucura in premiera de sistem de regenerare a fortei de franare, de sistem start-stop, de sistem hill-hold si de un indicator pentru schimbarea treptei de viteza.

Tot ansamblul de modificari duce la o scadere a valorii emisiilor de la 152 g/km la 144 g/km. Si consumul se reduce, in ciclu combinat, computerul de bord urmand sa indice doar 5.1 litri/100 km. Performantele raman si ele in limite decente: acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 10.9 secunde iar viteza maxima se opreste la 194 de km/h.

via | Autocar

Comentarii (1)

  • aiurea
    am si eu o putoare de golf din 95 si sunt multumit la banii mei e ok.dar modelu asta nu mi-a placut deloc , niciodata .da, scirocco e superrrrrrrrrrr dar asta e ...nu-i fain...nu stiu , n-are nimic ....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru