Volkswagen Jetta Hybrid vine la Salonul de la Detroit

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.12.2011
Volkswagen va expune în cadrul celui mai mare salon auto american o versiune hibridă a modelului Jetta. Alături de aceasta se va afla şi un concept electric misterios

Volkswagen va începe anul viitor în forţă, cu două premiere anunţate pentru Salonul Auto de la Detroit. Prima dintre ele este o versiune hibrid a deja cunoscutului Jetta, menită să ajungă pe piaţă în toamna lui 2012. Declinarea ecologică a sedanului german va fi vedeta standului deschis în Cobo Hall din Detroit.

Sub capota sa se va afla un motor pe benzină, de 1.4 litri TSI, ajutat de o unitate electrică, ţinută în viaţă de un set de baterii litiu-ion. Volkswagen nu a publicat momentan performanţele derivatului hibrid, însă ne putem aştepta la un consum mai mic şi o autonomie mai mare decât a referinţei segmentului, berlina japoneză Toyota Prius. Raportat la rivalul nipon, Jetta va avea şi un preţ ceva mai redus, pentru a convinge publicul de peste Ocean.

Alături de Jetta Hybrid, germanii vor aduce la Detroit şi un concept misterios, cu propulsie electrică. Prototipul va fi un simplu exerciţiu, născut dintr-un proiect ambiţios, de sine stătător, care nu a vizat metamorfozarea unui model deja existent în gamă.

Conceptul este aşadar o creaţie complet nouă, destinată a oferi şi noi direcţii pentru designul pe care Volkswagen îl va adopta în anii următori. 

via | autoblog

Comentarii (8)

  • :)
    cam tarziu s-au gandit sa scoata un hibryd....oricum cei de la wv exceleaza in altele nu in masini hibryde...trendul e ridicat de alti grei in segmentul asta!!
    11 11
  • Lexmark
    Si...de ce va-ti astepta
    la un consum mai mic si o autonomie mai mare fata de Prius,au cumva experienta si know-how-ul celor de la Toyota care vand in masa pe piata hibrizi inca de 14 ani?
    Parca pana mai ieri vroiau sa le dea Suzuki cunostintele lor despre hibrizi iar acum,peste noapte "va asteptati" voi sa depaseasca in eficienta c m mare constructor auto din lume ca asa vreti voi,nu?...
    Sa ia cate un motor de stergator parbriz si sa-l numeasca hibrid toti stiu si pot insa sa faci o masina eficienta in adevaratul sens al cuvantului...mai greu (vezi ultima decizie BMW de a lua de la Toyota tehnologia hibrida)
    10 11
  • Anonim
    Pentru cei doi comentatori de mai sus: nu ar fi mai bine sa asteptam lansarea si datele oficiale decat sa vorbim ca sa ne aflam in treaba? Ca la masini, politica si sport ne pricepem toti. Ura impotriva VAG-ului umbreste orice urma de ratiune pe forumul asta.
    14 10
  • xenon
    cand baga frate astia faruri cu xenon pe jetta?? am un prieten care e una si e disperat
    1 9
  • xenon
    cand baga frate astia faruri cu xenon pe jetta?? am un prieten care are una si e disperat sa.si puna...
    0 10
  • zarnesteanu
    @Legsmarcccc
    Pana una-alta, zuzuchi vroia hibride de la VW si nu invers. Sper pentru tine ca nu esti la fel de ametit si cand iti cumperi o masina. Succesuri !!
    6 6
  • Lexmark
    @zamesteanu
    O spui cu atata convingere incat uni te mai si cred...

    http://www.automarket.ro/stiri/suzuki-va-avea-motoare-diesel-de-la-vw-27691.html

    Numai ca stirile anterioare te cam contrazic!
    5 6
  • zarnesteanu
    @legsmarg
    Ori esti nu intelegi ce citesti, ori esti tipul clasic de fan de masina japoneza. Cam tot acelasi lucru. Suntem in postul Craciunului si o sa fiu dragut. N-o sa ma iau de tine cum ar trebui ...

    In link-ul pe care il postezi, bosorogul de la zuzuchi spune clar ca:

    "Alianta dintre Suzuki si Volkswagen este foarte stransa. Vom efectua cercetari comune in toate domeniile, inclusiv in cel al masinilor hibride, diesel si electrice sau vom incerca sa invatam de la ei".

    Unde ti se pare tie ca VW vrea hibride de la zuzuchi in textul asta? Ca sa te lamuresti totusi si mai bine, tot Automarket.ro iti spune negru pe alb:

    http://www.automarket.ro/stiri/suzuki-vrea-sa-si-recupereze-actiunile-detinute-de-volkswagen-41825.html

    Hai pa! Roaga-te sa nu vada prea multi postarea asta sa te faci de cacao pe scara larga.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru