Volkswagen: "Noul Beetle va avea un design revoluţionar"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.08.2010
Volkswagen Beetle va debuta la începutul anului viitor cu un design revoluţionar şi o serie de motorizări diesel şi benzină regăsite în gama actuală a grupului.

Esential

210 cai putere ca dezvolta cea mai puternică versiune a lui Beetle.

Odată cu apropierea noului Salon de la Detroit, în presa de specialitate apar noi informaţii privind noua generaţie a modelului Volkswagen Beetle, programat să debuteze în cadrul celui mai important eveniment auto al începutului de an.

Potrivit unor declaraţii noi, nemţii se pregătesc să expună publicului un design revoluţionar şi nu doar o serie de revizuiri discrete, cum face Mini. Volkswagen promite un Beetle mult mai îndrăzneţ în materie de aspect exterior, un Beetle care va atrage publicul de orice vârstă.

Noul Beetle va fi asamblat la uzina mexicană Puebla, aparţinând VW, acolo unde în prezent se produce şi proaspătul Jetta. Cele două modele vor împărţi aceeaşi configuraţie a sistemului de rulare şi o serie de alte componente ţinute secrete de VW.

În aceste condiţii, am putea asista la un Beetle cu şasiu modificat, cu ecartament şi ampatament mult mai mari, ingredientele ideale pentru o ţinută de drum vizibil îmbunătăţită. Suspensia faţă va fi de tip McPhearson, în timp ce puntea faţă va primi o bară de torsiune.

Cu toate acestea, versunea de top va beneficia de caracteristicile unei suspensii multi-link pe spate, pentru a îmbunătăţi comportamentul modelului propulsat de unitatea pe benzină de 2.0 litri şi 210 cai putere.

Gama de motorizări va include, pe lângă versiunea de top, şi două unităţi de 1.2 şi 1.4 litri, capabile să ofere 105 respectiv 160 de cai putere. Nici dieselurile nu vor lipsi, Europa urmând să primească deja cunoscutele motoare de 1.6 şi 2.0 litri, de 105 respectiv 140 de cai putere. Publicul din Statele Unite va primi în plus, un propulsor cu cinci cilindri, de 2.5 litri şi 170 de cai putere.

Nici o versiune hibrid nu este exclusă, trenul de propulsie urmând să fie similar cu cel regăsit pe conceptul Jetta CC, prezentat la Detroit: un motor pe benzină de 1.4 litri şi 140 de cai, asistat de unul electric, de 27 de cai.

Noua generaţie Volkswagen Beetle îşi va face debutul european în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de anul viitor, primele livrări urmând să demareze cel mai probabil în luna mai.

La un an după, Volkswagen va prezenta şi varianta decapotabilă a modelului.

via | autocar

Comentarii (4)

  • mini lasa din din prima impresia ca e urmasul vechiului model!
    beetle pare altceva, nu se ridica l nivelul asteptarilor, pare fortat...
    5 4
  • @dany
    E doar parerea ta. Adevaraul e ca daca pui un Kafer langa un New Beetle nu "observi" vreo asemanare.
    3 5
  • tot un hoit!
    5 2
  • V8 turbo
    un model care a facut istorie.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru