Volkswagen pregateste un rival low-cost pentru Logan

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.04.2008
Volkswagen a anuntat ca va produce in 2009, la uzina sa din Rusia, un concurent pentru Dacia Logan si Hyundai Accent.

Esential

10.000 de euro este pretul maxim al modelului low cost pe care Volkswagen il pregateste.
66.000 de unitati VW si Skoda va produce in acest an uzina Kaluga din Rusia.

Volkswagen va produce la uzina Kaluga din Rusia, de la sfarsitul anului 2009, un automobil ieftin, derivat din modelul de clasa mica Polo. Acesta ar urma sa concureze modele consacrate ca Logan, Hyundai Accent si Lada Kalina.

Afirmatia ii apartine chiar lui Ulrich Hackenberg, membru al Consiliului de Administratie al VW pe probleme de dezvoltare. "O noua masina «de buget», bazata pe modelul Volkswagen Polo va fi produsa in uzina Kaluga, la sfarsitul anului 2009", a spus Hackenberg.

Automobilul va concura cu modele low-cost al caror pret mediu este de 7.200 euro, 8100 de euro, respectiv 6500 de euro. Potrivit informatiilor din presa rusa, jumatate dintre masinile produse la Kaluga, adica 75.000 de unitati, vor costa mai putin de 10.000 de euro. Analistii sunt de parere insa ca acest pret va acoperi doar variantele in echiparea de baza, fara prea multe optiuni.

Productia Volkswagen Group la fabrica de la Kaluga, Rusia, a inceput la sfarsitul lunii noiembrie 2007. La uzina vor fi asamblate in acest an 66.000 de unitati Volkswagen si Skoda.

O a doua linie de productie va fi deschisa anul viitor, crescand astfel capacitatea unitatii la 150.000 de masini. De asemenea, vor fi adaugate un atelier de caroserie si unul de vopsitorie.

via | Mediafax

Comentarii (33)

  • cozappz
    VW FOX?
    Sper ca nu e "noul" Fox! Ca numai FOX e bazat pe polo. Oricum, nemtii nu stiu sa scoata modele ieftine. Ei le scot doar proaste LOL.
    0 0
  • ALX CT
    Nu sunt proastemkr incearca sa te plimbi cu una si sa observi cum se comporta o masina nemteasca,dar 6500 euro LOW-COST?sau maxim 10.000 EURO low-cost>? parca low-cost cu 10.000 euro nu prea se aseamana? voi ce ziceti?
    0 0
  • logan
    si loganu in germania costa tot 10000 de euro
    0 0
  • pt cozappz
    cati ani ani cozapps???? stii ce e aia i masina sau te pricepi doar la machetutze???? ai scapat jucaria din mana si din greseala ai gasit tastatura la PC? daca nemtii fac masini proaste atunci nu stiu ine mai face masini bune. SINCEEERRR si cred ca multi sunt deacord cu mine. Ce zici iti plac BMW-urile??? eu cred ca da, ei afla ca BMW e un brand creat de nemti, AUDI iti place??? idem, VW e clar ca nu iti place, dar oare cum ai arata intr-un Phaeton??? eeeee nu cred ca ti-ar place deloc ca e masina proasta, la fel si TIGUAN.... ma enervezi , mai documenteaza-te
    0 0
  • ploiesteanu
    pt Vlad
    prietene, nu am nimic impotriva masinilor nemtesti, dar anul trecut am vazut la ProTV topul celor mai fiabile masini din lume. Ei bine, cea mai sus clasata europeana a fost Mercedes pe locul 8....cea de-a doua clasata europeana a fost Audi pe locul 13. Cat despre BMW, cu parere de rau a fost pe locul 21, sub Ford si Renault, care se aflau pe 17 respectiv 18. In acel top, pana la pozitia 12, cu exceptia Mercedes (8), cele mai fiabile masini din lume au fost japoneze si americane. Acum trage tu concluzia care sunt masinile bune. Topul incepea cu Lexus, Infinity, Toyota... etc
    0 0
  • mda.....
    Asa este...masinile japoneze si cele frantzuzesti sunt cele mai fiabile , dar cu costurile de intretzinere ce sa ne facem ??? Nu cred k vreo masina nemtzeasca acceptabila se compara la costurile de intretzinere cu toyota sau renault . Eu cred k mai bine ar fi cumperi o masina nemtzeasca kre intradevar e mai scumpa k cele asiatice sau frantzuzesti decat sa mai dai pouarma pe reparatzii banii cu kre itzi mai luai ink una ;)
    0 0
  • Minciuni
    Este imposibil ca Volkswagen sa faca o asemenea greseala sau daca vor construi autoturisme in tarile din Est pentru tarile din Est nu vor pune stema VW pe caroseria unui Logan. Parerea mea este ca e o mare greseala daca este adevarat.Cautati VW Rabbit care este in procesare si consuma 2,5 l/100km Diesel,cat despre costuri reduse la autoturisme se stie ca aceste autoturisme sunt reduse la toate cele.
    0 0
  • sunshine64sm
    Atentie la neatentie
    La fel ca si reclama pentru detergent, "alegerea cumparatorului istet", asa si masinutele astea cu "cel mai mic pret" este pura reclama marketing-istica. Adica mai pe romaneste TZEAPA. Si inca una mare de tot. De cit Ciomu o taiat ce avea mai bun bietului pacient, acum vad ca apare moda cu masinile castrate, ca sa aibe pret mai mic. Pai domnule draga, ca sa faca o masina sa fie mai ieftina renunta la tot ceea ce mai inseamna masina, ramine numai cu 4 roti, iar frina se face cu picioarele, ca si in serialele cu Flinstone. E simplu. Oare chiar asa de rau o ajuns VW sa nu mai poata produce masinute serioase ?????????
    0 0
  • pt Vlad
    Vlade, cred ca tu ai scapat masinutza de jucarie din mana si ai pus mana pe tastatura. Esti habarnist rau de tot.Masinile japoneze, coreene si frantuzesti sunt mult mai fiabile. Toyota conduce cu autoritate pe primul loc de peste 5 ani.Asa ca sa lasam vrajile baietilor din fata blocului care se lauda ca julesc masini din jermania.
    0 0
  • lol
    de cand cu farsa de 1 aprilie incepeti sa va pierdeti credibilitatea :)) Dar asta e , masina nu are nimic caracteristic VW , ceva care sa strige numele firmei. Eu zic ca e tot o poza scapata aiurea pe web.
    0 0
  • lol 2 :))
    mai bine mai cititi pe aici cu low - cost. http://www.motorauthority.com/cars/volkswagen/vw-planning-new-low-cost-sedan/
    0 0
  • Lool
    Cineva cu cunostinte fotoshop a pus o sigla de "faveu" pe traditionalul si a'nostul LoganCulmea ar fi ca sasalaii sa scoata chiar o masina cu aspect de logan si sa-l si vinda mai ieftim... :P
    0 0
  • Pt. VLAD
    Masini bune? Prietene... de VOLVO ai auzit? Nu am nimic impotriva masinilor nemtesti, insa sincer, tot din tabla de streashina sunt facute! Respecte!
    0 0
  • romanu
    :)
    nemtii fac masini in Rusia... :)) e un pic ilar
    0 0
  • da
    nemţii fac maşini in Rusia ca sa contracareze o maşina franceza facută în România :)). Mulţi nu vor să accepte că Loganul a făcut revoluţie şi, extrem de ciudat, chiar pe pieţele vestice. După "impactul Logan" companii de răsunet (în afară de Tata)au început se se gândească la o maşină de 5 persoane low cost - prima a fost Toyota acum văd că şi Volkswagen.
    0 0
  • da, sunt de acord....am vazut si eu testul JD Powers...intr-adevar in top 10 primele 7erau japoneze (Mazda,Honda,Toyota,Subaru ,Lexus,Mitsubishi si Suzuki....daca nu ma insel), insa sa fim seriosi, nemtii fac masini bune si ergonomice.nu stiu cati aveti experiente cu ele, dar eu pana acum n-am stat intr-o masina nemteasca in care sa zic ca-i interiorul de slaba calitate.cat despre masinile frantuzesti, mie mi se par extraordinar de urate, iar interioare de slaba calitate si prost gandite(neergonomice), cel mai rau mi se pare cazul Renault...cu tot cu stelutele lor NCAP, mi se par niste masini proaste.dar e doar o parere,nu-mi sariti in cap.ah, iar despre masinile americane: sunt bune doar ptr cei carora le plac.in afara de un look mai aparte(care e si chestie de gust) nimic nu au.a se vedea Corvette care are in interior plastic mai prost decat loganul(Top Gear test Corvette pe youtube sa vedeti), iar Hummer sa nu mai vb, care sunt mai lente decat o caruta si consuma cat un camion si as putea continua.sunt curios ce va iesi din proiectul asta VW.o zi buna la toti
    0 0
  • lol
    a trecut 1 aprilie :))
    0 0
  • daniela
    Masini nemtesti
    hai oamenilor... mai lasati voi masinile nemtesti pt cei ce le apreciaza.. cu toate ca si voi daca a-ti avea bani vi-ati lua o nemtoaica si nu o japoneza.. ii adevarat ca dai pe un mercedes nou 60000 de euro , dar frate cand il vinzi dupa 3 ani mai valoreaza inca 45000- si circuli intr-o masina calumea.. nu intr-o japoneza care se descompune la 90000 km.. si va spun din experinta... iar calitatea la materiale nici nu se compara.. singura japoneza mai calumea este Honda .. dar daca nu i-ti permiti sa cumperi un mercedes , BMW, Audi sau VW, cumperi si un mazda sau asa ceva... dar nu poti sa spui ca ii mai buna decat o masina germana numa ca tu circuli o mazada...Si uitati-va si voi la technica putin.. La un Mazda din 2006 trebuie sa susti capota cu carligu.. nici macar niste telescoape nu i-au pus.. si frane aiurea cu technica din 89... poate chiar mai veche.. nu zic sunt destul de bune daca vrei sa ai o masina mai noua sa te dai si tu mare.. dar mai bune decat cele nemtesti nu sunt..
    0 0
  • tot bmw...
    o parere..
    ..Eu cred ca americanii nu pot face concurenta cu europenii la calitate, sant jos rau. Japonezele sant ok,eu personal situez Honda pe primul loc la japoneze.Am adus masini din Franta si imi pare rau s o spun dar sant si ei tot jos.Iar cine spune ca nemteasca e de proasta calitate e subiectiv sau pur si simplu nu i place...Eu am un bmw de doi ani si nu i am facut nimic(masina are 7 ani) si ii contrazic pe cei care spun ca intretinerea e scumpa la nemtesti.Frantuzoaicele si japonezele, italienele sant mai scumpe la intretinere, ca sa nu mai vb de calitate, si vb din experienta nu sa ma aflu in treaba.
    0 0
  • pt ploiesteanu
    ben
    dragule esti esti foarte prost informat.Daca vrei sa sti,branduri ca lexus,infiniti,acura toyota sunt marci JAPONEZE.AMERICANU NU LE FABRICA EI.deci te rog frumos documenteazate nu vb asa ca un habarnist.Americani nu is chiar asa buni producatori de autovehicole.Asa ca i'm soo soryy for u.bbye
    0 0
  • flaviu
    HahHAhA
    nu va mai certati prunci, nemtzii fac mashini...restul incearca si ei...:) sa fie clar pt toata lumea,nu zic,unii stiu,dar sa stie si ceilalti....toyota are lexus'u...care dupa mine ii cea mai buna masina japoneze,cea mai cea,se conduce singura...alea alea, nisan incearca si ei ceva cu infinity, personal n-am fost niciodata cu un infinity,...honda iara cred ca are acura....daca nu le incurc,deci fiecare japonez incearca sa faca ceva premium....sa concureze cu masinile adevarate(merc,bmw,vw group) deci ii ok,concurenta este buna,scade pretul,mareste standardele de calitate etc..si bmw de ex are alpina...IN FINE...legat de subiect, nu stiu ce rost are aceasta masina germana bazata pe,chipurile,polo...cand exista fabia,sau mai bine...octavia, "golful saracului", erau bine si asa...loganul ii bun daca-ti inlocuiesti masina o data la 2-3 ani si n-ai pretentii de la ea decat sa te duca de la A la B....flaviu_slim@yahoo.com
    0 0
  • pt manivela
    bah baiatule tu shtii ce inseamna fiabila???? cauta in dex ce inseamna fiabil mai citeste o data ce ai scris shi impusca-te!! plzz
    0 0
  • fiabilitate
    nu stiu daca citeste cineva asta pana la capat, este pentru "toti cei cu multa experienta cu masinile". toti romanii ovationeaza marcile nemtesti pt fiabilitate (ceea ce era extrem de adevarat acum cativa ani) si mai nou marcile japoneze (dar nu pt ca le au ci pt ca asa au citit). de marcile italiene si franceze nu spun nimic pt ca nu prea m-au impresionat prin calitate (desi am un doblo care se tine bine la 80000km o sg problema avand cu filtrul de particule care se umple prea des daca merg in oras). nu prea inteleg de ce mancati toti kkt cu servisarea: daca este facuta la un service autorizat (pe marca respectiva) este scumpa !!!, nu mai vorbiti din carti (decat daca cumperi piese pe producator de la magazine de piese abia atunci iesi ieftin). servisarea este la fel de scumpa atat pt masini nemtesti, frantuzesti, italiene si japoneze in service-urile agreate !!!! nu stiu cati din cei de aici chiar au sau au avut o masina in garantie si sa fi fost cu ea la un service agreat sa vada preturile, dupa ce am iesit din garantie cu seatul meu platesc la o treime pt o revizie acum. si pt ca tot am inceput cu fiabilitatea: in curand din cauza concurentei si nevoii de a face economii (profit mai mare pt firma) toti utilizeaza componente mai ieftine care sunt si mai slab calitativ (francezii, italienii si mai nou nemtii), si asta o sa ajunga si japonezii la asta.
    0 0
  • Fratilor toata lumea lauda masinile nemtesti nu zic ca sunt rele sunt chiar bune.Dar!!!!! Parca de VOLVO ati uitat din punctul meu de vedere sunt cele mai bune,nu toata lumea isi permite mercedes.si alea japoneze(mici exceptii) si coreene sunt de kkt,iar cele italiene sunt excelent ati auzit si voi de FIAT nus cele mai bune dar de alfa-romeo ati auzit si binenteles nu var place un ferrari asa ca lasati vrajelile cs proaste undei mercedes in F1 nici acum cand au piloti bun nus primii chit ca nici ferrari nui dar acolo o sa termine o sa vedeti.Asa ca respect pt masinile nemtesti dar respectati si alte marci nu numai BMW,mercedes si audi
    0 0
  • BELgoR
    a trecut 1 aprilie Volkswagen nu o sa puna emble pe ul logan never nici nu se compara loganul cu lupo de la Volkswagen
    0 0
  • HAI
    ...sunteti dusi, nu faceti altceva decat sa mintiti oanmenii aiurea... o luati pe urmele OTV-ului, mi-e greata de voi...
    0 0
  • credos
    straniu
    parca e LOGAN! LOGAN are un frate! ce cosmar!
    0 0
  • eu, ala
    unde dreaku vor sa il faca
    acu lucrez la dacia si fac tunning pe motoare K7 ..dar ma platesc astia in fise (asa ca sa zica cineva unde il fac astia ca sa ma car la ei ca poate aia imi dau si bani sa traiesc. ce nu merge bine loganu???? si ce daca nu merge..la bani care ai primesc eu asta puteti considera ca merge ca un mercedes. (dar pana la urma unde il fac ca m-as cara si eu din jegul asta de tara)
    0 0
  • asmaticu
    no way
    nu exista masina perfecta! doar unele tind altele viseaza.
    0 0
  • unicu'
    H O N D A
    Nu va inteleg serios. Toti SPECIALISTII(care au studii si experienta in domeniul auto si nu sunt "specialistii de la coltul blocului" cum sunt cei de aici) dau H O N D A cea mai fiabila masina DIN LUME (adica de pe tot globul pe care traim/locuim) si voi o tot falfaiti cu masinile nemtesti. CHIAR NU INTELEGETI CA totul pleaca de la FIABILITATE (=rezistenta pieselor unui autovehicul in timp+nr de kilometri)si la acest capitol nu s-a inventat masina care sa bata H O N D A ???!!!
    0 0
  • bubutza_79
    pt toti fanii masinilor germane
    A se citi cu atentie ce apare in link. restul e comm de prisos...http://www.gizmag.com/go/5657/
    0 0
  • bravo Vlad, punctul pe i
    0 0
  • Se vede de la o posta ca numarul de inmatriculare este sers in Photoshop sau in Paint :)) - 100% logan
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru