Volkswagen Up! a primit încă un derivat: GT Concept

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.11.2011
Cei de la Volkswagen au creat o nouă versiune a lui Up!, numită GT. Modelul este în versiune Concept şi prezintă un aspect sportiv.

Volkswagen a prezentat o versiune sportivă a lui Up!. Modelul este încă în versiune Concept şi este echipat cu o serie de elemente distinctive. Deşi nemţii nu au anunţat încă planuri de producţie pentru această versiune, modelul prezintă numeroase elemente ce par să fie aproape de producţie, iar concernul are la dispoziţie resursele necesare introducerii în serie a acestei versiuni sportive a lui Up!. Citadina germană a primit o serie de elemente ce îi conferă o ţinută sportivă, alături de un motor despre care se spune că dezvoltă peste 100 CP. În eventualitatea unei versiuni de serie, aceasta s-ar lupta de la egal la egal cu versiunile de performanţă ale lui Fiat 500 şi Renault Twingo.

În comparaţie cu un Up! standard, GT Concept prezintă o bară faţă redesenată, cu o grilă de dimensiuni mai mari şi cu model fagure. Respectiva grilă faţă ar putea ascunde un intercooler, necesar propulsorului supraalimentat ce va sta sub capotă. Posteriorul prezintă un set de evacuări duble, integrate discret în bara de protecţie redesenată.

Pragurile laterale au şi ele un aspect sportiv, iar Up! a primit un set de jante din aliaj de 17 inch. Cei de la Volkswagen sugerează o legătură de ideologie între Up! GT Concept şi prima generaţie a lui Golf GTI. Cele două modele au dimensiuni apropiate, iar o versiune de peste 100 CP a lui Up! ar putea oferi performanţe dinamice comparabile.

La interior, versiunea sportivă a lui Up! a primit tapiţeria caracteristică modelelor GTI. În cazul în care va fi introdusă în producţia de serie, această tapiţerie are şanse să devină un element standard în lista de dotări a lui Up! GT. Pentru moment, cei de la Volkswagen sunt rezervaţi în declaraţii şi nu au anunţat o eventuală versiune de serie a acestui concept, în aşteptarea reacţiilor publicului şi a pregătirii modelului de serie pentru intrarea în producţie, dacă acesta va exista.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • GTI - 1.2 sau 1.4 tsi(105-122 cp)
    si poate
    R-1.4 tsi 170 cp
    5 2
  • Ce-a mai frumoasa pisicuta...
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru