Volvo a creat cel mai rapid camion hibrid din lume

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.11.2010
Volvo Trucks va concura în primavara anului 2011 pentru titlul de cel mai rapid camion hibrid din lume. Tinţa lor? Depăşirea vitezei medii de 166.7 km/h şi a vitezei maxime de 206 km/h cu un camion de 1900 CP.

Suedezii de la Volvo au dezvoltat un camion hibrid de 1.900 CP echipat cu un motor electric de 200 CP şi 1.100 Nm. Acest camion va fi pilotat de pilotul Boije Overbrink şi va încerca să depăşească recordul mondial de viteză, aflat acum la 166.7 km/h pe media a două trasee, repsectiv 260 km/h pe o singură încercare. Toată munca de construcţie a fost realizată de o echipă de la Volvo Trucks, iar tentativa de depăşire a recordului va fi făcută în primăvara lui 2011.

Camionul se numeşte Mean Green şi este în mintea lui Overbrink de când acesta deţine titlul de şoferul celui mai rapid camion pe un kilometru echipat cu un motor de până în 16 litri. Titul respectiv a fost obţinut în 2001 la bordul unui Volvo NH16 intitulat Vikingul Sălbatic. Modelul respectiv a atins o viteză medie de 158.829 km/h. Ulterior, Overbrink s-a întâlnit cu şeful Volvo Trucks, care l-a abordat pentru o eventuală colaborare.

La ideea lui Overbrink, inginerii Volvo l-au ajutat să creeze cel mai rapid camion hibrid din lume.

Ideea a fost aprobată instant de cei de la Volvo, iar tehnologia din curtea Volvo Trucks l-a surprins chiar şi pe Boije Overbrink. Modelul final este echipat cu un motor Volvo de 16 litri care este supralimentat cu două turbine de la Volvo Penta. Cutia de viteze Powertronic a fost înlocuită cu o unitate modificată I-Shift pentru a permite interacţiunea cu motorul electric.

Via | ZerCustoms

Comentarii (7)

  • faina
    multi cai putere
    7 1
  • '''titlul respectiv a fost obtinut in 2011 la bordu unui Volvo NH16........'''
    corectati........
    2 1
  • tot degeaba Volvo=in curand un brand in putrefactie
    1 32
  • Vikingul salbatic
    Volvo in putrefactie? :)))))
    @faurelianu: si daca, prin absurd ar fi asa, tu te bucuri de asta, bre, tzaran cu renault?
    20 0
  • sa-l vedem in miscare !!!
    insa doar 200 pe langa 1700 cp nu vad ce rost ar mai avea + cum e posibil sa aibe doar 1100 Nm un motor de 1900 cp , motoarele electrice avand vreo 4Nm la 1cp, cand Bugatti Veyron de exemplu ( normal , nu Supersport ) are 1000 cp si 1300 Nm ?
    5 0
  • Octavian
    Marea e curtea Domnului......cu specimene din care si care :)) Ce sa faci cand unii nu mai evolueaza nici cum de la Dacie :))
    5 0
  • PT Vikingul salbatic
    Adica cum ma "tzaran cu Renault"? ca totusi mai multi ne simtim insultati pe aici! Probleme gogule?
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru