Volvo a lansat un autobuz hibrid (electric-diesel) in Londra

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 07.07.2009
Volvo a lansat in premiera mondiala o noua generatie de autobuze hibride pe piata londoneza. Sase exemplare ale modelului cu dubla cabina vor putea fi regasite pe strazile capialei Regatului Unit.

Volvo incearca sa isi faca cunoscute intentiile sale ecologice in randul londonezilor. Constructorul suedez a introdus in capitala Regatului Unit o flota de sase autobuze hibride de ultima generatie.

Botezate chiar Volvo Hybrid Double Deck, autobuzele au fost lansate in premiera mondiala in cadrul unei ceremonii fastuoase, pentru a sarbatori primii pasi pe care suedezii ii fac in acest domeniu. Autobuzele, care vor transporta londonezii pe linia 141, dispun de un tren de rulare electric-diesel ce functioneaza pe baza tehnologiei I-SAM.

Noile vehicule ecologice promit un consum de carburant imbunatatit si emisii de CO2 simtitor mai mici.

Comentarii (5)

  • Hybrid
    foarte bine...sa faca asta si la camioane
    4 0
  • AndreiRN
    Hibrid
    Un pas inainte.
    Am vazut deja camioane pe metan si ar trebui sa apara si hibride.
    La vapoare ar fi cel mai eficient acest sistem ca ele poluaza cem mai mult.
    3 0
  • Marian
    HIBRID
    Nu stiu cat de eficient e un sistem hibrid la vapoare. Avand in vedere ca sistemul electric isi incarca bateriile in timpul franarii, cat de des crezi ca franeaza un vapor care pleaca din Europa catre America? Si cat timp crezi ca vor tine bateriile alea sa deplaseze ditai monstru? La vapoare am vazut ca au inceput sa le doteze cu un "zmeu" care se le-ar ajuta sa mai castige ceva putere de la vant. Si sa mearga cu ceva mai mica viteza. Conteaza foarte mult la un vapor viteza de deplasare. Cred ca cel mai eficient la vapoare ar fi sa le faca cu reactor nuclear cum sunt submarinele militare.
    1 0
  • tot volvo sunt
    Hybryd
    am vazut si eu ca Volvo a facut cv hybrid si la camioane...dar inca nu e in nr mare
    1 0
  • brunetul
    AUTOBUZ HYBRID
    ASTA-I AUTOBUZ SUPER-DOTAT! SI CU ETAJ.MACAR ASTEA SA AIBA HYBRID DACA ASTEA NORMALE N-AU!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru