Volvo Air Motion, rivalul futurist al conceptului Mercedes Biome

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.11.2010
Volvo va participa la concursul de design de la Los Angeles cu un concept futurist, botezat Air Motion. Conceptul suedez se va bate pentru premiul cel mare cu Mercedes Biome.

După conceptul Mercedes Biome, lista concurenţilor care participă la concursul de design, organizat anual în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, se îngroaşă cu o nouă apariţie futuristă, semnată de data aceasta de Volvo.

Constructorul scandinav pune pe hârtie spiritul creator al designerilor săi, reuşind să se supună regulilor impuse de organizatorii competiţiei. Anul acesta, concursul presupune crearea unui vehicul futurist, capabil să consume cât mai puţine resurse planetare şi să însumeze nu mai mult de 450 de kilograme, garantând în acelaşi timp spaţiu pentru patru persoane.

Volvo s-a conformat şi a dat naştere conceptului Air Motion la studioul său american din Camarillo, California. Ideile s-au materializat într-un studiu de design la scara 1/4, expus în cadrul salonului american. Cu o masă mai mică de 450 de kilograme, conceptul a fost gândit ca o structură rigidă din fibră de carbon, care renunţă la elementele convenţionale ale unui automobil.

Propulsia este asigurată de o serie de motoare care funcţionează cu aer comprimat, stocat într-un rezervor frontal. Resursele vor fi generate însă de centrale speciale, turbine poziţionate la 300 de metri deasupra solului, capabile să exploateze forţa vântului.

Comentarii (1)

  • Keisha
    ScJTsVGXHaSn
    What's it take to become a sublime exopnduer of prose like yourself?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru